8.3 C
New York
zondag, september 27, 2020
Home Business Topolievergaring in Londen ingetogen als gevolg van virusangst, waardoor reisplannen worden beperkt

Topolievergaring in Londen ingetogen als gevolg van virusangst, waardoor reisplannen worden beperkt

MOSKOU / SEOEL / LONDEN (Reuters) – De bijeenkomst van ’s werelds grootste oliehandelaren, London International Petroleum Week, zal dit jaar minder druk zijn omdat het grootste deel van de handelaren in Azië van plan is ofwel om hun februari te snijden of te annuleren 24 – 27 reisplannen vanwege de uitbraak van het coronavirus.

BESTANDSFOTO: Een werknemer controleert de temperatuur van een passagier die op Hong Kong International Airport aankomt met een infraroodthermometer, na de uitbraak van het coronavirus in Hong Kong, China, 7 februari 2020. REUTERS / Hannah McKay / Bestandsfoto

Het virus, dat eind vorig jaar in China is ontstaan, heeft meer dan 1, 100 leeft en verspreidt zich naar andere landen. Japan, dat de rang van ’s werelds grootste energie-importeurs deelt met China, heeft het op een na grootste aantal gevallen.

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft gewaarschuwd dat de epidemie een wereldwijde bedreiging voor het terrorisme vormt.

IP Week, de belangrijkste jaarlijkse bijeenkomst van de olie-industrie, staat ook bekend om zijn weelderige avondfeesten waar bedrijven en handelaren overdag cement deals sluiten.

Zuid-Koreaanse raffinaderijen GS Caltex en SK Innovation, eigenaar van SK Energy raffinaderij, hebben Reuters verteld dat ze dit jaar niet naar de IP Week gaan tijdens een virusuitbraak.

“GS Caltex woont de IP-week niet bij in de nasleep van de Chinese virusuitbraak,” zei zijn woordvoerder. SK Innovation official zei dat zijn bedrijf zal vertrouwen op zijn in Londen gevestigde personeel, omdat het kantoor in Singapore had besloten het evenement deze keer over te slaan.

China’s personeel van Petrochina, Tokio-kantoren van de Japanse Mitsubishi, Mitsui en Inpex, samen met Singapore-kantoren van Europese majors, Eni en Total, werd aanbevolen om de IP-week dit jaar te missen, bronnen bekend met de aangekondigde plannen Reuters.

“We hadden verschillende vergaderingen in Londen met geannuleerde Aziatische tegenpartijen,” zei een handelaar die op de Aziatische markt werkt en in Europa is gevestigd. Hij voegde eraan toe dat zijn bazen ook overwogen om het evenement dit jaar over te slaan.

Verschillende Chinese onafhankelijke of “theepot” raffinaderijen hebben dit jaar ook hun reizen naar de IP-week van Londen geannuleerd, zeiden twee handelaren die met de bedrijven samenwerkten.

Het Chinese team van JPMorgan werd ook gevraagd geen IP Week-evenementen bij te wonen, vertelde een bron aan Reuters. Volgens twee andere bronnen in Aziatische bedrijven is de grootste zorg dat reizigers uit Azië bij aankomst in quarantaine worden geplaatst, waardoor hun bedrijfsplannen worden verpest.

“Als gevolg van een reisverbod dat is opgelegd door een aantal regeringen in Azië, zullen sommige sprekers en afgevaardigden begrijpelijkerwijs niet aanwezig zijn, waaronder allen van het Chinese vasteland,” een woordvoerder van Energy Institute, de gastheer van de belangrijkste IP Week-conferentie, zei in een antwoord op het onderzoek van Reuters.

“IP-week verloopt zoals gepland en afgevaardigden worden geadviseerd in overeenstemming met het laatste advies van de Britse regering,” voegde hij eraan toe.

Een Mitsubishi-functionaris zei dat zijn oliepersoneel de IP-week zoals gepland bijwoont.

Een woordvoerder van Mitsui zei dat het grootste deel van zijn in Londen gevestigde personeel aan het evenement zou deelnemen, en weigerde verder commentaar. Een woordvoerder van Inpex zei dat het personeel van plan was aanwezig te zijn, maar dat het “de COVID behandelde – 19 uitbraak met bezorgdheid … de situatie nauwlettend in de gaten houden. ”

“Verschillende mensen van Total zullen de IP-week bijwonen, waaronder een aantal afkomstig van onze kantoren in Singapore,” vertelde een persvertegenwoordiger van Total aan Reuters.

Eni ( ENI.MI ) weigerde commentaar te geven. Petrochina ( 601857. SS ) en JPMorgan ( JP .N ) heeft niet gereageerd op verzoeken om commentaar.

Rapportage door Olga Yagova in MOSKOU, Jane Chung in SEOUL, Ron Bousso in LONDEN, Aaron Sheldrick in TOKYO, aanvullende rapportage door Bate Felix in PARIJS; Schrijven door Olga Yagova; Bezig met bewerken van Katya Golubkova en David Evans

Lezen Meer

Veel gelezen

Bolsonaro vuelve a minimizar los peligros de la COVID-19

1 augustus 2020 | | El presidente de Brasil, Jair Bolsonaro, en Brasilia, Brasil. Foto: Eraldo Peres / AP. El presidente de Brasil, Jair Bolsonaro, afirmó este viernes, en medio de una aglomeración de partidarios durante su visita a Río Grande del Sur, que las personas tienen que enfrentar el coronavirus, pues "casi todos se…

Vigilancia epidemiológica, impostergable en época de coronavirus

En el encuentro de este viernes se dio seguimiento a la situación epidemiológica en la Habana en Artemisa. Foto: Estudios Revolución. El número de casos contagiados que durante las pasadas jornadas se reportan and La Habana y Artemisa -las dos provincias con mayor tasa de incidencia por cada cien mil habitantes and los últimos 15…

Corona weltweit: Das Auswärtige Amt waarschuwt vor Reisen nach Brüssel

zeit.de mit Werbung Um der Nutzung von zeit.de mit Werbung zuzustimmen, muss JavaScript in Ihrem Browser aktiviert sein. zeit.de mit Werbung Besuchen Sie zeit.de wie gewohnt mit Werbung und Tracking. Details zum Tracking finden Sie in der Datenschutzerklärung en im . zeit.de Pur Nutzen Sie zeit.de mit weniger Werbung und ohne Werbetracking for 1,20 €…

Corona-Fallzahlen: Hanau sagt Demonstratie zum Gedenken an Anschlag ab

zeit.de mit Werbung Um der Nutzung von zeit.de mit Werbung zuzustimmen, muss JavaScript in Ihrem Browser aktiviert sein. zeit.de mit Werbung Besuchen Sie zeit.de wie gewohnt mit Werbung und Tracking. Details zum Tracking finden Sie in der Datenschutzerklärung en im . zeit.de Pur Nutzen Sie zeit.de mit weniger Werbung und ohne Werbetracking for 1,20 €…