8.3 C
New York
maandag, september 21, 2020
Home Business Corona Japan sluit scholen vanwege coronavirus, bedrijven zien omzetdaling

Corona Japan sluit scholen vanwege coronavirus, bedrijven zien omzetdaling

Corona


 • Corona Paus Franciscus ‘een beetje ziek’

  Paus Franciscus heeft een mis afgezegd omdat hij ziek is , meldt persbureau AP . Het Vaticaan zegt niets over de aard van de ziekte, alleen dat de 83 – jarige kerkvader “geavanceerde onwel” is. Tijdens de mis op Aswoensdag was te zien dat de paus aan het hoesten was en zijn neus snoot. De rest van zijn werkzaamheden kan wel doorgaan vandaag.


 • Corona Oproep aan Duitse 300 bezoekers carnavalsfeest, moeten in quarantaine

  Duitse gezondheidsautoriteiten zijn op zoek naar ongeveer 300 bezoekers van een carnavalsfeest in het Duitse Langbroich net over de grens met Nederland. Ze hebben alle gasten van het feest opgeroepen zich telefonisch te melden en hun huis niet te verlaten. Ze moeten 14 dagen in quarantaine. Drie en mogelijk vier mensen zijn besmet geraakt nadat ze contact hadden gehad met bezoekers van het feest dat op februari februariondond.

  Een van de besmette personen uit het dorp Langbroich is juf op een kleuterschool in het vereiste Breberen. Alle 65 kinderen op de school en hun gezinnen zitten nu ook in quarantaine, een een van de Nederlandse ouders aan de NOS. Twee keer per dag moeten ze de temperatuur opmeten en doorgeven aan de gezondheidsdienst. Volgens de Nederlandse moeder duurt de quarantaine tot 9 maart.


 • Corona In Zuid-Korea nu meeste gevallen na China

  In deze grafiek van Reuters is te zien hoe het virus zich wereldwijd verspreidt:


 • Corona Drogisten verkopen meer hygiëneproducten

  Het gaat hard met de verkoop van hygiëneproducten. Vooral desinfecterende hand-gel en zeep worden meer verkocht, merken drogisterijen. Vooralsnog lijkt er geen sprake van hamstergedrag.

  Kruidvat laat weten dat er vijf keer zoveel hand-gel en twee keer zoveel zeep wordt verkocht dan normaal in februari. De drogisterijketen kampt nog niet met tekorten. “Dat komt omdat we een paar weken geleden al extra hebben ingeslagen”, zegt een woordvoerder.

  Ook DA geeft aan dat het hard gaat met de desinfecterende hand-gel en de zeep. “Wij merken ook dat het rosens laatsteiger wordt om die artikelen te krijgen. Met mondkapjes is het al haast onmogelijk.”


 • Corona Zuid-Koreaanse militair besmet, legeroefening uitgesteld

  De Verenigde Staten en Zuid-Korea hebben een gezamenlijke militaire oefening uitgesteld vanwege het coronavirus, meldt de militaire krant Sterren en strepen. Er zijn drie besmettingen vastgesteld bij mensen die betrokken zijn bij de operaties van het Amerikaanse leger in Zuid-Korea. Een van hen is een Amerikaanse militair. Bij de andere gevallen gaat het om de weduwe van een militair een een Zuid-Koreaanse werknemer.


 • Corona Japan sluit scholen

  Vanaf maandag zijn tijdelijk alle lagere en middelbare scholen in Japan gesloten om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Premier Shinzo Abe heeft dat bekendgemaakt.

  In het land zijn tot nog toe 894 besmettingen vastgesteld. Het grootste deel daarvan, 705, betreffende passagiers en bemanningsleden van het cruiseschip Diamond Princess. Zeven mensen zijn overleden aan de gevolgen van het virus.


