8.3 C
New York
maandag, september 21, 2020
Home Business Corona IATA: Virus kan $ 29 miljard halen uit inkomsten van luchtvaartmaatschappijen

Corona IATA: Virus kan $ 29 miljard halen uit inkomsten van luchtvaartmaatschappijen

Corona

TOKYO (AP) – De uitbraak van het nieuwe virus dreigt volgens de International Air Transport Association $ 29 miljard van de inkomsten voor internationale luchtvaartmaatschappijen, voornamelijk voor Chinese luchtvaartmaatschappijen, uit te wissen.

De handelsgroep voor wereldwijde luchtvaartmaatschappijen zei donderdag dat het virus dat COVID-19 veroorzaakt, het potentieel heeft om dit jaar de vraag naar Aziatische luchtvaartmaatschappijen met 13% te verminderen.

De krimp komt op een moment dat de omzet van Aziatische luchtvaartmaatschappijen groeide, zei de groep.

Het wereldwijde luchtverkeer zal voor het jaar met 4,7% worden verminderd, wat de eerste algehele daling van die vraag sinds de financiële crisis van 2008 en 2009 markeert, zei IATA in een verklaring. Hoe de winst zal worden beïnvloed was nog onduidelijk, zei het.

De schattingen voorzien een scenario waarin COVID-19 een ‘V-vormige impact’ heeft, vergelijkbaar met wat er gebeurde tijdens de uitbraak van het SARS-virus in 2003, met een scherpe duik gevolgd door een snel herstel, volgens naar IATA.

Het virus, dat eind vorig jaar in China begon, heeft meer dan 75.000 mensen in China ziek gemaakt. Er zijn ongeveer 2.000 mensen gestorven in China. Meer dan 1.000 gevallen zijn gevonden buiten het vasteland van China.

Internationale luchtvaartmaatschappijen, waaronder British Airways, de Duitse Lufthansa, de Qantas van Australië en de drie grootste Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen hebben vluchten naar China opgeschort, in sommige gevallen tot eind april of mei.

Cathay Pacific vroeg werknemers om drie weken onbetaald verlof te nemen om de crisis te doorstaan.

Reisbeperkingen in China en angst voor de ziekte hebben de vraag naar binnenlandse vluchten in de snelgroeiende Chinese markt.

Veel landen waarschuwen mensen om niet naar China te reizen of reizigers uit China te blokkeren, vooral uit het Wuhan-gebied, in het midden van de uitbraak.

Mensen over de hele wereld verminderen ook vrijwillig hun reis, terwijl sommige regeringen en gezondheidsexperts mensen aanmoedigen om niet alleen in China, maar ook in Zuid-Korea en Japan binnen te blijven om besmetting te voorkomen.

“Dit zijn uitdagende tijden voor de wereldwijde luchtvervoersindustrie. Het stoppen van de verspreiding van het virus is de hoogste prioriteit, “zei Alexandre de Juniac, directeur-generaal en CEO van IATA. “Dit wordt een zeer moeilijk jaar voor luchtvaartmaatschappijen.”

Analisten bij Cowen, een Amerikaanse investeringsbank en financiële dienstverlener, merkten op dat IATA de impact op reizen naar Azië buiten China wellicht onderschat, en noteerde de recente rapporten van tientallen gevallen in Zuid-Korea.

“Hoewel het nog steeds relatief klein is en nog te vroeg om te zeggen of het zich verder zal verspreiden, zien we dit als een materieel negatief gegevenspunt over de wereldwijde beheersing van het virus”, aldus het Cowen-rapport.

___

Yuri Kageyama is op Twitter https://twitter.com/yurikageyama

Lees verder

Veel gelezen

Bolsonaro vuelve a minimizar los peligros de la COVID-19

1 augustus 2020 | | El presidente de Brasil, Jair Bolsonaro, en Brasilia, Brasil. Foto: Eraldo Peres / AP. El presidente de Brasil, Jair Bolsonaro, afirmó este viernes, en medio de una aglomeración de partidarios durante su visita a Río Grande del Sur, que las personas tienen que enfrentar el coronavirus, pues "casi todos se…

Vigilancia epidemiológica, impostergable en época de coronavirus

En el encuentro de este viernes se dio seguimiento a la situación epidemiológica en la Habana en Artemisa. Foto: Estudios Revolución. El número de casos contagiados que durante las pasadas jornadas se reportan and La Habana y Artemisa -las dos provincias con mayor tasa de incidencia por cada cien mil habitantes and los últimos 15…

Corona weltweit: Das Auswärtige Amt waarschuwt vor Reisen nach Brüssel

zeit.de mit Werbung Um der Nutzung von zeit.de mit Werbung zuzustimmen, muss JavaScript in Ihrem Browser aktiviert sein. zeit.de mit Werbung Besuchen Sie zeit.de wie gewohnt mit Werbung und Tracking. Details zum Tracking finden Sie in der Datenschutzerklärung en im . zeit.de Pur Nutzen Sie zeit.de mit weniger Werbung und ohne Werbetracking for 1,20 €…

Corona-Fallzahlen: Hanau sagt Demonstratie zum Gedenken an Anschlag ab

zeit.de mit Werbung Um der Nutzung von zeit.de mit Werbung zuzustimmen, muss JavaScript in Ihrem Browser aktiviert sein. zeit.de mit Werbung Besuchen Sie zeit.de wie gewohnt mit Werbung und Tracking. Details zum Tracking finden Sie in der Datenschutzerklärung en im . zeit.de Pur Nutzen Sie zeit.de mit weniger Werbung und ohne Werbetracking for 1,20 €…