8.3 C
New York
maandag, augustus 3, 2020
Home Algemeen Factbox: landen die onderdanen evacueren uit door coronavirus getroffen gebieden

Factbox: landen die onderdanen evacueren uit door coronavirus getroffen gebieden

(Reuters) – Een groeiend aantal landen over de hele wereld evacueert of is van plan om diplomatiek personeel en burgers te evacueren uit gebieden die door het nieuwe coronavirus worden getroffen.

BESTANDSFOTO: Een vliegtuig van de Colombiaanse luchtmacht dat Colombiaanse burgers uit China, dat door coronavirus is getroffen, zal evacueren, is te zien op de CATAM militaire basis in Bogota, Colombia februari 22, 2020. REUTERS / Luisa Gonzalez

Hieronder volgen de evacuatieplannen van sommige landen en hoe zij het gezondheidsrisico van degenen die terugkeren, willen beheersen.

– Over 200 inwoners van Hong Kong in quarantaine geplaatst op de Diamond Princess-cruise in Japan was teruggevlogen tegen februari 23 en zal verder uitgeven 14 dagen in quarantaine. Autoriteiten zeiden 70 van de 364 Hongkongebewoners op het schip waren besmet en zullen in Japan blijven samen met andere burgers die in nauw contact met hen stonden.

– Sommige 30 Britse passagiers kwamen op februari terug naar huis 22 van het Diamond Princess-cruiseschip in Japan. Er waren meer dan 70 Britse passagiers op de cruiseschip wanneer gevallen van Covid – 19 begon te ontstaan.

– Laatste evacuatievlucht van Groot-Brittannië vanuit Wuhan met meer dan 200 mensen, geland in Groot-Brittannië op 9 februari. Een vliegtuig met 83 Britse en 27 Burgers van de Europese Unie uit Wuhan landden eind januari.

– Taiwan vloog terug 19 passagiers van het Diamond Princess cruiseschip op februari 21. [bit.ly/2HOfYtg] Het evacueerde 247 van de geschatte 500 Taiwanese strandde in Wuhan op 3 februari.

– Een vlucht met 129 Canadezen geëvacueerd van het Diamond Princess cruiseschip landde op februari 21. Er waren 256 Canadezen aan boord van het schip, waarvan 47 hebben positief getest. Alle gerepatrieerde passagiers op de gecharterde vlucht waren negatief getest.

– Canada, na evacuatie 215 mensen eerder vloog terug 185 burgers uit Wuhan op februari 11. Alle evacués worden twee weken in quarantaine geplaatst op de basis van Trenton, Ontario.

– Meer dan 150 Australiërs kwamen thuis op februari 20 om twee weken in quarantaine te beginnen na het eindelijk verlaten van het Diamond Princess-cruiseschip dat in Japan is aangemeerd.

– Zes Zuid-Koreanen en een Japanse echtgenoot vlogen op februari naar Zuid-Korea 19 op een gecharterde vlucht.

– Koeweit stuurt een vliegtuig naar Italië om burgers te evacueren.

– Qatar om Qatarese en Koeweitse burgers uit Iran terug te brengen.

– Indonesië heeft een marineschip gestuurd om terug te brengen 188 van zijn onderdanen die werken als bemanning aan boord van de World Dream cruiseschip te midden van zorgen over coronavirus, zeiden een minister en een ambtenaar van het ministerie van volksgezondheid op februari 24.

– De Indonesische regering vloog 243 Indonesiërs uit Hubei op 2 februari en plaatste ze in quarantaine op een militaire basis op een eiland ten noordwesten van Borneo.

– In centraal Oekraïne protesteerden inwoners tegen de aankomst van een vliegtuig met evacués uit Hubei op februari 20, ondanks officiële garanties was er geen infectiegevaar. Naast 45 Oekraïners , er waren 27 inwoners van Argentinië in het vliegtuig, evenals burgers uit de Dominicaanse Republiek, Ecuador, El Salvador, Kazachstan, Costa Rica en andere landen.

