8.3 C
New York
zondag, september 27, 2020
Home Business Amerikaanse dollar, obligaties krijgen een veilige haven als het virus zich verspreidt

Amerikaanse dollar, obligaties krijgen een veilige haven als het virus zich verspreidt

NEW YORK (Reuters) – Wereldwijde aandelenmarkten zakten vrijdag ineen toen het zich snel verspreide coronavirus beleggers in veilige havens bracht, met goud dat een nieuw hoogtepunt van zeven jaar bereikte en de opbrengst de 30 – Amerikaanse staatsobligaties glijden naar een dieptepunt ooit.

Handelaren werken op de vloer van de New York Stock Exchange kort na de openingsbel in New York, VS, 6 februari 2020. REUTERS / Lucas Jackson

Het virus verspreidde zich naar honderden mensen in Chinese gevangenissen, wat bijdroeg aan een sprong in gerapporteerde gevallen buiten het epicentrum in de provincie Hubei, inclusief 100 meer in Zuid-Korea.

Er zijn gevallen van de ziekte opgetreden in 26 landen en gebieden buiten het vasteland China, moord 11 mensen, volgens een Reuters-telling. Volgens gegevens had het Chinese vasteland 892 nieuwe bevestigde gevallen en 118 sterfgevallen, waarvan de meeste in Wuhan, de provinciale hoofdstad Wuhan, die nog steeds virtueel is afgesloten.

De CBOE-marktvolatiliteitsindex, de “angstmeter” van de markt, steeg juist (10% in de grootste sprong van één dag sinds eind januari. De VIX sloot op het hoogste niveau sinds 3 februari.

De prijs van ruwe olie daalde ongeveer 1% en de Amerikaanse dollar daalde over de hele linie.

In het weekend besloten beleggers om winst te boeken op de mogelijkheid van meer coronavirusnieuws, zei JJ Kinahan, hoofdstrateeg bij TD Ameritrade.

Het coronavirus is dit jaar zorgelijk geworden, net zoals de handelsoorlog tussen de VS en China was 2019, hij zei.

MSCI’s wereldwijde aandelenvoorraad .MIWD 00000 PUS schuur 0. 75% en aandelen in opkomende markten .MSCIEF verloor 1. 05%.

De pan-Europese STOXX 600 index verloren 0. 49% toen aandelen daalden van recordhoogtes op donderdag. Een reeks teleurstellende inkomsten droeg bij aan de angst voor de wereldwijde impact van de uitbraak van het coronavirus.

Auto-aandelen .SXAP leidde verliezen in Europa, een daling van 1,9% in hun slechtste sessie in vier weken. De sector presteert het slechtst onder de grote regionale sectoren, tot nu toe dit jaar met meer dan 8%.

Op Wall Street, het industriële gemiddelde van Dow Jones . DJI viel 227. 57 punten, of 0. 78%, naar 28, 992. 41. De SP 500 SPX verloren 35. 48 punten, of 1. 05%, tot 3, 337. 75 en de Nasdaq Composite . IXIC gedaald 174. 38 punten, of 1. 79%, tot 9, 576. 59.

ONS. de voorraden werden in elkaar geslagen door zorgen over het virus en nadat gegevens aantoonden dat de Amerikaanse bedrijfsactiviteit in februari tot stilstand kwam, wat voor het eerst sinds 2019.

ONS. chipmakers vielen scherp. De Philadelphia Semiconductor Index .SOX gleed 2. 99%, op schema voor de ergste daling van één dag sinds januari 31, toen de angst voor de gezondheidscrisis de markten deed opschudden.

Een snelle lezing van de inkoopsectorindex van de IHS Markit-dienstensector daalde naar het laagste niveau sinds oktober 2013. De industriële sector heeft ook de laagste waarde sinds augustus geklokt.

Zwaargewichten Microsoft Corp () MSFT.O ), Amazon.com Inc ( AMZN.O ) en Apple Inc ( AAPL.O ) leidde Amerikaanse aandelen lager voor een tweede opeenvolgende dag.

