8.3 C
New York
maandag, september 21, 2020
Home Business Focus: G20-financiële leiders zullen de impact van de epidemie op de wereldwijde...

Focus: G20-financiële leiders zullen de impact van de epidemie op de wereldwijde groei volgen en een gematigd economisch herstel verwachten

Reuters Riyadh 23 februari – Financiële functionarissen in de 20 grootste economieën ter wereld hebben toegezegd de impact van de nieuwe kroonepidemie op de wereldwijde groei te volgen en actie te ondernemen wanneer dat nodig is; De versoepeling van het monetaire beleid en de handelsspanningen zullen ertoe leiden dat de economie zich in 2020 en 2021 herstelt.

)

Op 23 februari 2020 woonden Saoedi-Riyad, de roterende voorzitter van de G20, de minister van Financiën van Saoedi-Arabië en de president van de centrale bank een persconferentie bij. REUTERS / Ahmed Yosri

De minister van Financiën van de Groep van 20 (G20) en de president van de Centrale Bank hebben een rapport gehoord van het Internationaal Monetair Fonds (IMF), dat verwacht dat de epidemie de wereldwijde economische groei met 0,1 procentpunt zal verminderen.

“We zullen de wereldwijde risicomonitoring versterken, inclusief de recente uitbraak van de COVID-19-epidemie. We zijn klaar om verdere actie te ondernemen om deze risico’s aan te pakken,” zei een verklaring van financiële leiders. COVID-19 is een medische afkorting voor ziekten veroorzaakt door het nieuwe kroonvirus.

“De wereldwijde groei zal naar verwachting in 2020 en 2021 matig versnellen.” Ze voorspellen. “Het economische herstel wordt ondersteund door voortdurende versoepeling van de financiële omstandigheden en tekenen van verlichting van handelsspanningen.”

Amerikaanse minister van Financiën Mnuchin zei dat ambtenaren van de centrale bank opties zullen bestuderen om zo nodig op de epidemie te reageren; Tian Dongyan zei dat hij klaar was om het beleid indien nodig te versoepelen.

Gezien de ernstige binnenlandse epidemische situatie in China hebben de hoge ambtenaren de G20-vergadering niet bijgewoond en heeft de Chinese ambassadeur in Saoedi-Arabië deelgenomen.

Chinese staatstelevisie heeft president Xi Jinping geciteerd en zei zondag dat de regering de beleidsaanpassingen zal opvoeren om de impact van de epidemie op de economie te helpen verzachten.

“De nieuwe kroon-longontsteking-epidemie zal onvermijdelijk een grotere impact hebben op de economie en de maatschappij.” Xi Jinping wees erop, maar hij zei ook dat de impact van de epidemie van korte duur was en over het algemeen beheersbaar.

Saoedische minister van Financiën Mohammed al-Jadaan zei tijdens een persconferentie op de conferentie: “We hebben de epidemie van het nieuwe kroonvirus in China en andere landen besproken, en alle G20-landen zijn overeengekomen de nodige maatregelen te nemen om in te grijpen.”

De uitbraak van het nieuwe kroonvirus dat in China is begonnen, heeft zich verspreid naar bijna 30 landen en regio’s.

Zuid-Korea heeft de uitbraakwaarschuwing van het land op zondag naar het hoogste niveau gebracht. De EU is echter van mening dat er “geen reden tot paniek is” over de epidemie in Italië.

“Onze huidige basisaanname is dat het gevestigde beleid en de Chinese economie in het tweede kwartaal naar normale niveaus zullen terugkeren”, aldus de IMF-president. Zei Georgyeva op zaterdag.

“Dus de impact op de wereldeconomie zal relatief mild en van korte duur zijn.”

“Maar we hebben ook een ernstiger hypothetisch scenario onderzocht, de epidemie Hoe langer het duurt en hoe meer het zich over de hele wereld verspreidt, hoe langer de impact op de groei zal zijn, “zei ze.

