8.3 C
New York
zondag, juli 12, 2020
Home Algemeen Beleggers dumpen marktrisico naarmate aandelen in correctie vallen

Beleggers dumpen marktrisico naarmate aandelen in correctie vallen

NEW YORK (Reuters) – Angst voor een aanhoudende wereldwijde economische impact omdat het coronavirus zich snel buiten China verspreidt, heeft beleggers ertoe gebracht om minder dan 10 dagen na de Amerikaanse aandelenmarkt te zoeken naar veiligheid recordhoogtes.

BESTANDSFOTO: de dagnummers worden kort na de sluitingsbel boven de vloer van de New York Stock Exchange weergegeven, aangezien de markt een significante duik neemt in New York, VS, 25 februari 2020. REUTERS / Lucas Jackson

De S&P 500 daalde donderdag met meer dan 4%, waardoor een marktroute werd uitgebreid die nu meer dan 10% lager is dan de slotpiek op 19 februari, wat zou bevestigen dat de referentie-index sindsdien in een correctie heeft gewerkt. De brede Euro Stoxx 600-index daalde met 3,8%, terwijl de Canadese TSX-index met 1,9% daalde.

De rente op staatsobligaties bereikte ondertussen een dieptepunt voor de derde opeenvolgende dag, terwijl goud meer dan 1% sprong, een teken dat beleggers naar veilige havens renden.

Beleggers en analisten zeiden dat de marktvolatiliteit waarschijnlijk zal voortduren totdat er tekenen zijn dat het virus, of COVID-19, een piek heeft bereikt in Europa of de Verenigde Staten. Er zijn 15 bevestigde Amerikaanse gevallen van het virus, volgens de Centers for Disease Control.

“De zorg is dat de uitbraak net begint”, zegt Sameer Samana, senior wereldwijde marktstrateeg bij Wells Fargo Investment Institute, die zich verplaatst van sectoren als industrie die profiteren van wereldwijde economische groei en gericht op bedrijven met een lage leverage en een hoge winstgevendheid.

De snelle ommekeer in het beleggerssentiment komt na een winst van meer dan 30% in de S&P 500 in 2019, ondersteund door een combinatie van record-lage werkloosheid en verwachtingen dat een VS-China-handel deal zou de wereldwijde economische groei versnellen.

“Het belangrijkste om in gedachten te houden is dat zoveel van de rally van vorig jaar in aandelen was gebaseerd op de Amerikaanse economie, de wereldeconomie en de bedrijfswinsten die dramatisch verbeterden,” zei Willie Delwiche, beleggingsstrateeg Robert W. Baird. Met die verwachtingen al ingebakken in aandelenkoersen, “hebben we nu een op waardering geïnspireerd herprijzing”, voegde hij eraan toe.

De forward koers-winstverhouding van de S&P 500 bijvoorbeeld, bedraagt ​​nu volgens de gegevens van Refinitiv 17,8. Eerder deze maand werd de index verhandeld tegen een forward P / E van 18,9, de duurste waardering sinds 2002, volgens Bank of America Global Research.

De onzekerheid over hoe lang de uitbraak zal duren en hoe het de economie zal verstoren, maakt deze uitverkoop anders dan de bijna 20% daling in de S&P 500 in 2018, die werd aangewakkerd door zorgen dat de Federal Reserve zou doorgaan met zijn koerswandelpad, ondanks het vertragen van de wereldwijde groei, zei Don Ellenberger, hoofd van multisectorstrategieën bij Federated Hermes.

Handelaren zien nu een kans van bijna 70% dat de Fed tijdens de vergadering van 18 maart de rentetarieven wil verlagen, vergeleken met een kans van slechts 8% vorige week.

“U bevindt zich momenteel op een zeer kwetsbaar punt ten opzichte van beleggerspsychologie. Je hoeft niet per se in paniek te raken vandaag of morgen of volgende week, maar je kunt het gemakkelijk doen, “zei Charles Lemonides, portefeuillemanager van het hedgefonds van ValueWorks LLC.

Als gevolg hiervan positioneert hij zijn portefeuille voor meer volatiliteit. Tegelijkertijd vergroot Lemonides zijn posities in bedrijven in de energiesector, waarvan de aandelen ‘zijn gedecimeerd’, zei hij.

De sector heeft “een zeer uitgebreide uitverkoop gehad en komt vrijwel in de buurt van kapitalisatieniveaus”, zei Lemonides.

De energiesector van de S&P 500 is tot op heden bijna 23% gedaald, vergeleken met een daling van 4,6% in de index als geheel.

Troy Gayesk, co-chief investment officer van SkyBridge, een alternatieve beleggingsmaatschappij, zei dat hij voor het eerst sinds 2011 goud heeft gekocht en tegelijkertijd callopties voor aandelen heeft verlaten die zouden profiteren van een voortdurende rally in de S&P 500.

“We gaan maart zeker conservatiever in dan we in januari hebben gedaan en de vraag is:” Krijgen we een duidelijk signaal om opnieuw aan te gaan of niet? “, Zei hij. De uitbraak van het virus heeft “een veel troebelere omgeving gecreëerd waar het hebben van meer materiaal op de aandelenmarkten veel twijfelachtig is,” zei Gayesk.

Rapportage door David Randall; Bezig met bewerken van Alden Bentley en Dan Grebler

Lees verder

Veel gelezen

Tien dingen die u vandaag moet weten: zaterdag 11 juli 2020

Ghislaine Maxwell appeals for bail over coronavirus risk Ghislaine Maxwell’s lawyers have argued that she should be released on bail while awaiting trial for sex trafficking minors because of the risk of contracting coronavirus in prison. Maxwell, 58, was arrested on 2 July at her Bradford, New Hampshire, home. Her lawyers insisted that the British…

Rishi Sunak: de volgende Tory-leider in afwachting?

As recently as six months ago, few outside of the Westminster bubble had heard of Rishi Sunak.But since taking over from his mentor Sajid Javid at 11 Downing Street, Sunak has seen his status rocket amid widespread approval of his handling of the coronavirus economic fallout. Indeed, a poll last week put the free-spending chancellor’s approval…

Waarom er in Belgrado gewelddadige protesten zijn uitgebroken

Protesters have clashed with police in Belgrade in a third consecutive night of violence triggered by plans to reintroduce strict lockdown measures to tackle a surge in coronavirus infections.The protests “began peacefully on Tuesday evening and included students and families, angered by a move to re-impose a weekend curfew”, the BBC reports. But “Wednesday’s rally saw protesters hurl…

Er bestaat niet zoiets als pandemische soberheid voor miljardairs

Donald Trump’s response to the coronavirus from the very start was more or less willful neglect, and lately, according to White House officials, he’s banking on that strategy for reelection. The administration’s plan, current and former staffers recently told The Washington Post, is to force the country to reopen in the hopes that going back…