8.3 C
New York
maandag, augustus 3, 2020
Home Algemeen Corona Waarom blijven sceptici en ontkenners van het coronavirus de ziekte bagatelliseren?

Corona Waarom blijven sceptici en ontkenners van het coronavirus de ziekte bagatelliseren?

Corona

Coronavirus heeft meer dan 200.000 mensen gedood , mondiale economieën gesloten, heeft miljoenen mensen werkloos gemaakt , en had drastische gevolgen voor dagelijks leven.

Belangrijkste punten:

 • Coronavirus scepticisme beslaat het politieke spectrum en is duidelijk op zowel links als rechts
 • Het heeft geleid tot politieke bijeenkomsten en is wijdverbreid op sociale media en online

 • Experts zeggen dat het wordt aangedreven door factoren zoals angst en onwetendheid, en wordt vaak gepolitiseerd
 • Maar een aanzienlijke minderheid over de hele wereld blijft volhouden dat de dreiging overdreven is.

  In video’s online circulerend, op sociale-mediapagina’s, bij Amerikaanse politieke bijeenkomsten en soms in de reguliere media, blijven twijfels over de ernst van de ziekte geuit door sceptici van het coronavirus, nee-zeggers en ontkenners.

  “Gedreven in hun domheid, alleen aan zichzelf denkend, zijn ze er zeker van dat het allemaal een hoax is, of een door de media gehypnotiseerde overdrijving waarvan de onwaarheid spoedig aan het licht zal komen.”

  Nepnieuws en verkeerde informatie hebben zich zo snel en tot aan het virus verspreid, dat ze de nieuwsfeeds van sociale media over de hele wereld infecteren.

  Terwijl die geobsedeerd zijn door 5G en

  biowapen samenzweringstheorieën zijn vocaal, ze zijn absoluut niet betekent de enigen die meningen verdedigen die in strijd zijn met de wetenschappelijke consensus rond het virus.

  Wie bagatelliseert het en waarom ?

   Coronavirus scepticisme heeft het politieke spectrum doorbroken en is te vinden onder degenen met conservatieve en progressieve politieke overtuigingen.

   De politieke expert van de Universiteit van Adelaide, Carol Johnson, zei dat sommige linkse burgerlijke libertariërs tegen de lockdowns waren had de ernst van het virus in twijfel getrokken, de sterkste oppositie kwam van politiek rechts.

   Professor Johnson zei dat de wereldwijde reactie op de pandemie had kwam goed overeen met de reeds bestaande overtuigingen van sommige marginale politieke groepen “die het beschouwen als een inbreuk op hun individuele vrijheden”.

   “Voor ‘Rechtse groepen die geloven dat alles een samenzwering van de regering is, en een grote regering probeert ons leven binnen te dringen – in feite interpreteren ze het coronavirus in die zin’, zei ze.

   “Voor hen zou het zijn ‘de regering probeert illegaal bedrijven te sluiten, mensen werkloos te maken, te controleren hoe dicht mensen bij elkaar kunnen staan’.”

   corona SA Budget Professor Carol Johnson, University of Adelaide Politics

   Professor Carol Johnson zei dat het scepticisme van het coronavirus werd veroorzaakt door een reeks factoren. (ABC News: Simon Royal)

   Professor Johnson zei dat het waarschijnlijk was dat veel ontkenners van klimaatverandering nu in coronavirusontkenners waren veranderd.

   “Het is, in termen van die groepen, vaak gerelateerd aan het anti-wetenschappelijke argument, [and] er kunnen ook links zijn naar anti-vaxxers,” zei ze.

   corona Anti-vaxxers stall with signs.

   corona Anti-vaxxers stall with signs.

   Degenen die de ernst van het coronavirus ontkennen, worden vergeleken met anti-vaxxers. (ABC News: Ansley Koch)

   University of Queensland viroloog Ian Mackay was het ermee eens dat degenen die de ernst van het virus ontkenden hadden een soortgelijk perspectief als anti-vaxxers.

   “Het lijkt dezelfde mentaliteit te zijn die zal vaccins weigeren te werken, die behandelingen zullen omarmen die duidelijk niet werken voor ziekten en die zullen ontkennen dat de aarde rond is en dat de maanlanding heeft plaatsgevonden, “zei universitair hoofddocent Mackay.

   “Ze zijn het soort persoon dat niet tevreden is met [what] ze worden verteld door experts en gaan liever op zoek naar hun eigen verhaal.”

   Waar gebeurt het?

    Ondanks de impact van de lockdowns,

    statistieken hebben dat de meeste Australiërs de manier waarop premier Scott Morrison en de premiers van de staat hebben gehandeld, goedkeuren de coronavirus pandemie .

    Hoewel er in dit land een meningsverschil is, hebben coronavirus sceptici bewezen luidruchtig te zijn in andere delen van de wereld.

    “Vooral in de VS denk ik, waar er vaak complottheoretici zijn over de uiterst rechts, “zei professor Johnson.

    corona SA Budget Professor Carol Johnson, University of Adelaide Politics

  De meeste staatsprotesten werden gesteund door lokale Republikeinen en andere conservatieve organisaties. ( AP: Evan Frost)
  corona Anti-vaxxers stall with signs.

  De Amerikaanse regering is ervan beschuldigd de inspanningen om de verspreiding van het coronavirus te beheersen, te ondermijnen, en de ziekte bagatelliseren en politiek proberen te kapitaliseren op de angsten eromheen.

