8.3 C
New York
zaterdag, juli 11, 2020
Home Business China verbiedt handel, consumptie van wilde dieren als gevolg van coronavirus

China verbiedt handel, consumptie van wilde dieren als gevolg van coronavirus

HONG KONG (Reuters) – De topwetgever van China zei dat het de handel en consumptie van wilde dieren onmiddellijk zal verbieden, volgens een snel besluit zal het land de strijd tegen de uitbraak van coronavirus.

BESTANDSFOTO: afgeslachte honden worden te koop aangeboden in een kraam op een vleesmarkt tijdens het lokale hondenvleesfestival in Yulin, de autonome regio Guangxi Zhuang, China juni 21, 2018. REUTERS / Tyrone Siu

De aankondiging, die maandag volgens het officiële Xinhua News Agency laat werd gedaan, komt na een eerste opschorting van de handel en consumptie van dieren in het wild in januari.

Wetenschappers vermoeden, maar hebben niet bewezen, dat het nieuwe coronavirus van dieren op mensen is overgegaan. De ziekte heeft nu bijna 2, 700 mensen gedood en verspreid naar landen over de hele wereld.

Enkele van de vroegste infecties werden gevonden bij mensen die blootgesteld waren aan een markt voor wilde dieren in de provinciale hoofdstad Wuhan, waar vleermuizen, slangen, civets en andere dieren werden verkocht.

“Er is een groeiende bezorgdheid onder mensen over de consumptie van wilde dieren en de verborgen gevaren die dit met zich meebrengt voor de volksgezondheid sinds de nieuwe coronavirusziekte (COVID – ) uitbraak, ”zei Zhang Tiewei, een woordvoerder van de Wetgevende Zaken Commissie van de topwetgever.

Zhang zei dat het zowel urgent als noodzakelijk was om de beslissing te nemen op het “kritieke moment voor de preventie en bestrijding van epidemieën”.

De beslissing, genomen door het Nationale Volkscongres, bepaalt dat illegale consumptie en handel van dieren in het wild “zwaar gestraft” zal worden, net als het jagen, verhandelen of vervoeren van wilde dieren met het oog op consumptie.

Het gebruik van wilde dieren voor niet-eetbare doeleinden, inclusief wetenschappelijk onderzoek, medisch gebruik en uitstalling, is onderworpen aan strikt onderzoek, goedkeuring en quarantaine-inspectie.

Voorafgaand aan de aankondiging vertelden handelaren die legaal ezels, honden, herten, krokodillen en ander vlees verkopen aan Reuters dat ze van plan waren weer aan de slag te gaan zodra de markten weer opengaan.

Veel academici, milieuactivisten en inwoners van China hebben zich aangesloten bij internationale natuurbeschermingsgroepen en pleiten voor een permanent verbod. Online debat in China heeft ook sterk de voorkeur gegeven aan een permanent verbod.

Rapportage door Farah Master; Bezig met bewerken van Lincoln Feast.

Lees verder

Veel gelezen

Coronavirus: Forschung arbeitet an mehr als 130 potenziellen Impfstoffen

zeit.de mit Werbung Besuchen Sie zeit.de wie gewohnt mit Werbung und Tracking. Details zu Werbe- und Trackingverfahren finden Sie hier.

Corona-Hilfe: Kritik an Beschränkung des Pflegebonus auf Altenpflege

zeit.de mit Werbung Besuchen Sie zeit.de wie gewohnt mit Werbung und Tracking. Details zu Werbe- und Trackingverfahren finden Sie hier.

Crowdfunding in Corona-Krise: Helft mir, mir geht es schlechter als den anderen

zeit.de mit Werbung Besuchen Sie zeit.de wie gewohnt mit Werbung und Tracking. Details zu Werbe- und Trackingverfahren finden Sie hier.

Coronavirus 'COVID-hallucinaties hebben mijn leven gered': Bijna dood, een coronavirusgeïnduceerd visioen vertelde een vrouw om 911 te bellen

Adrianna Rodriguez USA TODAYPublished 7:15 PM EDT Jul 8, 2020Marilyn Schneider is an executive secretary at Ohio's Cleveland Clinic where she gets her temperature checked several times a day.When the 57-year-old got home from work March 27, an intense chill suddenly overcame her, accompanied by a rising fever. “It felt like something came up behind me and dropped a…