8.3 C
New York
maandag, september 21, 2020
Home Business Corona The Latest: Servië brengt leger naar buiten om virusregels af te...

Corona The Latest: Servië brengt leger naar buiten om virusregels af te dwingen

Corona

Het laatste nieuws over de coronavirus pandemie, die meer dan 169.000 mensen heeft besmet en meer dan 6.500 heeft gedood. De ziekte COVID-19 veroorzaakt milde of matige symptomen, maar de meeste mensen, maar ernstige symptomen komen vaker voor bij ouderen of mensen met bestaande gezondheidsproblemen. Tot nu toe zijn er meer dan 77.000 mensen van hersteld, voornamelijk in China.

Servische legertroepen worden ingezet aan de landsgrenzen en straten van de hoofdstad, Belgrado, om een ​​nationale staat van noodsituatie die is geïntroduceerd in een poging de uitbraak van het coronavirus te stoppen.

Het Servische Ministerie van Defensie zei maandag dat de soldaten ziekenhuizen zullen bewaken die met COVID-19 geïnfecteerde patiënten, grenscontroleposten, luchthavens en treinstations behandelen waar een grotere drukte wordt verwacht.

Servië heeft zijn grenzen gesloten voor buitenlanders en eiste zelfisolatie voor de terugkeer van Servische burgers tot 28 dagen, afhankelijk van het land dat ze bezochten. De maatregelen omvatten ook vrijwillige isolatie voor alle burgers, behalve voor bezoeken aan de winkels en apotheken en wandelende huisdieren. Mensen ouder dan 70 kregen te horen dat ze hun huis niet tot nader order moesten verlaten.

De Servische premier Ana Brnabic zei dat als mensen de zelfisolatiebevelen blijven negeren, zoals ze lijken te doen in Belgrado zal de regering maandag een door de politie gehandhaafd avondklok invoeren. Servië heeft 55 geïnfecteerde patiënten.

___

De hoogste religieuze autoriteiten van Turkije zeggen dat het de vrijdaggebeden en andere gemeenschappelijke gebeden in tienduizenden moskeeën over de hele wereld opschort het land in een poging de verspreiding van het nieuwe coronavirus tegen te gaan.

Ali Erbas, het hoofd van het hoofd van de afdeling religieuze zaken, zei dat het maandaggebed is opgeschort totdat de dreiging van het virus is verdwenen. Hij drong er bij aanbidders op aan om thuis te bidden.

In verdere maatregelen om een ​​uitbraak te voorkomen, zei de Turkse minister van Justitie eerder dat het land enkele hoorzittingen uitstelt en rechters en openbare aanklagers met verlof stuurt 60 jaar.

Turkije, dat 18 bevestigde gevallen van het virus heeft gemeld, heeft de maatregelen ter bestrijding van de verspreiding ervan opgevoerd.

Het is opgeschort inkomende vluchten vanaf 15 locaties, gesloten scholen en universiteiten, beval bars en nachtclubs gesloten en vestigde locaties om meer dan 10.300 mensen in quarantaine te plaatsen die terugkeerden van pelgrimstochten naar de heilige plaatsen van de islam in Saoedi-Arabië.

___

Griekenland legt een verplichte 14-daagse quarantaine op aan iedereen die het land binnenkomt en verlengt de sluiting van winkels om de verspreiding van het coronavirus te bestrijden.

Tot dusver zijn alle restaurants, bars en cafés al gesloten, behalve leveringen en afhaalrestaurants. Plaatsvervangend woordvoerder van de regering, Aristotelia Peloni, zei dat de uitgebreide sluitingen vanaf woensdag geen gevolgen zullen hebben voor supermarkten, apotheken, banken of benzinestations.

Peloni zei ook dat mensen een afstand van twee meter moesten houden van elk andere in de wachtrijen van supermarkten en om contante betalingen te voorkomen met creditcards of betaalpassen,

. Hij zei dat premier Kyriakos Mitsotakis en zijn familie negatief op het virus hadden getest. Griekenland heeft 331 geïnfecteerden en vier sterfgevallen.

___

Spanje is het vierde met virus geïnfecteerde land ter wereld geworden en overtreft Zuid-Korea met een scherpe besmettingskromme en het sluiten van de grenzen is een “reële mogelijkheid”.