 • Corona Besmette Deen werkt bij tv-zender

  De Deen die is besmet, het eerste geval in het land, werkt bij het tv-kanaal TV2, meldt die zender zelf . Hij was vorige week met zijn gezin op skivakantie in Noord-Italië. De gezondheidsautoriteiten gaan langs het kantoor van het tv-kanaal voor controles en ze sluiten niet uit dat er meer mensen in quarantaine worden gesteld.


 • Corona Leerlingen school Britse prins en prinses geïsoleerd

  Verschillende leerlingen van de school waar de Britse prins George en prinses Charlotte, de kinderen van William en Kate, gaan naar zijn naar huis gestuurd uit angst voor verspreiding van het coronavirus, schrijven Britse media. Volgens The Independent gaat het onder meer om vier leerlingen die recent een reis naar Noord-Italië hebben gemaakt.

  Het aantal besmettingen in het Verenigd Koninkrijk is begonnen opgelopen, meldt de BBC. Er zijn twee nieuwe besmettingen bevestigd in Engeland, waarmee het totaal op 15 gevallen komt. De patiënten hebben de ziekte waarschijnlijk opgelopen in Italië en Tenerife. Ze worden behandeld in ziekenhuizen in Londen en Liverpool.


 • Corona Techreuzen verwachten omzetdaling

  Na Apple heeft ook Microsoft gezegd dat de omzetverwachting naar beneden bij moet stellen als gevolg van het coronavirus. De softwaremaker sprak vorige maand de verwachting uit dat de divisie die onder meer Windows-licenties verkoopt omgerekend tussen de 9,9 miljard en 10, 2 miljard euro omzet zou betalen. Het denkt nu dat dit lager uitvalt.

  Microsoft denkt mede dat de rest van het bedrijf op dit moment niet wordt geraakt. De totale omzet was vorig jaar in dezelfde periode 27, 9 miljard euro. Apple denkt wel dat het de hele omzet gaat raken en lager uitkomt dat het eerder verwachtte 57 miljard euro. Eerder meldde persbureau Reuters dat ook de productie van nieuwe iPhones in gevaar kan komen.

  Ondertussen wordt er rekening mee gehouden dat de virusuitbraak in Zuid-Korea gevolgen kan hebben voor Samsung. Het conglomeraat heeft afgelopen weekend een fabriek stilgelegd omdat een medewerker daarvan het virus bleek te hebben.

  De financiële impact van Samsung kan grote gevolgen hebben voor de Zuid-Koreaanse economie. De Financial Times schrijft dat de omzet van het bedrijf goed is voor 12, 5 procent van het bruto Binnenlands product. Het bedrijf heeft nog geen omzet- of winstwaarschuwing afgegeven.


 • Corona Drive-thru voor viruscheck in Zuid-Korea

  In Zuid-Korea is een drive-thru ingericht om patiënten in hun auto’s op het coronavirus te testen. Het is sneller en veiliger volgens de artsen omdat de mensen niet hoeven uit te stappen. Daarom is het besmettingsgevaar ook kleiner, zegt de burgemeester van de stad Goyang.

  Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.


 • Corona Organisatie City-Pier-City Loop waarschuwt deelnemers

  De organisatie van de NN CPC Loop in Den Haag waarschuwt deelnemers in verband met het coronavirus op de gezondheid te letten in de aanloop naar het evenement. Deelnemers wordt afgeraden mee te doen als er in de twee weken voorafgaand aan de lus koortsverschijnselen zijn in combinatie met hoesten van kortademigheid.

  De 45 ste editie van het hardloopevenement vindt plaats op 8 maart. Er doen duizenden deelnemers mee en er staan ​​nog eens tienduizenden bezoekers langs de kant. Vorig jaar werd de NN CPC Loop afgelast vanwege slecht weer.

  corona               

 • Corona Japanse na genezing opnieuw positief getest

  Bij een Japanse vrouw is nadat ze genezen was verklaard, het virus opnieuw vastgesteld. Dat is nog niet eerder voorgekomen volgens Japan (de                       

  De vrouw uit Osaka werkte als reisgids op een touringcar. Ze was op 29 januari voor het eerst positief getest op het virus en verliet het ziekenhuis op 1 februari. Bij een controle op 6 februari testte ze negatief. Maar afgelopen week kreeg ze opnieuw van keelpijn en pijn op de borst. Gisteren werd ze opnieuw getest en nu bleek ze het virus toch weer te hebben.

