8.3 C
New York
zaterdag, juli 11, 2020
Home Business Biotech-groep Novacyt kondigt deals aan voor een coronavirus-testproduct

Biotech-groep Novacyt kondigt deals aan voor een coronavirus-testproduct

PARIJS (Reuters) – Biotechnologiebedrijf Novacyt ( ALNOV.PA ) ( NCYT.L ) kondigde vrijdag deals aan voor zijn ‘Primerdesign’ product dat is gericht op het testen van het coronavirus dat momenteel China en andere delen van de wereld treft.

Een sanitairmedewerker rijdt met een voertuig in de buurt van een afbeelding van het Hankou Customs House in Wuhan, het epicentrum van de nieuwe uitbraak van coronavirus, provincie Hubei, China 27 februari 2020. REUTERS / Stringer CHINA OUT.

Novacyt zei dat het zijn eerste grote distributieovereenkomst voor de COVID-19 coronavirus-test met een wereldwijd life sciences-bedrijf had getekend om te leveren de test naar twee Aziatische gebieden buiten het Chinese vasteland en stuurde zijn aandelen naar recordhoogten.

Het voegde eraan toe dat de initiële verkopen hiervan, die onderworpen zijn aan lokale goedkeuring voor noodgevallen, naar verwachting in de eerste zes maanden van de eerste twee maanden 2,1 miljoen pond ($ 2,73 miljoen) overeenkomst.

Novacyt kondigde ook een productieovereenkomst aan met een niet-genoemd Amerikaans zorgbedrijf.

“De twee vandaag aangekondigde contracten versterken hoe snel de respons op dit virus zich ontwikkelt en toont ons engagement om deze inspanningen overal ter wereld te ondersteunen,” zei CEO van Novacyt, Graham Mullis. .

De vooruitgang van Novacyt in haar coronavirus-testproduct heeft de aandelen van het bedrijf – die zowel op de markten van Parijs als in Londen worden genoteerd – naar recordhoogten getild.

Het aandeel steeg met ongeveer 20% in de vroege handel in Parijs, en de aandelenkoers van het bedrijf is sinds het begin van 2020 met meer dan 800% gestegen op de Parijse markt.

De meeste tests op het coronavirus worden uitgevoerd door laboratoria voor de volksgezondheid, maar veel bedrijven over de hele wereld – zoals Novacyt en anderen – werken aan tests.

Thermo Fisher Scientific Inc ( TMO.N ), GenScript Biotech Corp ( 1548.HK ) en Co-Diagnostics Inc ( CODX.O ) hebben tests ontwikkeld en nemen maatregelen om deze te laten valideren voor klinisch gebruik.

Roche ( ROG.S ) verspreidt ook coronavirus-testen ontwikkeld door Tib Molbiol van Berlijn voor onderzoeksgebruik op sommige van zijn instrumenten terwijl het een eigen test ontwikkelt. Abbott Laboratories ( ABT.N ) werkt ook aan een test.

Rapportage door Sudip Kar-Gupta; bewerking door Jason Neely

Lees verder

Veel gelezen

Coronavirus: Forschung arbeitet an mehr als 130 potenziellen Impfstoffen

zeit.de mit Werbung Besuchen Sie zeit.de wie gewohnt mit Werbung und Tracking. Details zu Werbe- und Trackingverfahren finden Sie hier.

Corona-Hilfe: Kritik an Beschränkung des Pflegebonus auf Altenpflege

zeit.de mit Werbung Besuchen Sie zeit.de wie gewohnt mit Werbung und Tracking. Details zu Werbe- und Trackingverfahren finden Sie hier.

Crowdfunding in Corona-Krise: Helft mir, mir geht es schlechter als den anderen

zeit.de mit Werbung Besuchen Sie zeit.de wie gewohnt mit Werbung und Tracking. Details zu Werbe- und Trackingverfahren finden Sie hier.

Coronavirus 'COVID-hallucinaties hebben mijn leven gered': Bijna dood, een coronavirusgeïnduceerd visioen vertelde een vrouw om 911 te bellen

Adrianna Rodriguez USA TODAYPublished 7:15 PM EDT Jul 8, 2020Marilyn Schneider is an executive secretary at Ohio's Cleveland Clinic where she gets her temperature checked several times a day.When the 57-year-old got home from work March 27, an intense chill suddenly overcame her, accompanied by a rising fever. “It felt like something came up behind me and dropped a…