Het onderwerp zal maandag door de leden van de Europese Unie worden besproken, aldus de minister van Binnenlandse Zaken van het land.

Coronavirusgevallen in Spanje stegen met ongeveer 1.000 gevallen in 24 uur tot 9.191 op maandag, en het aantal dodelijke slachtoffers bereikte 309.

Minister Fernando Grande Marlaska zei een totale afsluiting zou de volgende stap kunnen zijn, nadat het leger op straat is gezet en de treinstations zijn schoongemaakt, 46 miljoen is bevolen om thuis te blijven en de controle over particuliere ziekenhuizen overneemt.

Portugal en Spanje heeft al afgesproken om het toerisme over hun gedeelde grens van 1200 kilometer (750 mijl) te stoppen. Goederen en arbeiders zullen nog steeds in en uit mogen. Ongeveer de helft van de doden is gevallen in de hoofdstad Madrid.

___

De Hongaarse premier zegt dat het land zijn grenzen sluit voor buitenlanders en alleen burgers zullen worden toegelaten. Premier Viktor Orban zei maandag in het parlement dat de internationale coördinatie over de grensafsluitingen gaande is.

Orban zei ook dat alle bars, restaurants en winkels dagelijks moeten sluiten om 15.00 uur, met alleen levensmiddelenwinkels, apotheken en drogisterijen die langer open mogen blijven.

Bioscopen, culturele instellingen en nachtclubs zijn ook gesloten, terwijl sportevenementen nog steeds kunnen worden gehouden als de organisatoren ervan uitgaan verantwoordelijkheid, maar alleen zonder toeschouwers.

Scholen waren op maandag gesloten voor studenten, en de afstandsonderwijsprogramma’s werden geïmplementeerd. Tot nu toe zijn 30 mensen in Hongarije besmet met één virusgerelateerde dood.

___

De voormalige Sovjetrepubliek Georgië verbiedt de toegang van buitenlandse burgers die woensdag beginnen in een poging de verspreiding van COVID-19 te stoppen.

___

Leiders van de Europese Unie houden een videoconferentie-top over de inspanningen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, dat nu ongeveer 40.000 mensen besmet heeft Europa, en eiste ongeveer 2.000 levens.

EU-Raadsvoorzitter Charles Michel, voorzitter van topbijeenkomsten van premiers en presidenten van de 27 EU-landen, zei maandag via Twitter dat hij dinsdag opbelde wat de tweede bijeenkomst in zijn soort zal zijn in twee weken.

“Het is essentieel om de verspreiding van het virus tegen te gaan, voldoende medische apparatuur aan te bieden, het onderzoek te stimuleren en de economische gevolgen te beperken”, tweette Michel .

De EU dringt er bij haar lidstaten op aan om aan hun grenzen gemeenschappelijke gezondheidsonderzoeksprocedures in te voeren om de verspreiding van het virus te beperken, maar niet om het vervoer van belangrijke medische apparatuur te blokkeren.

___

Britse luchtvaartmaatschappijen, waaronder British Airways en Ryanair, schrappen het aantal vluchten drastisch terug als reactie op de coronaviruscrisis is dat Europa en de rest van de wereld heeft laten vastlopen.

EasyJet zei dat het “verdere belangrijke annuleringen” introduceert als gevolg van de beperkingen en “aanzienlijk verminderde vraag van klanten.” Het voegde eraan toe dat deze zullen blijven “op voortschrijdende basis in de voorzienbare toekomst” en zouden kunnen leiden tot de aanleg van het grootste deel van zijn vloot.

BA’s moederbedrijf IAG, dat ook eigenaar is van het Spaanse Iberia, kondigde ook plannen aan om de capaciteit te verminderen. Voor april en mei zei het van plan te zijn de capaciteit met ten minste 75% te verminderen ten opzichte van het voorgaande jaar. Het zei ook dat het de bedrijfskosten verlaagt door overtollige vliegtuigen aan de grond te houden en vrijwillige verlofopties toe te passen.

