8.3 C
New York
maandag, september 21, 2020
Home België Corona Eerste virusvrije gasten verlaten geblokkeerd Spaans eilandhotel

Corona Eerste virusvrije gasten verlaten geblokkeerd Spaans eilandhotel

Corona

ADEJE, Spanje (AP) – Sommige gasten begonnen vrijdag een gesloten hotel op het eiland Tenerife te verlaten na screening op een nieuw virus dat wereldwijd honderden infecteert.

Verslaggevers ter plaatse zagen verschillende families en koppels hun temperaturen vrijdagochtend laten controleren door medisch personeel dat beschermende kleding leek te dragen.

De vakantiegangers droegen gezichtsmaskers en leken documenten te ondertekenen voordat ze aan boord gingen van vol met koffers.

Gezondheidsfunctionarissen op de Canarische eilanden van Spanje, waaronder Tenerife, zeiden dat 130 van de honderden toeristen in het hotel H10 Costa Adeje Palace, waaronder veel buitenlanders, zouden vertrekken groepen.

De vrijgekomen vakantiegangers uit 11 verschillende landen, waaronder Spanje, waren maandag in het hotel aangekomen, nadat vier mensen die positief testten op de ziekte COVID-19 al in het ziekenhuis waren opgenomen.

Niemand anders op het terrein, of het nu gasten of hotelmedewerkers zijn, is besmet, aldus de autoriteiten. De resterende 600 vakantiegangers in het hotel, uit een totaal van 25 landen, moeten 14 dagen in quarantaine blijven.

Spanje heeft deze week een aanzienlijke toename van het aantal infecties waargenomen, van twee initiële gevallen eerder deze maand die al vanaf vrijdagmiddag zijn vrijgegeven uit het ziekenhuis naar 30 nieuwe.

Hoewel de meeste gevallen zijn verbonden met het nieuwe coronaviruscluster in Noord-Italië, onderzoeken de autoriteiten de bron van besmetting voor ten minste drie van de nieuwste patiënten, waaronder een 77-jarige in ernstige toestand, die niet naar het buitenland was gereisd.

__

AP-schrijver Aritz Parra gerapporteerd uit Madrid.

Lees verder

Veel gelezen

Bolsonaro vuelve a minimizar los peligros de la COVID-19

1 augustus 2020 | | El presidente de Brasil, Jair Bolsonaro, en Brasilia, Brasil. Foto: Eraldo Peres / AP. El presidente de Brasil, Jair Bolsonaro, afirmó este viernes, en medio de una aglomeración de partidarios durante su visita a Río Grande del Sur, que las personas tienen que enfrentar el coronavirus, pues "casi todos se…

Vigilancia epidemiológica, impostergable en época de coronavirus

En el encuentro de este viernes se dio seguimiento a la situación epidemiológica en la Habana en Artemisa. Foto: Estudios Revolución. El número de casos contagiados que durante las pasadas jornadas se reportan and La Habana y Artemisa -las dos provincias con mayor tasa de incidencia por cada cien mil habitantes and los últimos 15…

Corona weltweit: Das Auswärtige Amt waarschuwt vor Reisen nach Brüssel

zeit.de mit Werbung Um der Nutzung von zeit.de mit Werbung zuzustimmen, muss JavaScript in Ihrem Browser aktiviert sein. zeit.de mit Werbung Besuchen Sie zeit.de wie gewohnt mit Werbung und Tracking. Details zum Tracking finden Sie in der Datenschutzerklärung en im . zeit.de Pur Nutzen Sie zeit.de mit weniger Werbung und ohne Werbetracking for 1,20 €…

Corona-Fallzahlen: Hanau sagt Demonstratie zum Gedenken an Anschlag ab

zeit.de mit Werbung Um der Nutzung von zeit.de mit Werbung zuzustimmen, muss JavaScript in Ihrem Browser aktiviert sein. zeit.de mit Werbung Besuchen Sie zeit.de wie gewohnt mit Werbung und Tracking. Details zum Tracking finden Sie in der Datenschutzerklärung en im . zeit.de Pur Nutzen Sie zeit.de mit weniger Werbung und ohne Werbetracking for 1,20 €…