8.3 C
New York
zondag, juli 12, 2020
Home Algemeen Colombia blokkeert de toegang van alle niet-ingezetenen vanaf maandag om het coronavirus...

Colombia blokkeert de toegang van alle niet-ingezetenen vanaf maandag om het coronavirus te stoppen

Ivan Zei Duque zondag.

Medisch personeel van het ministerie van Volksgezondheid controleert de temperatuur van de passagier, als een preventieve maatregel als reactie op de verspreiding van de coronavirusziekte (COVID-19), bij aankomst op de internationale airpot van El Dorado in Bogota, Colombia, 15 maart 2020. REUTERS / Luisa Gonzalez

Colombiaanse burgers en buitenlandse inwoners die vanaf 16 maart arriveren, moeten een verplichte periode van 14 dagen van zelfisolatie uitvoeren, zei Duque op Twitter, terwijl docenten beginnen met het plannen van studenten om thuis te studeren.

Het Andes-land rapporteerde op 6 maart zijn eerste geval van COVID-19, en het aantal was zondag opgelopen tot 34 gevallen.

De regering zei dat ze de grens met Venezuela vanaf zaterdagochtend zou sluiten, na haar eerdere verklaring van een noodsituatie op gezondheidsgebied, waardoor openbare bijeenkomsten van meer dan 500 mensen werden opgeschort en cruiseschepen niet meer konden aanmeren in de havens. .

Ongeveer 153.864 mensen zijn over de hele wereld besmet met het coronavirus en volgens een Reuters-telling zijn er 5800 gestorven.

De sluiting van scholen en universiteiten is van toepassing op zowel de openbare als de particuliere sector.

“Als sector zijn we één”, zei minister van Onderwijs Maria Victoria Angulo.

Schoolvakanties zijn vervroegd en de regering beslist op 20 april of studenten al dan niet terugkeren naar scholen en universiteiten.

Het besluit om de beperkingen uit te breiden tot alle buitenlandse bezoekers volgde op een aanzienlijke toename van landen en gevallen van COVID-19, vertelde minister van Transport Angela Maria Orozco aan journalisten.

“We evalueren alle beslissingen”, zei Orozco. ‘Alle thema’s en alle scenario’s worden geëvalueerd en er worden geen maatregelen uitgesloten’, zei ze.

Het Zuid-Amerikaanse land heeft een strikte visie op quarantainemaatregelen. Voordat het land buitenlandse bezoekers blokkeerde, instrueerde het eerder aankomsten uit Spanje, Frankrijk, Italië en China om zich bij aankomst te isoleren.

Twee Franse staatsburgers en twee Spaanse staatsburgers kregen de instructie om zaterdag het land te verlaten nadat ze de verplichte periode van zelfisolatie hadden genegeerd. In totaal zijn negen buitenlanders uitgezet, zei de minister.

Bij andere acties om de verspreiding van COVID-19 tegen te gaan, heeft Cine Colombia, een van de grootste bioscoopexploitanten van het land, al haar sites voor een periode van 10 dagen gesloten, terwijl voetbal en evenementen organisatoren hebben ook wedstrijden en concerten geschorst.

Rapportage door Oliver Griffin; Aanvullende rapportage door Luis Jaime Acosta; Redactie door Daniel Wallis en Nick Zieminski

Lees verder

Veel gelezen

Tien dingen die u vandaag moet weten: zaterdag 11 juli 2020

Ghislaine Maxwell appeals for bail over coronavirus risk Ghislaine Maxwell’s lawyers have argued that she should be released on bail while awaiting trial for sex trafficking minors because of the risk of contracting coronavirus in prison. Maxwell, 58, was arrested on 2 July at her Bradford, New Hampshire, home. Her lawyers insisted that the British…

Rishi Sunak: de volgende Tory-leider in afwachting?

As recently as six months ago, few outside of the Westminster bubble had heard of Rishi Sunak.But since taking over from his mentor Sajid Javid at 11 Downing Street, Sunak has seen his status rocket amid widespread approval of his handling of the coronavirus economic fallout. Indeed, a poll last week put the free-spending chancellor’s approval…

Waarom er in Belgrado gewelddadige protesten zijn uitgebroken

Protesters have clashed with police in Belgrade in a third consecutive night of violence triggered by plans to reintroduce strict lockdown measures to tackle a surge in coronavirus infections.The protests “began peacefully on Tuesday evening and included students and families, angered by a move to re-impose a weekend curfew”, the BBC reports. But “Wednesday’s rally saw protesters hurl…

Er bestaat niet zoiets als pandemische soberheid voor miljardairs

Donald Trump’s response to the coronavirus from the very start was more or less willful neglect, and lately, according to White House officials, he’s banking on that strategy for reelection. The administration’s plan, current and former staffers recently told The Washington Post, is to force the country to reopen in the hopes that going back…