– De Verenigde Staten vlogen terug op februari 17 meer dan 300 Amerikanen die vast zaten op een cruiseschip dat getroffen was door het coronavirus. Ze zullen nog twee weken in quarantaine worden geplaatst nadat ze de vorige 14 dagen aangemeerd in Japan.

– De Verenigde Staten hebben op februari toestemming gegeven voor het vrijwillig vertrek van hun overheidswerknemers en hun familieleden uit Hong Kong. . Op 6 februari vertrokken twee vliegtuigen met ongeveer 300, meestal Amerikaanse staatsburgers, van Wuhan naar de Verenigde Staten Staten, zei het ministerie van Buitenlandse Zaken.

– Nepal op februari 16 geëvacueerd 175 van zijn onderdanen uit Wuhan.

– Zuid-Korea geëvacueerd 147 mensen op een derde gecharterde vlucht vanuit Wuhan die arriveerde op februari 12. Het land vloog 368 mensen op een chartervlucht die arriveerde op januari 31.

– Een tweede evacuatievlucht bracht een andere terug 174 Singaporezen en hun familieleden uit Wuhan naar de stadstaat op 9 februari.

– Dertig Filippino’s keerden op 9 februari terug naar de Filipijnen vanuit Wuhan, het ministerie van buitenlandse zaken gezegd.

– De 34 Brazilianen geëvacueerd uit Wuhan landden in Brazilië op 9 februari.

– Oezbekistan geëvacueerd 251 mensen uit China, zei de staatsluchtvaartmaatschappij op 6 februari.

– Een vliegtuiglading van Nieuw-Zeelanders, Australiërs en Pacific Islanders geëvacueerd uit Wuhan kwamen op 5 februari aan in Auckland, Nieuw-Zeeland, zeiden ambtenaren.

– Italië vloog terug 56 onderdanen van Wuhan naar Rome op 3 februari.

– Saoedi-Arabië geëvacueerd 10 studenten uit Wuhan, Saoedische staatstelevisie gemeld op 2 februari.

– Bangladesh geëvacueerd 312 mensen, meestal studenten, van het coronavirus epicentrum van Wuhan op een speciale vlucht op 1 februari, vertelde de minister van Buitenlandse Zaken media nadat ze waren teruggebracht.

Samengesteld door Milla Nissi, Sarah Morland en Amy Caren Daniel; Bezig met bewerken van Tomasz Janowski en Sriraj Kalluvila

Lees verder

Veel gelezen

Coronavirus Kras die reis van augustus naar Hawaï. De staat heeft zojuist zijn quarantaine verlengd tot 1 september

Dawn Gilbertson USA TODAYPublished 1:38 PM EDT Jul 14, 2020Hawaii delayed its plan to allow out-of-state visitors to return to the vacation hot spot by a month because of an increase in coronavirus cases in the state and on the U.S. mainland.In late June, the governor's office announced that travelers could visit Hawaii beginning Aug. 1, no quarantine…

Spanien: Katalonien verhängt Corona-Ausgangssperre für über 200.000 Menschen

zeit.de mit Werbung Besuchen Sie zeit.de wie gewohnt mit Werbung und Tracking. Details zu Werbe- und Trackingverfahren finden Sie hier.

Servië: Regierung verbietet Menschenansammlungen in Belgrad

zeit.de mit Werbung Besuchen Sie zeit.de wie gewohnt mit Werbung und Tracking. Details zu Werbe- und Trackingverfahren finden Sie hier.

Konjunkturprognose: Altmaier rechnet mit Wirtschaftsaufschwung nach dem Sommer

zeit.de mit Werbung Besuchen Sie zeit.de wie gewohnt mit Werbung und Tracking. Details zu Werbe- und Trackingverfahren finden Sie hier.