8.3 C
New York
zaterdag, juli 11, 2020
Home Algemeen Corona AP FOTO'S: Peru's doden rouwden om kale begraafplaats voor armen

Corona AP FOTO'S: Peru's doden rouwden om kale begraafplaats voor armen

Corona

AP FOTO’S: Peru’s doden rouwden op kale begraafplaats voor armen

Door FRANKLIN BRICEÑO en RODRIGO ABD

2 juni 2020 GMT

LIMA, Peru (AP) –

De begraafplaats op een afgelegen heuvel buiten de krioelende hoofdstad van Peru heeft geen granieten grafstenen, een groen gazon of zelfs verharde wegen.

De doden van het coronavirus zijn hier begraven op een heuvel die alleen met vuil is gevuld.

Naarmate het aantal COVID-19-sterfgevallen in Peru snel toeneemt, wordt het een epicentrum voor de virusuitbraak in Latijns-Amerika – de begraafplaats Virgen de Lourdes is een monument geworden voor de verwoestende tol van de pandemie onder de armen.

De begraafplaats is een van de grootste ter wereld, met meer dan 1 miljoen graven en het bevindt zich in een van de meest verarmde wijken van Lima. Nu het dodental van COVID-19 toeneemt, wordt de begraafplaats nog gigantischer.

De pas overleden doden van het virus worden op afstand begraven, in een van de meest afgelegen heuvels van de begraafplaats. Familieleden en begraafplaatsarbeiders dragen kisten het steile terrein op en plaatsen ze in vers gegraven putten.

Voor een graf duikt een man op de snaren van een versleten houten harp. Familieleden huilen, storten in en lachten soms een treurige lach uit. Sommigen gooien bier in de put, een oud ritueel ter ere van de pas overleden.

Zwerfhonden blijven hangen, zittend naast graven wanneer familieleden zijn vertrokken.

Bekend onder de lokale bevolking als Nueva Esperanza Cemetery – of New Hope Cemetery – werd het kerkhof in de jaren zestig gebouwd en later gevuld met de overblijfselen van de Peruanen die stierven na hun migratie naar Lima, ontsnapte aan een wrede oorlog tegen Shining Path-guerilla’s.

Volledige dekking: Fotografie

De begraafplaats is de afgelopen jaren zo exponentieel gegroeid dat het een bestemming is geworden voor internationale toeristen, aangetrokken om getuige te zijn van het gebied vol met crypten, sommige felroze of blauw geverfd, te midden van het dorre landschap.

Nu zijn de reizigers weg, alleen familieleden, sommigen in gezichtsmaskers, die zich naar binnen wagen.

Er zijn kinderen en tieners die rouwen om ouders. Een vrouw begraaft twee broers. Een man die er nu drie heeft verloren. Veel van de slachtoffers zijn niet ouder dan 55. Velen stierven snel, levens onderbroken door een meedogenloos virus.

Gregoria Zumaeta, 44, huilde en dronk bier ter ere van haar twee broers en zussen, die dagen na elkaar stierven en troost vonden door te denken: “Ze lijden niet meer.”

Peru heeft nu meer dan 170.000 bevestigde gevallen en meer dan 4.600 doden .

Lees verder

Veel gelezen

Coronavirus: Forschung arbeitet an mehr als 130 potenziellen Impfstoffen

zeit.de mit Werbung Besuchen Sie zeit.de wie gewohnt mit Werbung und Tracking. Details zu Werbe- und Trackingverfahren finden Sie hier.

Corona-Hilfe: Kritik an Beschränkung des Pflegebonus auf Altenpflege

zeit.de mit Werbung Besuchen Sie zeit.de wie gewohnt mit Werbung und Tracking. Details zu Werbe- und Trackingverfahren finden Sie hier.

Crowdfunding in Corona-Krise: Helft mir, mir geht es schlechter als den anderen

zeit.de mit Werbung Besuchen Sie zeit.de wie gewohnt mit Werbung und Tracking. Details zu Werbe- und Trackingverfahren finden Sie hier.

Coronavirus 'COVID-hallucinaties hebben mijn leven gered': Bijna dood, een coronavirusgeïnduceerd visioen vertelde een vrouw om 911 te bellen

Adrianna Rodriguez USA TODAYPublished 7:15 PM EDT Jul 8, 2020Marilyn Schneider is an executive secretary at Ohio's Cleveland Clinic where she gets her temperature checked several times a day.When the 57-year-old got home from work March 27, an intense chill suddenly overcame her, accompanied by a rising fever. “It felt like something came up behind me and dropped a…