  Twee weken geleden, president Donald Trump drong er bij de supporters op aan staten te “bevrijden” , geleid door democratische gouverneurs , van huiselijk beperkingen om de verspreiding van COVID-19 te stoppen.

  Demonstranten gingen breder de straat op, in staten als Ohio, Texas, North Carolina, Kentucky, Virginia, Michigan en Idaho.

  Professor Johnson was echter van mening dat sommige van de deelnemers aan de bijeenkomsten waren ingegeven door begrijpelijke bezorgdheid over de impact die reisbeperkingen en de sluiting van bedrijven hebben op hun levensonderhoud.

  “Er is soms een legitieme zorg die mensen hebben, vooral in landen als Amerika, waar bedrijven worden gesloten, waar mensen hun baan verliezen”, zei ze.

  “Ze krijgen niet hetzelfde niveau van ondersteuning van g overnachting die we in Australië krijgen.

  Maar 200.000 mensen zijn gestorven – waarom blijven sceptici bestaan?

  Samenzweringstheoretici ontvangen waarschijnlijk alleen nieuws van bronnen die hun eigen overtuigingen versterken, zei professor Mackay.

  Hij zei dat er onder dergelijke individuen een tegenzin leek te bestaan ​​die grenst aan de regelrechte weigering om de impact van het coronavirus op mondiaal niveau te erkennen.

  “Het kan zijn dat ze de realiteit gewoon niet zien. Maar het is niet moeilijk om ergens naar Italië, de VS of het VK te kijken en te zien hoe erg dit virus kan gaan. “

  corona The words 'COVID-19 CHINA DIE' are spray painted in red on a garage door in a Melbourne suburb.

  Een racistische boodschap die door een vandaal op de garagedeur van een familie in Melbourne is gespoten. (Geleverde)

  Professor Johnson was het ermee eens, en zei dat de crisis door racisten en andere fanatici werd uitgebuit voor hun eigen politieke doeleinden.

  “Het kan worden geïnterpreteerd als een buitenlands virus dat komt uit het buitenland om onze manier van leven te vernietigen “, zei ze.

  ” In sommige delen van Europa … [some believe] dat het virus door God is gestuurd als straf voor ondersteuning van rechten van hetzelfde geslacht en voor traditionele genderrollen tussen mannen en vrouwen uitdagen. “

  De gevaren van ontkenning

  Professor Johnson zei dat het kan zijn dat mensen nog steeds worstelen met een ziekte die hun manier van leven heeft verstoord.

  “Niemand sinds het begin van de 20e eeuw in het westen heeft zoiets meegemaakt”, zei ze.

  corona Syringe containing vaccine in the hands of a doctor in blue gloves.

  Anti-vaccinatie Facebook-groepen zijn goed ingeburgerd in Australië. (Getty Afbeeldingen: ~ User7565abab_575)
  corona Anti-vaxxers stall with signs.

  “Dit is iets geheel nieuws, totaal ongekends en ik denk dat veel mensen problemen om ermee om te gaan.

  “Het kan geruststellend zijn om te zeggen dat ‘eigenlijk het virus niet het probleem is, we hebben alleen dit dwaze beleid om te veranderen en de dingen zullen weer normaal zijn ‘. “

  Professor Mackay zei dat het ontkennen van de ernst van het virus niet alleen maar verkeerd was , maar potentieel gevaarlijk, vooral als het mensen zou aanmoedigen om sociale afstandsvereisten te negeren.

  “Het toont verwarring en dat kan tot de verkeerde beslissing leiden over dingen, “zei hij.

  ” Er zijn mensen geweest die, in plaats van de feiten te accepteren, ervoor hebben gekozen het als iets te noemen mysterieus of magisch of op de een of andere manier slecht, maar dat heeft mensen in gevaar gebracht. “

  corona

  corona Ruimte om te spelen of pauze, M om te dempen, linker- en rechterpijltjes om te zoeken, pijltjes omhoog en omlaag voor volume.

  corona SA Budget Professor Carol Johnson, University of Adelaide Politics

  Het virus: we zouden een ‘vroege score’ kunnen krijgen op het gebied van fysieke afstandsmetingen

  Lees verder

  Veel gelezen

  Coronavirus Kras die reis van augustus naar Hawaï. De staat heeft zojuist zijn quarantaine verlengd tot 1 september

  Dawn Gilbertson USA TODAYPublished 1:38 PM EDT Jul 14, 2020Hawaii delayed its plan to allow out-of-state visitors to return to the vacation hot spot by a month because of an increase in coronavirus cases in the state and on the U.S. mainland.In late June, the governor's office announced that travelers could visit Hawaii beginning Aug. 1, no quarantine…

  Spanien: Katalonien verhängt Corona-Ausgangssperre für über 200.000 Menschen

  zeit.de mit Werbung Besuchen Sie zeit.de wie gewohnt mit Werbung und Tracking. Details zu Werbe- und Trackingverfahren finden Sie hier.

  Servië: Regierung verbietet Menschenansammlungen in Belgrad

  zeit.de mit Werbung Besuchen Sie zeit.de wie gewohnt mit Werbung und Tracking. Details zu Werbe- und Trackingverfahren finden Sie hier.

  Konjunkturprognose: Altmaier rechnet mit Wirtschaftsaufschwung nach dem Sommer

  zeit.de mit Werbung Besuchen Sie zeit.de wie gewohnt mit Werbung und Tracking. Details zu Werbe- und Trackingverfahren finden Sie hier.