8.3 C
New York
zondag, september 20, 2020
Home Algemeen Corona Uitslag, hoofdpijn, tintelingen: de minder vaak voorkomende symptomen van coronavirus die...

Corona Uitslag, hoofdpijn, tintelingen: de minder vaak voorkomende symptomen van coronavirus die patiënten hebben

Corona

De Wereldgezondheidsorganisatie somt de meest voorkomende symptomen van Covid-19 op als koorts, vermoeidheid en een droge hoest. Anderen zijn onder meer een loopneus, keelpijn, verstopte neus, pijn, diarree en verlies van smaak- en / of reukvermogen. Maar er zijn ook andere, meer ongebruikelijke symptomen die patiënten hebben vertoond.

‘Covid toe’

Patiënten in verschillende landen hebben huiduitslag op hun tenen gemeld, lijkt op winterhanden, in veel gevallen zonder begeleiding van een van de gebruikelijke symptomen van het virus. De aandoening wordt “Covid toe” genoemd. De uitslag kan de vorm aannemen van rode of paarse laesies en, ondanks de naam, kan worden gevonden op de zijkant of voetzool, of zelfs op handen en vingers. Het European Journal of Pedeatric Dermatology meldde een “epidemie” van gevallen bij kinderen en adolescenten in Italië. Het zei dat het, in tegenstelling tot andere huiduitslag geassocieerd met coronavirus, niet eerder was waargenomen.

Conjunctivitis / roze oog

Conjunctivitis was een zeldzaam symptoom bij gevallen van Covid-19, waarbij virale deeltjes in tranen worden aangetroffen. In het VK zegt het Royal College of Ophthalmologists and College of Optometrists : “Erkend wordt dat elke infectie van de bovenste luchtwegen kan leiden tot virale conjunctivitis als een secundaire complicatie, en dit is ook het geval met Covid-19. Het is echter onwaarschijnlijk dat iemand virale conjunctivitis secundair aan Covid-19 zou vertonen zonder andere symptomen van koorts of een continue hoest, aangezien conjunctivitis een laat kenmerk lijkt te zijn waar het is opgetreden. ”

Livedo of necrose

Een peer-reviewed Spaanse studie, , vorige week gepubliceerd in het British Journal of Dermatology , ontdekte dat 6% van de 375 onderzochte gevallen van coronavirus betrekking had op levendo, de dood van lichaamsweefsel als gevolg van een gebrek aan bloedtoevoer, of levendo, verkleuring van de huid. De huid kan vlekkerig worden en heeft paarse of rode vlekkerige gebieden, die kunnen verschijnen in een kantachtig patroon. In het onderzoek werd het over het algemeen gevonden bij oudere patiënten met ernstigere gevallen van Covid-19. Dit was echter niet over de hele linie consistent en necrose werd ook gevonden bij sommige mensen met coronavirus die geen ziekenhuisopname nodig hadden.

Duizeligheid / hoofdpijn

Een studie van 214 patiënten in China , gepubliceerd in Jama Neurology vorige maand , toonde aan dat iets meer dan een derde (36,4%) neurologische symptomen zoals duizeligheid of hoofdpijn, oplopend tot 45,5% bij mensen met ernstige coronavirusinfecties. Prof Ian Jones, hoogleraar virologie aan de Universiteit van Reading, zei over het onderzoek: “Het gebeurt, maar is over het algemeen niet wat coronavirussen doen. Op dit moment kunnen neurologische complicaties het beste worden beschouwd als een gevolg van de ernst van de ziekte van Covid-19 in plaats van een duidelijke nieuwe zorg. ”

Tintelingen / bruisend gevoel

) Sommige patiënten hebben geklaagd over een tintelend, bruisend of zelfs branderig gevoel. Dr. Waleed Javaid, de directeur van infectiepreventie en -bestrijding in het Mount Sinai-ziekenhuis in New York,

vertelde Today.com dat het waarschijnlijk was de immuunreactie van de patiënt op Covid-19 – in plaats van op het virus zelf – veroorzaakte dergelijke sensaties. Hij zei: “Er is een wijdverbreide immuunreactie aan de gang. Onze immuuncellen worden geactiveerd, dus er komen veel chemicaliën vrij in ons lichaam en dat kan een gevoel van bruisen zijn. Als onze immuunreactie optreedt, kunnen mensen verschillende gevoelens voelen … Ik heb in het verleden soortgelijke ervaringen met andere ziekten gehoord. ”

Lees verder

Veel gelezen

Bolsonaro vuelve a minimizar los peligros de la COVID-19

1 augustus 2020 | | El presidente de Brasil, Jair Bolsonaro, en Brasilia, Brasil. Foto: Eraldo Peres / AP. El presidente de Brasil, Jair Bolsonaro, afirmó este viernes, en medio de una aglomeración de partidarios durante su visita a Río Grande del Sur, que las personas tienen que enfrentar el coronavirus, pues "casi todos se…

Vigilancia epidemiológica, impostergable en época de coronavirus

En el encuentro de este viernes se dio seguimiento a la situación epidemiológica en la Habana en Artemisa. Foto: Estudios Revolución. El número de casos contagiados que durante las pasadas jornadas se reportan and La Habana y Artemisa -las dos provincias con mayor tasa de incidencia por cada cien mil habitantes and los últimos 15…

Corona weltweit: Das Auswärtige Amt waarschuwt vor Reisen nach Brüssel

zeit.de mit Werbung Um der Nutzung von zeit.de mit Werbung zuzustimmen, muss JavaScript in Ihrem Browser aktiviert sein. zeit.de mit Werbung Besuchen Sie zeit.de wie gewohnt mit Werbung und Tracking. Details zum Tracking finden Sie in der Datenschutzerklärung en im . zeit.de Pur Nutzen Sie zeit.de mit weniger Werbung und ohne Werbetracking for 1,20 €…

Corona-Fallzahlen: Hanau sagt Demonstratie zum Gedenken an Anschlag ab

zeit.de mit Werbung Um der Nutzung von zeit.de mit Werbung zuzustimmen, muss JavaScript in Ihrem Browser aktiviert sein. zeit.de mit Werbung Besuchen Sie zeit.de wie gewohnt mit Werbung und Tracking. Details zum Tracking finden Sie in der Datenschutzerklärung en im . zeit.de Pur Nutzen Sie zeit.de mit weniger Werbung und ohne Werbetracking for 1,20 €…