8.3 C
New York
zaterdag, juli 11, 2020
Home Business AB InBev winst vierde kwartaal lager dan verwacht, ziet gematigde 2020-groei

AB InBev winst vierde kwartaal lager dan verwacht, ziet gematigde 2020-groei

BRUSSEL (Reuters) – ’s werelds grootste brouwer Anheuser-Busch InBev ( ABI.BR ) voorspellen een 10% daling van de winst in het eerste kwartaal op donderdag nadat de uitbraak van het coronavirus de bierverkoop tijdens het Chinese Nieuwjaar trof, waardoor de aandelen slibden.

FILE PHOTO: Het logo van Anheuser-Busch InBev is afgebeeld buiten het hoofdkantoor van de brouwer in Leuven, België februari 28, 2019. REUTERS / Francois Lenoir / File Photo

De maker van Budweiser, Corona en Stella Artois zei dat het virus tot een aanzienlijke daling van de vraag in China had geleid – beide in bars en thuis drinken, met name tijdens het Chinese Nieuwjaar.

De uitbraak, samen met een verwachte zwakkere Braziliaanse markt, zou kunnen leiden tot een 10% daling in eerste kwartaal kernwinst (EBITDA) op jaarbasis, zei AB InBev, eraan toevoegend dat het verwachtte 2020 groei van de kernwinst tussen 2% en 5%, met de meeste expansie in de tweede helft.

Het in België gevestigde bedrijf, dat meer Budweiser in China verkoopt dan op de belangrijkste Amerikaanse markt van het pils, zei dat de ziekte tot $ 285 miljoen op zijn omzet in China in de eerste twee maanden van dit jaar, 2,3% van zijn omzet over het eerste kwartaal van het jaar vorig jaar.

Het is het nieuwste drankenbedrijf dat waarschuwt dat de uitbraak zijn tol eist van het bedrijfsleven, in navolging van Diageo’s ( DGE.L ) waarschuwt op woensdag dat de snelle verspreiding virus in groter China en de regio Azië-Pacific kan tot $ 260 miljoen korting op zijn winst in 2020.

Het nachtleven in China stopte vorig jaar in het derde kwartaal, met veel bars en restaurants die werden gesloten vanwege de COVID – 19, zei Carlos Brito, CEO van AB InBev, in navolging van opmerkingen van ’s werelds derde grootste brouwer Carlsberg ( CARLb.CO ).

BRAZILIË OOK WEEG

“Ons bedrijf draait helemaal om naar restaurants gaan, uitgaan, uitgaan met vrienden, het gaat echt terug naar normaal, we bereiden ons voor op de toename als dingen terugkeren normaal, ‘zei Brito tegen verslaggevers tijdens een telefoongesprek.

Aandelen in AB InBev daalden met 7,5% naar 57. 25 euro’s in ochtendhandel, de op één na zwakste speler in de FTSEurofirst-index . FTEU3 van toonaangevende Europese aandelen. Jefferies-analisten zeiden in een notitie dat groei “wordt aangevochten zonder synergieën en zwakke prijzen”.

Meer dan de helft van het bedrijf 33 Chinese brouwerijen zijn heropend met uitzondering van die in de centrale Chinese stad Wuhan, zei Brito. Het virus dat tot longontsteking kan leiden, zou eind vorig jaar zijn ontstaan ​​op een markt in Wuhan.

De kernwinst van het bedrijf daalde met 5,5% tot $ 5. 34 miljard, slechter dan de marktverwachtingen van een daling van 1,9%.

“Onze prestaties in 2019 waren hieronder onze verwachtingen en we zijn niet tevreden met de resultaten, ‘zei Brito.

Winst uit beide belangrijke markten – de Verenigde Staten en Brazilië – daalde nadat AB InBev de groothandel eerder in het jaar had bevoorraden, terwijl hogere kosten voor grondstoffen en een zwakkere Braziliaanse real gedeukte verkoop in het Latijns-Amerikaanse land.

AB InBev zei dat de resultaten in Brazilië in het eerste kwartaal niet zouden overeenkomen met de zeer sterke cijfers van de eerste maanden van 2019, toen een uitzonderlijk laat carnaval leidde tot een omzetgroei van 16. 7%.

Rapportage door Marine Strauss; Bezig met bewerken van Sherry Jacob-Phillips en Emelia Sithole-Matarise

Lees verder

Veel gelezen

Coronavirus: Forschung arbeitet an mehr als 130 potenziellen Impfstoffen

zeit.de mit Werbung Besuchen Sie zeit.de wie gewohnt mit Werbung und Tracking. Details zu Werbe- und Trackingverfahren finden Sie hier.

Corona-Hilfe: Kritik an Beschränkung des Pflegebonus auf Altenpflege

zeit.de mit Werbung Besuchen Sie zeit.de wie gewohnt mit Werbung und Tracking. Details zu Werbe- und Trackingverfahren finden Sie hier.

Crowdfunding in Corona-Krise: Helft mir, mir geht es schlechter als den anderen

zeit.de mit Werbung Besuchen Sie zeit.de wie gewohnt mit Werbung und Tracking. Details zu Werbe- und Trackingverfahren finden Sie hier.

Coronavirus 'COVID-hallucinaties hebben mijn leven gered': Bijna dood, een coronavirusgeïnduceerd visioen vertelde een vrouw om 911 te bellen

Adrianna Rodriguez USA TODAYPublished 7:15 PM EDT Jul 8, 2020Marilyn Schneider is an executive secretary at Ohio's Cleveland Clinic where she gets her temperature checked several times a day.When the 57-year-old got home from work March 27, an intense chill suddenly overcame her, accompanied by a rising fever. “It felt like something came up behind me and dropped a…