8.3 C
New York
maandag, september 21, 2020
Home Algemeen Corona Alle gasten in Japans restaurant binnen half uur 'besmet' met coronavirus

Corona Alle gasten in Japans restaurant binnen half uur 'besmet' met coronavirus

Corona

                    

Een experiment van de Japanse televisiezender NHK waarin de verspreiding van het coronavirus in een buffetrestaurant wordt gesimuleerd, toont een ontluisterend beeld. In een half uur tijd blijken alle gasten in het restaurant te zijn ‘besmet’ met het virus.

De video van het experiment is al ruim 5,6 miljoen keer bekeken en wordt massaal gedeeld op sociale media.

ク ル ー ズ 船 で 感染 拡 大 さ れ る 接触 感染 が ど の よ う に し て 起 き る の か 、 NHK が専 門 家 共同 で 実 験 を 行 っ た と こ ろ 、 イ イ ス 塗料 は 多数 の 人 が 触 る も の を 介 し て ま co / exeyyRXQiD pic.twitter.com/NCHGyJyXRw

— NHK ニ ュ ー ス (@nhk_news ) 8 mei 2020

Corona Fluoriserende verf

Voor het experiment werden tien personen bij elkaar in een ruimte ingesteld die tijdelijk was omgebouwd tot buffetrestaurant. Een van de ‘restaurantgasten’ werd aangewezen als besmet persoon. Het ‘virus’ werd in de vorm van fluoriserende verf vastgesteld op één van zijn handpalmen.

Daarna mochten alle gasten dertig minuten genieten van het gratis buffet. De fluoriserende verf is onder normaal licht niet zichtbaar. De gasten hebben tijdens het diner dus geen idee hoe de verf zich verspreid. Na afloop van het buffet wordt de normale verlichting in de verduisterde ruimte verwisseld voor UV-verlichting, wat leidt tot zichtbare geschrokken reacties bij de restaurantgasten.

Corona Alle gasten ‘besmet’

De verf heeft namelijk overal in de ruimte zijn sporen achtergelaten. De handen van alle gasten blijken ‘besmet’ en ook op het gebruikte servies wordt het ‘virus’ aangetroffen.

Volgens de onderzoekers toont dit experiment aan hoe gevaarlijk een lopend buffet is voor de verspreiding van het virus. De verf zou zich onder meer hebben verspreid via de opscheptangen, de deksels van de buffetbakken en de tapjes van de drinkmachines.

Geen effect

Tijdens het experiment werden verschillende voorzorgsmaatregelen getroffen, om de kans op besmetting mogelijk mogelijk te beperken. Zo werd het gebruikte servies direct afgeruimd en werd de tang waarmee de gasten hun eten op hun bord schepten regelmatig vervangen. Ook kregen gasten de instructie om regelmatig hun handen te wassen. Die maatregelen bleken achteraf dus geen effect te hebben gehad.

Beeld: NHK

Lees verder

Veel gelezen

Bolsonaro vuelve a minimizar los peligros de la COVID-19

1 augustus 2020 | | El presidente de Brasil, Jair Bolsonaro, en Brasilia, Brasil. Foto: Eraldo Peres / AP. El presidente de Brasil, Jair Bolsonaro, afirmó este viernes, en medio de una aglomeración de partidarios durante su visita a Río Grande del Sur, que las personas tienen que enfrentar el coronavirus, pues "casi todos se…

Vigilancia epidemiológica, impostergable en época de coronavirus

En el encuentro de este viernes se dio seguimiento a la situación epidemiológica en la Habana en Artemisa. Foto: Estudios Revolución. El número de casos contagiados que durante las pasadas jornadas se reportan and La Habana y Artemisa -las dos provincias con mayor tasa de incidencia por cada cien mil habitantes and los últimos 15…

Corona weltweit: Das Auswärtige Amt waarschuwt vor Reisen nach Brüssel

zeit.de mit Werbung Um der Nutzung von zeit.de mit Werbung zuzustimmen, muss JavaScript in Ihrem Browser aktiviert sein. zeit.de mit Werbung Besuchen Sie zeit.de wie gewohnt mit Werbung und Tracking. Details zum Tracking finden Sie in der Datenschutzerklärung en im . zeit.de Pur Nutzen Sie zeit.de mit weniger Werbung und ohne Werbetracking for 1,20 €…

Corona-Fallzahlen: Hanau sagt Demonstratie zum Gedenken an Anschlag ab

zeit.de mit Werbung Um der Nutzung von zeit.de mit Werbung zuzustimmen, muss JavaScript in Ihrem Browser aktiviert sein. zeit.de mit Werbung Besuchen Sie zeit.de wie gewohnt mit Werbung und Tracking. Details zum Tracking finden Sie in der Datenschutzerklärung en im . zeit.de Pur Nutzen Sie zeit.de mit weniger Werbung und ohne Werbetracking for 1,20 €…