8.3 C
New York
maandag, september 21, 2020
Home Reizen Luchtvaartmaatschappijen werpen een duik als de uitbraak van het Italiaanse coronavirus een...

Luchtvaartmaatschappijen werpen een duik als de uitbraak van het Italiaanse coronavirus een langere crisis dreigt

PARIJS / LONDEN (Reuters) – Europese budgetluchtvaartmaatschappijen hebben de zware klap van maandag op de wereldwijde aandelenmarkten gekend, aangezien de komst van het coronavirus in Italië op een langere, diepere crisis wees dan veel hebben doorgerekend.

BESTANDSFOTO: EasyJet-vliegtuigen afgebeeld op de luchthaven Tegel in Berlijn, Duitsland, november 14, 2019. REUTERS / Fabrizio Bensch / Bestandsfoto

EasyJet () EZJ.L ) gedaald 16. 4% en Ryanair ( RYA.I ) 13. 5% omdat luchtvaartmaatschappijen werden gedwongen de gevolgen van de snelle verspreiding van de COVID opnieuw te beoordelen – 19 virus in heel Azië en daarbuiten, met Zuid-Korea, Italië en Iran die nu worstelen om uitbraken te beheersen .

Hoewel luchtvaartmaatschappijen nog geen Italiaanse vluchten moeten opschorten, wekten de nieuwe uitbraken het spook op van serieuze onrust die zich uitstrekte tot het lucratieve zomertoerismeseizoen op een dag waarop de Europese aandelen het hardst leden sinds medio – 2016.

“Er is een groeiende bezorgdheid dat COVID – 19 blijft zich verspreiden en zal de vraag van en naar andere Europese landen beïnvloeden, ”aldus de analisten van Credit Suisse.

Ierland heeft de burgers ondertussen geadviseerd sommige bestemmingen in Italië, een belangrijke vrijetijdsmarkt, te vermijden.

Hoewel budgetluchtvaartmaatschappijen het meest blootgesteld zijn aan Italië, voegde Credit Suisse eraan toe dat oudere luchtvaartmaatschappijen met een lagere marge het risico lopen van een bredere verkeersmalaise als de besmetting consumenten nerveus maakt.

In een e-mail naar frequente flyers op maandag heeft Singapore Airlines gewezen op de luchtfiltratiesystemen op zijn jets en op “verbeterde reinigingsprocedures” tussen vluchten, inclusief “besmettingsmiddel met desinfecterende middelen” en verwijdering van hoofdsteunhoezen.

Onder full-service Europese luchtvaartmaatschappijen, aandelen in Air France-KLM ( AIRF.PA ), Lufthansa () LHAG.DE ) en eigenaar van British Airways IAG ( ICAG.L ) daalden allemaal met ongeveer 9%.

‘VREES EN ONZEKERHEID’

“De marktreactie is een weerspiegeling van de angst en onzekerheid van het virus in Europa en met name in Italië,” zei Stephen Furlong, transportanalist bij Dublin gevestigde makelaarskantoor Davy.

Air France-KLM zei vorige week dat het virus zou verdwijnen 150 miljoen tot 200 miljoen euro ($ 163 miljoen tot $ 217 miljoen ) van zijn inkomsten, ervan uitgaande dat vluchten die in januari zijn opgeschort, in april worden hervat – een scenario dat nu steeds optimistischer lijkt.

Op dezelfde dag voorspelde de International Air Transport Association (IATA) dat de impact dat zou weerspiegelen van de 2003 SARS-virusuitbraak, met een geschatte $ 28 miljard keer geraakt.

“Het zou heel wat meer kunnen zijn, gezien het nieuws in het weekend van zaken in Iran en Italië,” zei Phil Seymour, chief executive van luchtvaartadviesbureau IBA, maandag.

Sommige luchtvaartmaatschappijen die de Chinese dienstverlening hebben opgeschort, zullen waarschijnlijk capaciteit toevoegen op andere routes in de hoop dat ze zullen profiteren van het ontheemde vrijetijdsverkeer in Azië, zei Seymour.

Vervoerders inclusief Delta Air Lines ( DAL.N ) zijn al begonnen met het toewijzen van grotere vliegtuigen aan transatlantische vluchten en Air France-KLM zei dat het overweegopties overwoog.

Maar er zijn inherente gevaren, waarschuwde Seymour.

“Als u de capaciteit te veel verhoogt omdat u die vraagverschuiving hebt overschat, creëert u gewoon een prijzenoorlog,” zei hij.

Diavoorstelling (2 afbeeldingen)

De crisis zou uiteindelijk kunnen leiden tot meer faillissementen bij zwakkere luchtvaartmaatschappijen, wat een versnipperde Europese sector ten goede zou komen, zei Furlong van Davy. .

Op de kortere termijn heeft het echter de winstvooruitzichten van de industrie verduisterd, net toen de marktfundamentals leken te verbeteren.

“Het leek erop dat het aanbod achter zou blijven bij de vraag die deze zomer tegemoet gaat,” zei Furlong. “Dit kan dat in evenwicht brengen.”

Rapportage door Laurence Frost; Bezig met bewerken van David Goodman

Lees verder

Veel gelezen

Bolsonaro vuelve a minimizar los peligros de la COVID-19

1 augustus 2020 | | El presidente de Brasil, Jair Bolsonaro, en Brasilia, Brasil. Foto: Eraldo Peres / AP. El presidente de Brasil, Jair Bolsonaro, afirmó este viernes, en medio de una aglomeración de partidarios durante su visita a Río Grande del Sur, que las personas tienen que enfrentar el coronavirus, pues "casi todos se…

Vigilancia epidemiológica, impostergable en época de coronavirus

En el encuentro de este viernes se dio seguimiento a la situación epidemiológica en la Habana en Artemisa. Foto: Estudios Revolución. El número de casos contagiados que durante las pasadas jornadas se reportan and La Habana y Artemisa -las dos provincias con mayor tasa de incidencia por cada cien mil habitantes and los últimos 15…

Corona weltweit: Das Auswärtige Amt waarschuwt vor Reisen nach Brüssel

zeit.de mit Werbung Um der Nutzung von zeit.de mit Werbung zuzustimmen, muss JavaScript in Ihrem Browser aktiviert sein. zeit.de mit Werbung Besuchen Sie zeit.de wie gewohnt mit Werbung und Tracking. Details zum Tracking finden Sie in der Datenschutzerklärung en im . zeit.de Pur Nutzen Sie zeit.de mit weniger Werbung und ohne Werbetracking for 1,20 €…

Corona-Fallzahlen: Hanau sagt Demonstratie zum Gedenken an Anschlag ab

zeit.de mit Werbung Um der Nutzung von zeit.de mit Werbung zuzustimmen, muss JavaScript in Ihrem Browser aktiviert sein. zeit.de mit Werbung Besuchen Sie zeit.de wie gewohnt mit Werbung und Tracking. Details zum Tracking finden Sie in der Datenschutzerklärung en im . zeit.de Pur Nutzen Sie zeit.de mit weniger Werbung und ohne Werbetracking for 1,20 €…