De dollar-index=USD daalde 0. 532%, met de euro EURO=0,6% hoger naar $ 1. 0848.

De Japanse yen JPY= versterkt 0. 47% versus de greenback op 111. per dollar.

Hoewel markten de vrees voor economische schade op lange termijn door het virus grotendeels hadden weggenomen, heeft een gestage druppel nieuwe gevallen in landen buiten China de bezorgdheid levend gehouden.

Rendementen op de benchmark 10 – jaar US Treasury nota daalde voor het eerst sinds begin september onder 1,5%, terwijl de 30 – jaar lang obligatie VS 30 YT=RR daalde tot 1. 886%, een historisch dieptepunt.

De 10 – Jaarnota VS 10 YT=RR rose 17 / 32 om de opbrengst naar 1 te duwen 4696%.

Het rendement op tienjaars Duitse staatsobligaties daalde eerder tot een laagste punt in vier maanden op -0. 464% DE 10 YT=RR, maar herstelde nadat de IHS Markit Composite Flash PMI voor de eurozone aantoonde dat de bedrijfsactiviteit in februari meer versnelde dan verwacht.

Rendementen gesloten op -0. 43%

Olieprijzen daalden als investeerders verontrust over het feit dat de vraag naar ruwe olie wordt dichtgeknepen door de gevolgen van de uitbraak van het coronavirus, terwijl toonaangevende producenten geen haast lijken te hebben om de productie te beteugelen.

Brent ruwe LCOc1 vestigde zich 81 centen op $ 58. 50 een ton. Amerikaanse ruwe CLc1 gedaald 50 cent te regelen op $ 53. 38 een ton.

ONS. gouden futures GCcv1 vestigde 1,7% op $ 1, 648. 80 een ons.

Spot goud XAU=steeg met 3,7% voor de week, de grootste wekelijkse winst sinds begin augustus.

(GRAFISCH – Aandelen versus gemelde gevallen van cornonavirus: hier )

Rapportage door Herb Lash; Bezig met bewerken van Dan Grebler en Jonathan Oatis

Lees verder

Veel gelezen

Bolsonaro vuelve a minimizar los peligros de la COVID-19

1 augustus 2020 | | El presidente de Brasil, Jair Bolsonaro, en Brasilia, Brasil. Foto: Eraldo Peres / AP. El presidente de Brasil, Jair Bolsonaro, afirmó este viernes, en medio de una aglomeración de partidarios durante su visita a Río Grande del Sur, que las personas tienen que enfrentar el coronavirus, pues "casi todos se…

Vigilancia epidemiológica, impostergable en época de coronavirus

En el encuentro de este viernes se dio seguimiento a la situación epidemiológica en la Habana en Artemisa. Foto: Estudios Revolución. El número de casos contagiados que durante las pasadas jornadas se reportan and La Habana y Artemisa -las dos provincias con mayor tasa de incidencia por cada cien mil habitantes and los últimos 15…

Corona weltweit: Das Auswärtige Amt waarschuwt vor Reisen nach Brüssel

zeit.de mit Werbung Um der Nutzung von zeit.de mit Werbung zuzustimmen, muss JavaScript in Ihrem Browser aktiviert sein. zeit.de mit Werbung Besuchen Sie zeit.de wie gewohnt mit Werbung und Tracking. Details zum Tracking finden Sie in der Datenschutzerklärung en im . zeit.de Pur Nutzen Sie zeit.de mit weniger Werbung und ohne Werbetracking for 1,20 €…

Corona-Fallzahlen: Hanau sagt Demonstratie zum Gedenken an Anschlag ab

zeit.de mit Werbung Um der Nutzung von zeit.de mit Werbung zuzustimmen, muss JavaScript in Ihrem Browser aktiviert sein. zeit.de mit Werbung Besuchen Sie zeit.de wie gewohnt mit Werbung und Tracking. Details zum Tracking finden Sie in der Datenschutzerklärung en im . zeit.de Pur Nutzen Sie zeit.de mit weniger Werbung und ohne Werbetracking for 1,20 €…