8.3 C
New York
zondag, september 27, 2020
Home Business Fondsbeleggers trekken zich terug uit Amerikaanse aandelen omdat de angst voor coronavirus...

Fondsbeleggers trekken zich terug uit Amerikaanse aandelen omdat de angst voor coronavirus afneemt

BESTANDSFOTO: een handelaar werkt kort voor de sluitingsbel op de vloer van de New York Stock Exchange, aangezien de markt een belangrijke duik neemt in New York, VS, februari 25, 2020. REUTERS / Lucas Jackson

NEW YORK (Reuters) – Beleggers haalden bijna $ 3,3 miljard uit beleggingsfondsen en beursgenoteerde fondsen die vorige week Amerikaanse aandelen houden, waardoor de langste reeks van vermogenswinst sinds juli, volgens gegevens die woensdag zijn vrijgegeven door het Investment Company Institute.

De terugtrekking van de Amerikaanse aandelenmarkt kwam tijdens een week waarin bedrijven zoals Apple Inc de coronavirus-uitbraak zeiden, nu bekend als covid – 19, zal waarschijnlijk invloed hebben op de kwartaalresultaten en zou kunnen wegen op de supply chain.

Bezorgdheid over de wereldwijde economische impact van het virus heeft de benchmark S&P geholpen 500 bijna 7,3% gedaald sinds februari 19, volgens Refinitiv-gegevens. De index daalt nu bijna 3% sinds het begin van het jaar.

Voor het jaar tot op heden hebben investeerders $ 26 getrokken. 7 miljard van fondsen die in Amerikaanse aandelen beleggen.

Vastrentende fondsen wonnen bijna $ 14. 9 miljard aan nieuwe activa, waarmee een winnende reeks werd voortgezet die sinds het begin van het jaar bijna $ 119 in de categorie heeft getrokken.

Wereldwijde aandelenfondsen hebben ondertussen iets meer dan $ 3,5 miljard aan nieuwe activa toegevoegd en hebben een wining-streak voortgezet die half december begon.

Rapportage door David Randall; Bezig met bewerken van David Gregorio

Lees verder

Veel gelezen

Bolsonaro vuelve a minimizar los peligros de la COVID-19

1 augustus 2020 | | El presidente de Brasil, Jair Bolsonaro, en Brasilia, Brasil. Foto: Eraldo Peres / AP. El presidente de Brasil, Jair Bolsonaro, afirmó este viernes, en medio de una aglomeración de partidarios durante su visita a Río Grande del Sur, que las personas tienen que enfrentar el coronavirus, pues "casi todos se…

Vigilancia epidemiológica, impostergable en época de coronavirus

En el encuentro de este viernes se dio seguimiento a la situación epidemiológica en la Habana en Artemisa. Foto: Estudios Revolución. El número de casos contagiados que durante las pasadas jornadas se reportan and La Habana y Artemisa -las dos provincias con mayor tasa de incidencia por cada cien mil habitantes and los últimos 15…

Corona weltweit: Das Auswärtige Amt waarschuwt vor Reisen nach Brüssel

zeit.de mit Werbung Um der Nutzung von zeit.de mit Werbung zuzustimmen, muss JavaScript in Ihrem Browser aktiviert sein. zeit.de mit Werbung Besuchen Sie zeit.de wie gewohnt mit Werbung und Tracking. Details zum Tracking finden Sie in der Datenschutzerklärung en im . zeit.de Pur Nutzen Sie zeit.de mit weniger Werbung und ohne Werbetracking for 1,20 €…

Corona-Fallzahlen: Hanau sagt Demonstratie zum Gedenken an Anschlag ab

zeit.de mit Werbung Um der Nutzung von zeit.de mit Werbung zuzustimmen, muss JavaScript in Ihrem Browser aktiviert sein. zeit.de mit Werbung Besuchen Sie zeit.de wie gewohnt mit Werbung und Tracking. Details zum Tracking finden Sie in der Datenschutzerklärung en im . zeit.de Pur Nutzen Sie zeit.de mit weniger Werbung und ohne Werbetracking for 1,20 €…