8.3 C
New York
zondag, september 27, 2020
Home Algemeen Beleggers dumpen marktrisico naarmate aandelen in correctie vallen

Beleggers dumpen marktrisico naarmate aandelen in correctie vallen

NEW YORK (Reuters) – Angst voor een aanhoudende wereldwijde economische impact omdat het coronavirus zich snel buiten China verspreidt, heeft beleggers ertoe gebracht om minder dan 10 dagen na de Amerikaanse aandelenmarkt te zoeken naar veiligheid recordhoogtes.

BESTANDSFOTO: de dagnummers worden kort na de sluitingsbel boven de vloer van de New York Stock Exchange weergegeven, aangezien de markt een significante duik neemt in New York, VS, 25 februari 2020. REUTERS / Lucas Jackson

De S&P 500 daalde donderdag met meer dan 4%, waardoor een marktroute werd uitgebreid die nu meer dan 10% lager is dan de slotpiek op 19 februari, wat zou bevestigen dat de referentie-index sindsdien in een correctie heeft gewerkt. De brede Euro Stoxx 600-index daalde met 3,8%, terwijl de Canadese TSX-index met 1,9% daalde.

De rente op staatsobligaties bereikte ondertussen een dieptepunt voor de derde opeenvolgende dag, terwijl goud meer dan 1% sprong, een teken dat beleggers naar veilige havens renden.

Beleggers en analisten zeiden dat de marktvolatiliteit waarschijnlijk zal voortduren totdat er tekenen zijn dat het virus, of COVID-19, een piek heeft bereikt in Europa of de Verenigde Staten. Er zijn 15 bevestigde Amerikaanse gevallen van het virus, volgens de Centers for Disease Control.

“De zorg is dat de uitbraak net begint”, zegt Sameer Samana, senior wereldwijde marktstrateeg bij Wells Fargo Investment Institute, die zich verplaatst van sectoren als industrie die profiteren van wereldwijde economische groei en gericht op bedrijven met een lage leverage en een hoge winstgevendheid.

De snelle ommekeer in het beleggerssentiment komt na een winst van meer dan 30% in de S&P 500 in 2019, ondersteund door een combinatie van record-lage werkloosheid en verwachtingen dat een VS-China-handel deal zou de wereldwijde economische groei versnellen.

“Het belangrijkste om in gedachten te houden is dat zoveel van de rally van vorig jaar in aandelen was gebaseerd op de Amerikaanse economie, de wereldeconomie en de bedrijfswinsten die dramatisch verbeterden,” zei Willie Delwiche, beleggingsstrateeg Robert W. Baird. Met die verwachtingen al ingebakken in aandelenkoersen, “hebben we nu een op waardering geïnspireerd herprijzing”, voegde hij eraan toe.

De forward koers-winstverhouding van de S&P 500 bijvoorbeeld, bedraagt ​​nu volgens de gegevens van Refinitiv 17,8. Eerder deze maand werd de index verhandeld tegen een forward P / E van 18,9, de duurste waardering sinds 2002, volgens Bank of America Global Research.

De onzekerheid over hoe lang de uitbraak zal duren en hoe het de economie zal verstoren, maakt deze uitverkoop anders dan de bijna 20% daling in de S&P 500 in 2018, die werd aangewakkerd door zorgen dat de Federal Reserve zou doorgaan met zijn koerswandelpad, ondanks het vertragen van de wereldwijde groei, zei Don Ellenberger, hoofd van multisectorstrategieën bij Federated Hermes.

Handelaren zien nu een kans van bijna 70% dat de Fed tijdens de vergadering van 18 maart de rentetarieven wil verlagen, vergeleken met een kans van slechts 8% vorige week.

“U bevindt zich momenteel op een zeer kwetsbaar punt ten opzichte van beleggerspsychologie. Je hoeft niet per se in paniek te raken vandaag of morgen of volgende week, maar je kunt het gemakkelijk doen, “zei Charles Lemonides, portefeuillemanager van het hedgefonds van ValueWorks LLC.

Als gevolg hiervan positioneert hij zijn portefeuille voor meer volatiliteit. Tegelijkertijd vergroot Lemonides zijn posities in bedrijven in de energiesector, waarvan de aandelen ‘zijn gedecimeerd’, zei hij.

De sector heeft “een zeer uitgebreide uitverkoop gehad en komt vrijwel in de buurt van kapitalisatieniveaus”, zei Lemonides.

De energiesector van de S&P 500 is tot op heden bijna 23% gedaald, vergeleken met een daling van 4,6% in de index als geheel.

Troy Gayesk, co-chief investment officer van SkyBridge, een alternatieve beleggingsmaatschappij, zei dat hij voor het eerst sinds 2011 goud heeft gekocht en tegelijkertijd callopties voor aandelen heeft verlaten die zouden profiteren van een voortdurende rally in de S&P 500.

“We gaan maart zeker conservatiever in dan we in januari hebben gedaan en de vraag is:” Krijgen we een duidelijk signaal om opnieuw aan te gaan of niet? “, Zei hij. De uitbraak van het virus heeft “een veel troebelere omgeving gecreëerd waar het hebben van meer materiaal op de aandelenmarkten veel twijfelachtig is,” zei Gayesk.

Rapportage door David Randall; Bezig met bewerken van Alden Bentley en Dan Grebler

Lees verder

Veel gelezen

Bolsonaro vuelve a minimizar los peligros de la COVID-19

1 augustus 2020 | | El presidente de Brasil, Jair Bolsonaro, en Brasilia, Brasil. Foto: Eraldo Peres / AP. El presidente de Brasil, Jair Bolsonaro, afirmó este viernes, en medio de una aglomeración de partidarios durante su visita a Río Grande del Sur, que las personas tienen que enfrentar el coronavirus, pues "casi todos se…

Vigilancia epidemiológica, impostergable en época de coronavirus

En el encuentro de este viernes se dio seguimiento a la situación epidemiológica en la Habana en Artemisa. Foto: Estudios Revolución. El número de casos contagiados que durante las pasadas jornadas se reportan and La Habana y Artemisa -las dos provincias con mayor tasa de incidencia por cada cien mil habitantes and los últimos 15…

Corona weltweit: Das Auswärtige Amt waarschuwt vor Reisen nach Brüssel

zeit.de mit Werbung Um der Nutzung von zeit.de mit Werbung zuzustimmen, muss JavaScript in Ihrem Browser aktiviert sein. zeit.de mit Werbung Besuchen Sie zeit.de wie gewohnt mit Werbung und Tracking. Details zum Tracking finden Sie in der Datenschutzerklärung en im . zeit.de Pur Nutzen Sie zeit.de mit weniger Werbung und ohne Werbetracking for 1,20 €…

Corona-Fallzahlen: Hanau sagt Demonstratie zum Gedenken an Anschlag ab

zeit.de mit Werbung Um der Nutzung von zeit.de mit Werbung zuzustimmen, muss JavaScript in Ihrem Browser aktiviert sein. zeit.de mit Werbung Besuchen Sie zeit.de wie gewohnt mit Werbung und Tracking. Details zum Tracking finden Sie in der Datenschutzerklärung en im . zeit.de Pur Nutzen Sie zeit.de mit weniger Werbung und ohne Werbetracking for 1,20 €…