  In China zijn ook bekend bekend genezen patiënten het coronavirus later opnieuw bij zich bleken te dragen. Medici hebben daar een verklaring voor. “Als je de infectie eenmaal hebt, kan die een slapend bestaan ​​leiden met minimale symptomen en die kan weer opdoemen als de infectie een weg naar de longen vindt”, zegt viroloog Philip Tierno van de medische faculteit van de New York University in The Guardian .


 • Corona De meest gestelde vragen over corona

  Virologe Marion Koopmans van het Erasmus MC beantwoordde vragen in een Q&A op Facebook en YouTube. Hier de antwoorden op de vijf meest gestelde vragen:

  Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.


 • Corona Horlogebeurs Genève afgeblazen

  Een grote internationale horlogebeurs in het Zwitserse Genève gaat niet door. “In het licht van de laatste ontwikkelingen rond de verspreiding verspreiding van het Covid – 19 coronavirus is besloten de lopende editie van Horloges en wonderen Genève niet door te laten gaan “, meldt de organisatie.

  Er zijn in Zwitserland twee besmettingen vastgesteld. Het nieuwste geval betreft een patiënt uit Genève.

  Een ander groot evenement in Zwitserland gaat vooralsnog wel door. Baselworld, een horloge- en juwelenbeurs, begint op 20 april.


 • Corona Eerste geval in Roemenië

  Ook in Roemenië is de eerste besmetting vastgesteld. De patiënt heeft het virus waarschijnlijk opgelopen deur contact met een italiaan die recent in Roemenië was.

 •       Meer berichten tonen        

Lees verder

Veel gelezen

Bolsonaro vuelve a minimizar los peligros de la COVID-19

1 augustus 2020 | | El presidente de Brasil, Jair Bolsonaro, en Brasilia, Brasil. Foto: Eraldo Peres / AP. El presidente de Brasil, Jair Bolsonaro, afirmó este viernes, en medio de una aglomeración de partidarios durante su visita a Río Grande del Sur, que las personas tienen que enfrentar el coronavirus, pues "casi todos se…

Vigilancia epidemiológica, impostergable en época de coronavirus

En el encuentro de este viernes se dio seguimiento a la situación epidemiológica en la Habana en Artemisa. Foto: Estudios Revolución. El número de casos contagiados que durante las pasadas jornadas se reportan and La Habana y Artemisa -las dos provincias con mayor tasa de incidencia por cada cien mil habitantes and los últimos 15…

Corona weltweit: Das Auswärtige Amt waarschuwt vor Reisen nach Brüssel

zeit.de mit Werbung Um der Nutzung von zeit.de mit Werbung zuzustimmen, muss JavaScript in Ihrem Browser aktiviert sein. zeit.de mit Werbung Besuchen Sie zeit.de wie gewohnt mit Werbung und Tracking. Details zum Tracking finden Sie in der Datenschutzerklärung en im . zeit.de Pur Nutzen Sie zeit.de mit weniger Werbung und ohne Werbetracking for 1,20 €…

Corona-Fallzahlen: Hanau sagt Demonstratie zum Gedenken an Anschlag ab

zeit.de mit Werbung Um der Nutzung von zeit.de mit Werbung zuzustimmen, muss JavaScript in Ihrem Browser aktiviert sein. zeit.de mit Werbung Besuchen Sie zeit.de wie gewohnt mit Werbung und Tracking. Details zum Tracking finden Sie in der Datenschutzerklärung en im . zeit.de Pur Nutzen Sie zeit.de mit weniger Werbung und ohne Werbetracking for 1,20 €…