8.3 C
New York
zondag, september 27, 2020
Home Algemeen Colombia blokkeert de toegang van alle niet-ingezetenen vanaf maandag om het coronavirus...

Colombia blokkeert de toegang van alle niet-ingezetenen vanaf maandag om het coronavirus te stoppen

Ivan Zei Duque zondag.

Medisch personeel van het ministerie van Volksgezondheid controleert de temperatuur van de passagier, als een preventieve maatregel als reactie op de verspreiding van de coronavirusziekte (COVID-19), bij aankomst op de internationale airpot van El Dorado in Bogota, Colombia, 15 maart 2020. REUTERS / Luisa Gonzalez

Colombiaanse burgers en buitenlandse inwoners die vanaf 16 maart arriveren, moeten een verplichte periode van 14 dagen van zelfisolatie uitvoeren, zei Duque op Twitter, terwijl docenten beginnen met het plannen van studenten om thuis te studeren.

Het Andes-land rapporteerde op 6 maart zijn eerste geval van COVID-19, en het aantal was zondag opgelopen tot 34 gevallen.

De regering zei dat ze de grens met Venezuela vanaf zaterdagochtend zou sluiten, na haar eerdere verklaring van een noodsituatie op gezondheidsgebied, waardoor openbare bijeenkomsten van meer dan 500 mensen werden opgeschort en cruiseschepen niet meer konden aanmeren in de havens. .

Ongeveer 153.864 mensen zijn over de hele wereld besmet met het coronavirus en volgens een Reuters-telling zijn er 5800 gestorven.

De sluiting van scholen en universiteiten is van toepassing op zowel de openbare als de particuliere sector.

“Als sector zijn we één”, zei minister van Onderwijs Maria Victoria Angulo.

Schoolvakanties zijn vervroegd en de regering beslist op 20 april of studenten al dan niet terugkeren naar scholen en universiteiten.

Het besluit om de beperkingen uit te breiden tot alle buitenlandse bezoekers volgde op een aanzienlijke toename van landen en gevallen van COVID-19, vertelde minister van Transport Angela Maria Orozco aan journalisten.

“We evalueren alle beslissingen”, zei Orozco. ‘Alle thema’s en alle scenario’s worden geëvalueerd en er worden geen maatregelen uitgesloten’, zei ze.

Het Zuid-Amerikaanse land heeft een strikte visie op quarantainemaatregelen. Voordat het land buitenlandse bezoekers blokkeerde, instrueerde het eerder aankomsten uit Spanje, Frankrijk, Italië en China om zich bij aankomst te isoleren.

Twee Franse staatsburgers en twee Spaanse staatsburgers kregen de instructie om zaterdag het land te verlaten nadat ze de verplichte periode van zelfisolatie hadden genegeerd. In totaal zijn negen buitenlanders uitgezet, zei de minister.

Bij andere acties om de verspreiding van COVID-19 tegen te gaan, heeft Cine Colombia, een van de grootste bioscoopexploitanten van het land, al haar sites voor een periode van 10 dagen gesloten, terwijl voetbal en evenementen organisatoren hebben ook wedstrijden en concerten geschorst.

Rapportage door Oliver Griffin; Aanvullende rapportage door Luis Jaime Acosta; Redactie door Daniel Wallis en Nick Zieminski

Lees verder

Veel gelezen

Bolsonaro vuelve a minimizar los peligros de la COVID-19

1 augustus 2020 | | El presidente de Brasil, Jair Bolsonaro, en Brasilia, Brasil. Foto: Eraldo Peres / AP. El presidente de Brasil, Jair Bolsonaro, afirmó este viernes, en medio de una aglomeración de partidarios durante su visita a Río Grande del Sur, que las personas tienen que enfrentar el coronavirus, pues "casi todos se…

Vigilancia epidemiológica, impostergable en época de coronavirus

En el encuentro de este viernes se dio seguimiento a la situación epidemiológica en la Habana en Artemisa. Foto: Estudios Revolución. El número de casos contagiados que durante las pasadas jornadas se reportan and La Habana y Artemisa -las dos provincias con mayor tasa de incidencia por cada cien mil habitantes and los últimos 15…

Corona weltweit: Das Auswärtige Amt waarschuwt vor Reisen nach Brüssel

zeit.de mit Werbung Um der Nutzung von zeit.de mit Werbung zuzustimmen, muss JavaScript in Ihrem Browser aktiviert sein. zeit.de mit Werbung Besuchen Sie zeit.de wie gewohnt mit Werbung und Tracking. Details zum Tracking finden Sie in der Datenschutzerklärung en im . zeit.de Pur Nutzen Sie zeit.de mit weniger Werbung und ohne Werbetracking for 1,20 €…

Corona-Fallzahlen: Hanau sagt Demonstratie zum Gedenken an Anschlag ab

zeit.de mit Werbung Um der Nutzung von zeit.de mit Werbung zuzustimmen, muss JavaScript in Ihrem Browser aktiviert sein. zeit.de mit Werbung Besuchen Sie zeit.de wie gewohnt mit Werbung und Tracking. Details zum Tracking finden Sie in der Datenschutzerklärung en im . zeit.de Pur Nutzen Sie zeit.de mit weniger Werbung und ohne Werbetracking for 1,20 €…