8.3 C
New York
maandag, augustus 3, 2020
Home Algemeen Corona Studie begint in de VS om mogelijke coronavirusbehandeling te testen

Corona Studie begint in de VS om mogelijke coronavirusbehandeling te testen

Corona

OMAHA, Neb. (AP) – De eerste klinische studie in de VS van een mogelijke coronavirusbehandeling is aan de gang in Nebraska en zal naar verwachting uiteindelijk 400 patiënten omvatten op 50 locaties over de hele wereld, zeiden ambtenaren dinsdag.

De helft van de patiënten in het internationale onderzoek krijgt het antivirale geneesmiddel remdesivir, terwijl de andere helft een placebo krijgt. Verschillende andere onderzoeken, waaronder een onderzoek naar hetzelfde medicijn, zijn al internationaal aan de gang.

Dr. Andre Kalil, die toezicht houdt op de studie aan de Universiteit van Nebraska Medical Center, zei dat de klinische proef snel werd ontwikkeld als reactie op de virusuitbraak die in China is ontstaan. Patiënten die in het ziekenhuis zijn opgenomen met de COVID-19, de ziekte die wordt veroorzaakt door het virus, komen in aanmerking om deel te nemen aan de studie als ze ten minste matige symptomen hebben.

“Het doel hier is om de mensen te helpen die dat het hardst nodig hebben, “zei Kalil.

Veertien mensen die werden geëvacueerd van een cruiseschip in Japan worden behandeld aan de Universiteit van Nebraska Medical Center. Twaalf van hen hebben positief getest op COVID-19.

Er zijn geen bewezen behandelingen of vaccins voor het nieuwe en mysterieuze virus, dat wereldwijd meer dan 80.000 mensen heeft besmet en meer dan 2.700 heeft gedood met de overweldigende meerderheid van de gevallen in China.

Artsen geven patiënten vloeistoffen en pijnstillers om te proberen de symptomen te verlichten, zoals koorts, hoesten en kortademigheid. In het geval van mensen die ernstig ziek zijn, gebruiken artsen ventilatoren om hen te helpen ademen of een machine die hun bloed buiten het lichaam pompt en van zuurstof voorziet, waardoor de belasting van het hart en de longen wordt verlicht.

Ten minste er zijn al twee patiëntenstudies aan de gang in China, waaronder de andere studie met remdesivir, die is uitgevoerd door Gilead Sciences, en een andere die een combinatie-HIV-medicijn test dat lopinavir en ritonavir bevat.

In een ontwerp-onderzoeksplan vorige maand gepubliceerd, zei de Wereldgezondheidsorganisatie dat remdesivir werd beschouwd als “de meest veelbelovende kandidaat”. Het werd kort gebruikt bij sommige ebolapatiënten in Congo voordat die studie stopte. Maar de WHO citeerde laboratoriumstudies die suggereerden dat het mogelijk SARS en MERS zou kunnen aanpakken, die neven van het nieuwe virus zijn.

Gilead heeft het medicijn voor een klein aantal patiënten verstrekt, waaronder een man in de staat Washington die ziek werd na een reis naar Wuhan, de Chinese stad in het midden van de uitbraak. Hij wordt niet langer in het ziekenhuis opgenomen, maar het is niet duidelijk of de remdesivir hem heeft geholpen.

Lees verder

Veel gelezen

Coronavirus Kras die reis van augustus naar Hawaï. De staat heeft zojuist zijn quarantaine verlengd tot 1 september

Dawn Gilbertson USA TODAYPublished 1:38 PM EDT Jul 14, 2020Hawaii delayed its plan to allow out-of-state visitors to return to the vacation hot spot by a month because of an increase in coronavirus cases in the state and on the U.S. mainland.In late June, the governor's office announced that travelers could visit Hawaii beginning Aug. 1, no quarantine…

Spanien: Katalonien verhängt Corona-Ausgangssperre für über 200.000 Menschen

zeit.de mit Werbung Besuchen Sie zeit.de wie gewohnt mit Werbung und Tracking. Details zu Werbe- und Trackingverfahren finden Sie hier.

Servië: Regierung verbietet Menschenansammlungen in Belgrad

zeit.de mit Werbung Besuchen Sie zeit.de wie gewohnt mit Werbung und Tracking. Details zu Werbe- und Trackingverfahren finden Sie hier.

Konjunkturprognose: Altmaier rechnet mit Wirtschaftsaufschwung nach dem Sommer

zeit.de mit Werbung Besuchen Sie zeit.de wie gewohnt mit Werbung und Tracking. Details zu Werbe- und Trackingverfahren finden Sie hier.