En Ryanair zei te verwachten dat de beperkingen zullen betekenen dat het merendeel van de vliegtuigvloot aan de grond wordt gehouden in Europa de komende zeven tot tien dagen.

__

China versoepelt de reisbeperkingen in de zwaarst getroffen virusprovincie Hubei en stuurt duizenden werknemers terug naar banen bij fabrieken, wanhopig om de productie weer op gang te krijgen.

Het officiële Xinhua News Agency meldde maandag dat steden net buiten het epicentrum van Wuhan bussen huurden om terug te sturen naar werkbewoners die eind januari naar huis waren teruggekeerd voor het nieuwe maanjaar.

De zet komt omdat Chinese functionarissen zeggen dat de uitbraak die zich vanaf december vanuit Wuhan heeft verspreid, grotendeels in eigen land is verlopen, terwijl ze waakzaam blijven tegen geïmporteerde zaken.

Het uitbreken van COVID-19 heeft een verwoestend effect op de Chinese dienstensector en de industrie, van auto’s tot mobiele telefoons, hoewel president Xi Jinping heeft beloofd dat de doelstellingen voor economische groei voor het jaar nog steeds zullen zijn

Xinhua haalde lokale functionarissen aan en zei dat 750.000 arbeidsmigranten alleen in de stad Huangguang, grenzend aan Wuhan, hun baan niet konden hervatten.

___

De Iraanse staatstelevisie zegt dat het nieuwe coronavirus nog eens 129 mensen heeft gedood, waardoor het dodental van het land tot 853 is gedaald te midden van 14.991 bevestigde gevallen.

Iran worstelt om de ergste uitbraak in het Midden-Oosten in te dammen. Maandag was de grootste stijging van het dodental op één dag sinds de epidemie begon. Zelfs hoge functionarissen zijn besmet.

Ambtenaren van de Wereldgezondheidsorganisatie zeggen dat er melding wordt gemaakt van een uitbraak in Iran.

___

De politieke partijen in België zijn overeengekomen hun verschillen tijdelijk opzij te zetten om de uitbraak van het coronavirus efficiënter te bestrijden. Na maanden van mislukte onderhandelingen kwamen de oppositiepartijen overeen om de interim-regering van premier Sophie Wilmes gedurende zes maanden speciale bevoegdheden te verlenen.

Wilmes zei laat op zondag op Twitter dat haar team zal worden “gedreven” door plichtsgevoel. Deze grote unie is opgewassen tegen de uitdagingen van het moment. “

België bevindt zich al maanden in een politieke impasse na de algemene verkiezingen van afgelopen mei, die diepe taalkundige en regionale verdeeldheid in het land aan het licht brachten. Wilmes, de eerste vrouwelijke premier van België, werd in oktober aangesteld als opvolger van de liberale leider Charles Michel, die president van de Europese Raad werd.

In een poging de verspreiding van het COVID-19-virus te stoppen , De regering van Wilmes heeft scholen, bars en restaurants gesloten en alle sport- en culturele evenementen opgeschort. België heeft 1.085 bevestigde gevallen en vier doden.

___

Het Tsjechische ministerie van Binnenlandse Zaken roept alle burgers op alle beschikbare gezichtsbescherming te gebruiken, vooral tijdens winkelen en gebruik maken van het openbaar vervoer.

“Elke bescherming is beter dan geen bescherming”, zei het ministerie. Het adviseerde mensen om, indien mogelijk, thuis te blijven.

De Tsjechische minister van Volksgezondheid Adam Vojtech erkende afgelopen weekend dat de medische sector niet over een miljoen ademhalingsapparatuur beschikt.

De regering heeft het reizen door het land vanaf maandag verboden. Mensen kunnen nog steeds naar hun werk reizen, dokters bezoeken of boodschappen doen. Tsjechië heeft 298 gevallen van COVID-19.

___

Zuid-Afrika zal bijna 10.000 visa die dit jaar zijn afgegeven aan mensen uit China en Iran intrekken, en visa zijn nu vereist voor andere risicolanden die visumvrij waren, waaronder Italië en de Verenigde Staten.

