8.3 C
New York
zaterdag, juli 11, 2020
Home Business Corona IATA: Virus kan $ 29 miljard halen uit inkomsten van luchtvaartmaatschappijen

Corona IATA: Virus kan $ 29 miljard halen uit inkomsten van luchtvaartmaatschappijen

Corona

TOKYO (AP) – De uitbraak van het nieuwe virus dreigt volgens de International Air Transport Association $ 29 miljard van de inkomsten voor internationale luchtvaartmaatschappijen, voornamelijk voor Chinese luchtvaartmaatschappijen, uit te wissen.

De handelsgroep voor wereldwijde luchtvaartmaatschappijen zei donderdag dat het virus dat COVID-19 veroorzaakt, het potentieel heeft om dit jaar de vraag naar Aziatische luchtvaartmaatschappijen met 13% te verminderen.

De krimp komt op een moment dat de omzet van Aziatische luchtvaartmaatschappijen groeide, zei de groep.

Het wereldwijde luchtverkeer zal voor het jaar met 4,7% worden verminderd, wat de eerste algehele daling van die vraag sinds de financiële crisis van 2008 en 2009 markeert, zei IATA in een verklaring. Hoe de winst zal worden beïnvloed was nog onduidelijk, zei het.

De schattingen voorzien een scenario waarin COVID-19 een ‘V-vormige impact’ heeft, vergelijkbaar met wat er gebeurde tijdens de uitbraak van het SARS-virus in 2003, met een scherpe duik gevolgd door een snel herstel, volgens naar IATA.

Het virus, dat eind vorig jaar in China begon, heeft meer dan 75.000 mensen in China ziek gemaakt. Er zijn ongeveer 2.000 mensen gestorven in China. Meer dan 1.000 gevallen zijn gevonden buiten het vasteland van China.

Internationale luchtvaartmaatschappijen, waaronder British Airways, de Duitse Lufthansa, de Qantas van Australië en de drie grootste Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen hebben vluchten naar China opgeschort, in sommige gevallen tot eind april of mei.

Cathay Pacific vroeg werknemers om drie weken onbetaald verlof te nemen om de crisis te doorstaan.

Reisbeperkingen in China en angst voor de ziekte hebben de vraag naar binnenlandse vluchten in de snelgroeiende Chinese markt.

Veel landen waarschuwen mensen om niet naar China te reizen of reizigers uit China te blokkeren, vooral uit het Wuhan-gebied, in het midden van de uitbraak.

Mensen over de hele wereld verminderen ook vrijwillig hun reis, terwijl sommige regeringen en gezondheidsexperts mensen aanmoedigen om niet alleen in China, maar ook in Zuid-Korea en Japan binnen te blijven om besmetting te voorkomen.

“Dit zijn uitdagende tijden voor de wereldwijde luchtvervoersindustrie. Het stoppen van de verspreiding van het virus is de hoogste prioriteit, “zei Alexandre de Juniac, directeur-generaal en CEO van IATA. “Dit wordt een zeer moeilijk jaar voor luchtvaartmaatschappijen.”

Analisten bij Cowen, een Amerikaanse investeringsbank en financiële dienstverlener, merkten op dat IATA de impact op reizen naar Azië buiten China wellicht onderschat, en noteerde de recente rapporten van tientallen gevallen in Zuid-Korea.

“Hoewel het nog steeds relatief klein is en nog te vroeg om te zeggen of het zich verder zal verspreiden, zien we dit als een materieel negatief gegevenspunt over de wereldwijde beheersing van het virus”, aldus het Cowen-rapport.

___

Yuri Kageyama is op Twitter https://twitter.com/yurikageyama

Lees verder

Veel gelezen

Coronavirus: Forschung arbeitet an mehr als 130 potenziellen Impfstoffen

zeit.de mit Werbung Besuchen Sie zeit.de wie gewohnt mit Werbung und Tracking. Details zu Werbe- und Trackingverfahren finden Sie hier.

Corona-Hilfe: Kritik an Beschränkung des Pflegebonus auf Altenpflege

zeit.de mit Werbung Besuchen Sie zeit.de wie gewohnt mit Werbung und Tracking. Details zu Werbe- und Trackingverfahren finden Sie hier.

Crowdfunding in Corona-Krise: Helft mir, mir geht es schlechter als den anderen

zeit.de mit Werbung Besuchen Sie zeit.de wie gewohnt mit Werbung und Tracking. Details zu Werbe- und Trackingverfahren finden Sie hier.

Coronavirus 'COVID-hallucinaties hebben mijn leven gered': Bijna dood, een coronavirusgeïnduceerd visioen vertelde een vrouw om 911 te bellen

Adrianna Rodriguez USA TODAYPublished 7:15 PM EDT Jul 8, 2020Marilyn Schneider is an executive secretary at Ohio's Cleveland Clinic where she gets her temperature checked several times a day.When the 57-year-old got home from work March 27, an intense chill suddenly overcame her, accompanied by a rising fever. “It felt like something came up behind me and dropped a…