8.3 C
New York
zaterdag, juli 11, 2020
Home Business De Japanse Abe dringt aan op telewerken, gespreide verschuivingen om het coronavirus...

De Japanse Abe dringt aan op telewerken, gespreide verschuivingen om het coronavirus te beteugelen

(Dit januari 25 verhaal is bijgevuld verhaal naar spelling van Leshem oplossen in paragraaf 9))

Een man met een beschermend masker maakt een sneeuwpop in het Sapporo Odori-park in Sapporo, Hokkaido, Japan, februari 26, 2020. REUTERS / Issei Kato

Door Rocky Swift

TOKYO (Reuters) – Japan drong er bij bedrijven op aan op dinsdag om personeel vanuit huis te laten werken om de verspreiding van het coronavirus te helpen voorkomen, en haar topvoetbaldivisie heeft aangekondigd wedstrijden uit te stellen, slechts enkele maanden voordat het land de Olympische Zomerspelen zal organiseren.

Een nieuwe regeringsstrategie voor de bestrijding van de ziekte, onthuld tijdens een kabinetsbijeenkomst op dinsdag, drong er bij bedrijven op aan telewerken voor werknemers aan te bevelen en hun diensten te spreiden. Mensen met symptomen van verkoudheid of koorts werd geadviseerd om thuis te blijven en de organisatoren van evenementen vertelden of ze moesten doorgaan met plannen.

Japan heeft 160 gevallen van infecties door de ziekte bekend als COVID – 19, net zoals 691 ontdekt aan boord van het Diamond Princess-cruiseschip dat ten zuiden van Tokio ligt. Op dinsdag meldde omroep NHK een vierde overlijden onder passagiers.

Japan bereidt zich al jaren voor op het organiseren van de Olympische Spelen, die in juli in Tokio beginnen. Zijn topvliegvoetbal J.League zei dat het zeven bekerwedstrijden had gepland voor woensdag en overwoog al het binnenlandse voetbal uit te stellen tot de eerste helft van maart.

“De J.League zal maximale inspanningen leveren om infectie te voorkomen en de verspreiding ervan te voorkomen,” zei het in een verklaring.

In plaats van de ziekte te proberen te beheersen, proberen de autoriteiten de uitbreiding ervan te vertragen en het aantal doden te minimaliseren. Telewerken, of online of thuis werken, zou het infectierisico van mensen die op één plek zijn verzameld verminderen.

Dentsu Inc ( 4324. T ), Het grootste reclamebureau van Japan, vertelde al het personeel van het hoofdkantoor in Tokio om vanuit huis te werken, nadat een van zijn werknemers positief op het virus had getest.

De nieuwe maatregelen zijn beproefde middelen om de impact van zeer besmettelijke ziekten af ​​te zwakken, zei Eyal Leshem, directeur van het Centrum voor reisgeneeskunde en tropische ziekten bij Sheba Medical Center in Israël.

Dergelijke stappen zijn niet bedoeld om de uitbraak te stoppen, maar helpen de gezondheidszorg tijd te geven “om de paraatheid en de capaciteit om patiënten te behandelen te vergroten”, zei Leshem, wiens faciliteit twee Israëlische passagiers van de Diamond behandelt Prinses.

De regering heeft ook toegezegd om krachtigere maatregelen te nemen om besmetting te bestrijden in regio’s met clusters van gevallen. In de afgelopen dagen zijn er infecties bevestigd in de noordelijke prefectuur van Hokkaido en de westelijke prefectuur van Ishikawa en rond de hoofdstad Tokio.

Maandag heeft minister van Volksgezondheid Katsunobu Kato een panel van medische deskundigen bijeengeroepen om te beslissen hoe de ziekte onder controle kan worden gebracht, nu bekend als COVID – 19. Als de infectie zich snel verspreidt, kan het gezondheidszorgsysteem overbelast raken en de economie worden beschadigd, schreef het panel op de website van het ministerie van volksgezondheid.

“We gaan een nieuwe fase in. Dat is waarom het nu een heel kritiek moment is, ”vertelde Shigeru Omi, een panellid en president van de Japan Community Healthcare Organisation, maandag een nieuwsbriefing. “De komende weken zijn erg cruciaal.”

Ongeveer de helft van de passagiers en bemanning aan boord van de Diamond Princess waren Japans. Passagiers die het schip verlieten na het einde van de quarantaine op februari 19 is gevraagd thuis te blijven en vermijd openbaar vervoer. Het buitenland heeft meestal passagiers naar huis gevlogen en bij aankomst in quarantaine geplaatst.

Rapportage door Rocky Swift en Ami Miyazaki in Tokio; Bezig met bewerken van Clarence Fernandez en Peter Graff

Lees verder

Veel gelezen

Coronavirus: Forschung arbeitet an mehr als 130 potenziellen Impfstoffen

zeit.de mit Werbung Besuchen Sie zeit.de wie gewohnt mit Werbung und Tracking. Details zu Werbe- und Trackingverfahren finden Sie hier.

Corona-Hilfe: Kritik an Beschränkung des Pflegebonus auf Altenpflege

zeit.de mit Werbung Besuchen Sie zeit.de wie gewohnt mit Werbung und Tracking. Details zu Werbe- und Trackingverfahren finden Sie hier.

Crowdfunding in Corona-Krise: Helft mir, mir geht es schlechter als den anderen

zeit.de mit Werbung Besuchen Sie zeit.de wie gewohnt mit Werbung und Tracking. Details zu Werbe- und Trackingverfahren finden Sie hier.

Coronavirus 'COVID-hallucinaties hebben mijn leven gered': Bijna dood, een coronavirusgeïnduceerd visioen vertelde een vrouw om 911 te bellen

Adrianna Rodriguez USA TODAYPublished 7:15 PM EDT Jul 8, 2020Marilyn Schneider is an executive secretary at Ohio's Cleveland Clinic where she gets her temperature checked several times a day.When the 57-year-old got home from work March 27, an intense chill suddenly overcame her, accompanied by a rising fever. “It felt like something came up behind me and dropped a…