8.3 C
New York
zondag, september 27, 2020
Home Business China verbiedt handel, consumptie van wilde dieren als gevolg van coronavirus

China verbiedt handel, consumptie van wilde dieren als gevolg van coronavirus

HONG KONG (Reuters) – De topwetgever van China zei dat het de handel en consumptie van wilde dieren onmiddellijk zal verbieden, volgens een snel besluit zal het land de strijd tegen de uitbraak van coronavirus.

BESTANDSFOTO: afgeslachte honden worden te koop aangeboden in een kraam op een vleesmarkt tijdens het lokale hondenvleesfestival in Yulin, de autonome regio Guangxi Zhuang, China juni 21, 2018. REUTERS / Tyrone Siu

De aankondiging, die maandag volgens het officiële Xinhua News Agency laat werd gedaan, komt na een eerste opschorting van de handel en consumptie van dieren in het wild in januari.

Wetenschappers vermoeden, maar hebben niet bewezen, dat het nieuwe coronavirus van dieren op mensen is overgegaan. De ziekte heeft nu bijna 2, 700 mensen gedood en verspreid naar landen over de hele wereld.

Enkele van de vroegste infecties werden gevonden bij mensen die blootgesteld waren aan een markt voor wilde dieren in de provinciale hoofdstad Wuhan, waar vleermuizen, slangen, civets en andere dieren werden verkocht.

“Er is een groeiende bezorgdheid onder mensen over de consumptie van wilde dieren en de verborgen gevaren die dit met zich meebrengt voor de volksgezondheid sinds de nieuwe coronavirusziekte (COVID – ) uitbraak, ”zei Zhang Tiewei, een woordvoerder van de Wetgevende Zaken Commissie van de topwetgever.

Zhang zei dat het zowel urgent als noodzakelijk was om de beslissing te nemen op het “kritieke moment voor de preventie en bestrijding van epidemieën”.

De beslissing, genomen door het Nationale Volkscongres, bepaalt dat illegale consumptie en handel van dieren in het wild “zwaar gestraft” zal worden, net als het jagen, verhandelen of vervoeren van wilde dieren met het oog op consumptie.

Het gebruik van wilde dieren voor niet-eetbare doeleinden, inclusief wetenschappelijk onderzoek, medisch gebruik en uitstalling, is onderworpen aan strikt onderzoek, goedkeuring en quarantaine-inspectie.

Voorafgaand aan de aankondiging vertelden handelaren die legaal ezels, honden, herten, krokodillen en ander vlees verkopen aan Reuters dat ze van plan waren weer aan de slag te gaan zodra de markten weer opengaan.

Veel academici, milieuactivisten en inwoners van China hebben zich aangesloten bij internationale natuurbeschermingsgroepen en pleiten voor een permanent verbod. Online debat in China heeft ook sterk de voorkeur gegeven aan een permanent verbod.

Rapportage door Farah Master; Bezig met bewerken van Lincoln Feast.

Lees verder

Veel gelezen

Bolsonaro vuelve a minimizar los peligros de la COVID-19

1 augustus 2020 | | El presidente de Brasil, Jair Bolsonaro, en Brasilia, Brasil. Foto: Eraldo Peres / AP. El presidente de Brasil, Jair Bolsonaro, afirmó este viernes, en medio de una aglomeración de partidarios durante su visita a Río Grande del Sur, que las personas tienen que enfrentar el coronavirus, pues "casi todos se…

Vigilancia epidemiológica, impostergable en época de coronavirus

En el encuentro de este viernes se dio seguimiento a la situación epidemiológica en la Habana en Artemisa. Foto: Estudios Revolución. El número de casos contagiados que durante las pasadas jornadas se reportan and La Habana y Artemisa -las dos provincias con mayor tasa de incidencia por cada cien mil habitantes and los últimos 15…

Corona weltweit: Das Auswärtige Amt waarschuwt vor Reisen nach Brüssel

zeit.de mit Werbung Um der Nutzung von zeit.de mit Werbung zuzustimmen, muss JavaScript in Ihrem Browser aktiviert sein. zeit.de mit Werbung Besuchen Sie zeit.de wie gewohnt mit Werbung und Tracking. Details zum Tracking finden Sie in der Datenschutzerklärung en im . zeit.de Pur Nutzen Sie zeit.de mit weniger Werbung und ohne Werbetracking for 1,20 €…

Corona-Fallzahlen: Hanau sagt Demonstratie zum Gedenken an Anschlag ab

zeit.de mit Werbung Um der Nutzung von zeit.de mit Werbung zuzustimmen, muss JavaScript in Ihrem Browser aktiviert sein. zeit.de mit Werbung Besuchen Sie zeit.de wie gewohnt mit Werbung und Tracking. Details zum Tracking finden Sie in der Datenschutzerklärung en im . zeit.de Pur Nutzen Sie zeit.de mit weniger Werbung und ohne Werbetracking for 1,20 €…