Minister van Volksgezondheid Zweli Mkhize zegt dat een afsluiting nodig kan zijn als harde nieuwe maatregelen die zondag worden aangekondigd, waaronder reisbeperkingen en schoolafsluitingen, niet werken. Hij waarschuwt voor een hoog risico op interne virusoverdracht met “het probleem van ongelijkheid in onze samenleving”.

Zuid-Afrikanen maken zich zorgen over de verspreiding van het virus naar drukke townships of het openbaar vervoer. Bevestigde virusgevallen zijn om de twee dagen in tien dagen verdubbeld tot 61, een snelheid die hij ‘explosief’ noemde.

Elders heeft de op een na meest bevolkte natie van Afrika, Ethiopië, gedurende 15 dagen scholen, sportevenementen en andere grote bijeenkomsten opgeschort.

___

Beierse autoriteiten zeggen dat de aflopende burgemeestersverkiezingen in de Zuid-Duitse deelstaat geheel per post zullen worden gehouden om het risico op infectie met de nieuwe te verminderen coronavirus.

Stembureaus zijn zoals gewoonlijk geopend, maar met verhoogde hygiënische voorzorgsmaatregelen, voor de eerste ronde van gemeenteraadsverkiezingen op zondag.

Op maandag echter , Heeft de deelstaatregering van Beieren de beperkingen op het openbare leven aangescherpt door onder meer bars, bioscopen en sommige winkels te sluiten. De regionale minister van Binnenlandse Zaken, Joachim Herrmann, zei dat de tweede ronde van stemmen binnen twee weken zal worden gehouden “uitsluitend bij poststemming”.

Onder de steden en gemeenten waar een afvloeiingsstemming nodig is, is de hoofdstad München, waar de centrumlinkse burgemeester Dieter Reiter nipt tekortschoot van de 50% steun die nodig was om een ​​tweede te vermijden

___

De regering van Kosovo heeft de noodtoestand uitgeroepen vanwege de coronavirusdreiging. Kosovo heeft 13 COVID-19-gevallen. Het heeft al zijn grenzen gesloten en vluchten opgeschort vanaf zijn enige internationale luchthaven. De regering heeft alle scholen, cafés, restaurants en sportscholen gesloten en massale bijeenkomsten verboden.

___

Duitsland heeft zijn grenzen met vijf buren gedeeltelijk gesloten, Dit leidt tot wachtrijen bij sommige kruisingen.

De Duitse politie heeft maandag nieuwe controles ingevoerd aan de doorgaans controlevrije grenzen met Frankrijk, Zwitserland, Oostenrijk, Luxemburg en Denemarken. De politie heeft enkele voetgangers teruggestuurd bij Kehl, aan de overkant van de Rijn van de Franse stad Straatsburg.

Mensen die over de grens pendelen om te werken, mogen nog steeds oversteken, evenals vrachtwagens die goederen vervoeren, en Duitsers worden weer toegelaten. Maar minister van Binnenlandse Zaken Horst Seehofer zei dat mensen “zonder geldige reden om te reizen” niet naar de overkant zouden worden toegelaten.

Dat maakt bijvoorbeeld een einde aan reizen naar voorlopig winkels over de grens.

Denemarken sloot in het weekend zijn eigen grens, net als twee oosterburen van Duitsland, Polen en Tsjechië. De Litouwse regering zei dat een konvooi van ongeveer 500 voertuigen – voornamelijk Litouwers, Letten, Esten en Oekraïners – Polen vanuit Duitsland zal binnenkomen en maandag naar Litouwen zal reizen.

Duitsland heeft bevestigd meer dan 4800 infecties met het nieuwe coronavirus, waaronder 12 sterfgevallen.

___

De regering van Bangladesh heeft alle onderwijsinstellingen en privélessen in de hele land tot 31 maart.

Minister van Onderwijs Dipu Moni zei maandag op een persconferentie in de hoofdstad van Bangladesh, Dhaka, dat de maatregelen zijn genomen als voorzorgsmaatregel tegen het coronavirus. Bangladesh bevestigde maandag nog drie gevallen van infectie, waarmee het totaal op acht komt. ___

De Tsjechische autoriteiten bevelen een afsluiting van 21 steden en dorpen in een gebied zo’n 250 kilometer (150 mijl) ten oosten van de hoofdstad om te voorkomen dat het coronavirus zich verspreidt.