Digitale belasting

De ministers van Financiën en presidenten van de centrale banken en moedigen de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) aan om te reageren op Google GOOGL.O, Amazon AMZN. Wereldwijde regelgeving voor belastingheffing door digitale reuzen zoals O en Facebook FB.O werkt verder.

De OESO zal tegen juli een technische hypothese opstellen die de overheid in staat stelt om digitale belastingen te heffen op bedrijven op basis van de vestigingsplaats, niet de plaats van registratie om fiscale redenen.

De inspanningen van de OESO werden eind vorig jaar geblokkeerd omdat de Verenigde Staten op het laatste moment aanpassingen eisten, waaronder een voorstel voor een “safe harbour” -mechanisme. De aanvallers geloven dat veilige havens multinationale bedrijven in staat zullen stellen te kiezen of ze zich aan nieuwe regels houden of zich aan bestaande houden.

Vice-premier en minister van Financiën Taro Aso vertelden verslaggevers: “Ik heb andere ministers van Financiën verteld dat Japan zich grote zorgen maakt over het ‘safe harbor’-voorstel.”

“Dit zal de effectiviteit van de normen die we proberen te bevorderen, aanzienlijk verminderen. Veel landen hebben dit standpunt”, zei hij.

Ranuchin waarschuwde dat hij tegen differentiële belastingheffing van digitale diensten was. Digitale dienstverleners komen meestal uit de Verenigde Staten.

Hij zei dat als landen besluiten om afzonderlijk van de OESO actie te ondernemen, de Verenigde Staten een onderzoek zullen starten en als reactie daarop vergelden.

De definitieve overeenkomst over wereldwijde regelgeving zal tegen het einde van het jaar gereed zijn om verschillende digitale belastingmechanismen over de hele wereld te vermijden. (Einde)

Compileren / beoordelen Xu Wenyan / Zhang Ruoqi / Li Tingyi / Dai Suping / Chen Zongqi / Wang Can / Du Mingxia

Lees verder

Veel gelezen

Bolsonaro vuelve a minimizar los peligros de la COVID-19

1 augustus 2020 | | El presidente de Brasil, Jair Bolsonaro, en Brasilia, Brasil. Foto: Eraldo Peres / AP. El presidente de Brasil, Jair Bolsonaro, afirmó este viernes, en medio de una aglomeración de partidarios durante su visita a Río Grande del Sur, que las personas tienen que enfrentar el coronavirus, pues "casi todos se…

Vigilancia epidemiológica, impostergable en época de coronavirus

En el encuentro de este viernes se dio seguimiento a la situación epidemiológica en la Habana en Artemisa. Foto: Estudios Revolución. El número de casos contagiados que durante las pasadas jornadas se reportan and La Habana y Artemisa -las dos provincias con mayor tasa de incidencia por cada cien mil habitantes and los últimos 15…

Corona weltweit: Das Auswärtige Amt waarschuwt vor Reisen nach Brüssel

zeit.de mit Werbung Um der Nutzung von zeit.de mit Werbung zuzustimmen, muss JavaScript in Ihrem Browser aktiviert sein. zeit.de mit Werbung Besuchen Sie zeit.de wie gewohnt mit Werbung und Tracking. Details zum Tracking finden Sie in der Datenschutzerklärung en im . zeit.de Pur Nutzen Sie zeit.de mit weniger Werbung und ohne Werbetracking for 1,20 €…

Corona-Fallzahlen: Hanau sagt Demonstratie zum Gedenken an Anschlag ab

zeit.de mit Werbung Um der Nutzung von zeit.de mit Werbung zuzustimmen, muss JavaScript in Ihrem Browser aktiviert sein. zeit.de mit Werbung Besuchen Sie zeit.de wie gewohnt mit Werbung und Tracking. Details zum Tracking finden Sie in der Datenschutzerklärung en im . zeit.de Pur Nutzen Sie zeit.de mit weniger Werbung und ohne Werbetracking for 1,20 €…