De gezondheidsautoriteit in de nabijgelegen stad Olomouc verbood de inwoners om die plaatsen te verlaten en niemand zonder verblijfsvergunning kan daarheen reizen. De buitengewone maatregel die aanvankelijk voor twee weken geldt, omvat het opsluiten van mensen bij hen thuis, behalve om voedsel en medicijnen te kopen en van en naar het werk te gaan.

Tsjechië heeft 298 gevallen van infectie met het virus die veroorzaakt COVID-19.

De maatregel komt slechts enkele uren nadat de regering het reizen door het hele land heeft verboden.

___

Iraanse persbureaus zeggen dat een 78-jarig lid van het Iraanse administratieve orgaan dat kiest voor de hoogste leider van het land, is gestorven aan de ziekte veroorzaakt door het nieuwe coronavirus.

Hij was de laatste van verschillende hoge Iraanse functionarissen die besmet waren door de verergerende uitbraak.

De uitbraak heeft bijna 14.000 mensen in Iran besmet en meer dan 700 doden, waarbij de tol de afgelopen 24 uur met meer dan honderd is gestegen. De werkelijke cijfers kunnen zelfs nog hoger zijn, aangezien sommigen de rapportage van de regering in twijfel hebben getrokken.

___

Het Peace Corps evacueert al zijn vrijwilligers en schorst operaties in tientallen landen.

Directeur Jody Olsen zegt dat de beslissing van zondag komt als “internationale reizen met de dag steeds uitdagender worden”. Ze zei dat het bureau wilde voorkomen dat vrijwilligers in gastlanden gestrand blijven.

Vanaf september 2019 zei het serviceprogramma van de Amerikaanse regering dat het in meer dan 60 landen actief is en meer dan 7.300 vrijwilligers en stagiaires. Vrijwilligers in China en Mongolië zijn al geëvacueerd vanwege zorgen over virussen.

Olsen zegt dat het personeel van het gastland hun huidige rol zal behouden.

___

De Associated Press krijgt steun voor de dekking van gezondheid en wetenschap van het Department of Science Education van het Howard Hughes Medical Institute. De AP is als enige verantwoordelijk voor alle inhoud.

Lees verder

Veel gelezen

Bolsonaro vuelve a minimizar los peligros de la COVID-19

1 augustus 2020 | | El presidente de Brasil, Jair Bolsonaro, en Brasilia, Brasil. Foto: Eraldo Peres / AP. El presidente de Brasil, Jair Bolsonaro, afirmó este viernes, en medio de una aglomeración de partidarios durante su visita a Río Grande del Sur, que las personas tienen que enfrentar el coronavirus, pues "casi todos se…

Vigilancia epidemiológica, impostergable en época de coronavirus

En el encuentro de este viernes se dio seguimiento a la situación epidemiológica en la Habana en Artemisa. Foto: Estudios Revolución. El número de casos contagiados que durante las pasadas jornadas se reportan and La Habana y Artemisa -las dos provincias con mayor tasa de incidencia por cada cien mil habitantes and los últimos 15…

Corona weltweit: Das Auswärtige Amt waarschuwt vor Reisen nach Brüssel

zeit.de mit Werbung Um der Nutzung von zeit.de mit Werbung zuzustimmen, muss JavaScript in Ihrem Browser aktiviert sein. zeit.de mit Werbung Besuchen Sie zeit.de wie gewohnt mit Werbung und Tracking. Details zum Tracking finden Sie in der Datenschutzerklärung en im . zeit.de Pur Nutzen Sie zeit.de mit weniger Werbung und ohne Werbetracking for 1,20 €…

Corona-Fallzahlen: Hanau sagt Demonstratie zum Gedenken an Anschlag ab

zeit.de mit Werbung Um der Nutzung von zeit.de mit Werbung zuzustimmen, muss JavaScript in Ihrem Browser aktiviert sein. zeit.de mit Werbung Besuchen Sie zeit.de wie gewohnt mit Werbung und Tracking. Details zum Tracking finden Sie in der Datenschutzerklärung en im . zeit.de Pur Nutzen Sie zeit.de mit weniger Werbung und ohne Werbetracking for 1,20 €…