8.3 C
New York
zaterdag, juli 11, 2020
Home Algemeen Corona COVID-19-noodsituatie toont beperkingen van de landelijke infrastructuur voor het delen van...

Corona COVID-19-noodsituatie toont beperkingen van de landelijke infrastructuur voor het delen van gegevens

Corona

Verschillende initiatieven werken aan het verzamelen van patiëntgegevens en het in kaart brengen van informatie over de verspreiding van COVID-19, zelfs nu de volksgezondheid en de federale inspanningen vastlopen in de handleiding en op papier gebaseerde processen.

De particuliere initiatieven proberen manieren te vinden om de verspreiding en omvang van de pandemie in verschillende geografische gebieden aan te tonen, om gezondheidsonderzoekers in staat te stellen beter te begrijpen hoe het virus zich verspreidt, wie het aantast en hoe mogelijk te voorkomen het zal meer individuen treffen.

Deze inspanningen maken gebruik van gegevens uit verschillende bronnen en sommige initiatieven zijn erop gericht om uiteindelijk rechtstreeks informatie uit de elektronische medische dossiers van zorgverleners te verwijderen.

De volksgezondheids- en federale programma’s die erop gericht zijn gegevens over de pandemie te verzamelen, zijn grotendeels afhankelijk van handmatige inspanningen om gegevens te verzamelen en in te dienen, die vaak onvolledig zijn en belangrijke demografische informatie missen die een adequate identificatie van pieken in infectie mogelijk zou maken of nuttig onderzoek of voorspellingen. Elektronisch verzamelde informatie in EPD’s wordt over het algemeen niet gebruikt.

“In de huidige stand van zaken met betrekking tot het delen van COVID-gegevens zien we de tekortkomingen van onze volksgezondheidsinfrastructuur aan het licht”, zegt Aneesh Chopra, president van datadienstverlener CareJourney en voormalig chief technology officer voor de VS in de Obama-administratie. Verwijzend naar het federale stimuleringsprogramma van het afgelopen decennium ter ondersteuning van de implementatie van EPD’s door leveranciers: “We hebben een investering van meer dan $ 30 miljard in EPD-records en bredere digitalisering in de hele gezondheidseconomie”, maar federale gezondheidsinstanties krijgen niet genoeg gegevens om effectief werk leveren, betoogde hij.

Corona Initiatieven in kaart brengen

Een onlangs gelanceerde interactieve website stelt medische onderzoekers in staat kaarten te gebruiken om de penetratie van COVID-19-infecties in Californië te visualiseren, evenals hoe verschillende sociaal-economische factoren de gezondheid op populatieniveau beïnvloeden.

De UCSF School of Medicine Dean’s Office of Population Health and Health Equity heeft eerder dit jaar UCSF Health Atlas vrijgegeven. Al lang gepland om de prevalentie van verschillende ziekten te bestuderen, was de COVID-19-pandemie de aanzet om het visuele mappingproject dit voorjaar te laten uitkomen, zei Debby Oh, projectleider van Health Atlas en een epidemioloog in de UCSF-afdeling Epidemiologie en Biostatistiek.

Voor COVID-19-gegevens vertrouwt de UCSF Health Atlas op informatie van de Los Angeles Times , wiens verslaggevers dagelijks casusgegevens verzamelen van meer dan 60 verschillende gezondheidsafdelingen in de staat. Meer in het algemeen rapporteert het project gegevens uit openbaar beschikbare bronnen zoals de American Community Survey van het Census Bureau, het 500 Cities-project van de Centers for Disease Control and Prevention en vele andere.

De bedoeling van het programma is om onderzoekers een eenvoudig te gebruiken hulpmiddel te geven om te onderzoeken welke factoren de gezondheid kunnen beïnvloeden op populatieniveau, zei Oh. Kaarten op de site stellen onderzoekers in staat om kleurgecodeerde representaties van COVID-gevallen, sterfgevallen te zien, zowel numeriek als op percentage van de bevolking.

De site stelt onderzoekers ook in staat om meer dan 100 demografische of sociale factoren, zoals etnische achtergronden, en gezondheidsdeterminanten, zoals voedselzekerheid, huisvestingsonzekerheid of andere factoren op buurtniveau, over elkaar heen te leggen. De samengestelde gegevens kunnen visualisaties opleveren tot op het niveau van de volkstelling, een gebied dat ongeveer overeenkomt met een buurt zoals vastgesteld door het Census Bureau, voor het analyseren van populaties.

Corona De cursus van COVID-19 voorspellen

Verschillende andere initiatieven proberen gegevens te gebruiken om de omvang van COVID-19-infectie in het hele land te meten en te helpen bij het verstrekken van realtime of voorspellende informatie.

Ten eerste wordt een COVID-19 Outbreak Tracker nu aangeboden door Cotiviti, een oplossing en leverancier van analyses, om potentiële hotspots te vinden voor COVID-19-uitbraken. De voorspellende tool gebruikt zowel klinische als claimgegevens van Caspian Insights, het longitudinale data- en analyse-ecosysteem van Cotiviti, om te helpen voorspellen welke geografische gebieden in de nabije toekomst door COVID-19 kunnen worden beïnvloed.

Een interactieve kaart stelt gebruikers in staat om op een staat te klikken en van daaruit verder te gaan naar een weergave van de gegevens per provincie. Donkere kleuren op de kaart duiden op meer leidende indicatoren van mogelijk verborgen uitbraken, gebaseerd op kenmerkende zorgprofielen van COVID-19. Cotiviti stelt dat deze gebieden die in bevestigde gevallen nog geen stijging hebben gezien, een groter risico lopen op verborgen uitbraken.

“Elk ziekenhuis dat ik ken berekent dit met de hand, voert het handmatig in spreadsheets in en deelt ze met de federale, staats- en regionale gezondheidsdiensten. Kopieën van spreadsheets vliegen heen en weer. “

Aneesh Chopra, CareJourney

Door COVID-19-screeningprocedures te analyseren voor miljoenen medische claims die dagelijks worden verwerkt door Cotiviti’s Caspian Insights-platform en deze te vergelijken met historische trends, zei Cotiviti dat de kaart “toekomstige gevallen van een uitbraak met een hoge mate van nauwkeurigheid kan identificeren , waardoor de zorgsector zijn reactie van reactief naar proactief kan veranderen. “

Evenzo werken SADA Systems en HCA Healthcare, evenals andere zorgverleners, samen om de te bouwen National Response Portal voor het volgen van hotspots voor ziekten. De kaartgebaseerde aanpak draait op Google Cloud en is bedoeld om uitbraken van ziekten op zowel nationaal als provinciaal niveau te volgen.

Organisatoren zeiden dat het initiatief tot doel heeft de verspreiding van COVID-19 via een open data-platform te bestrijden door het delen van gegevens over de pandemie en de verspreiding ervan te bevorderen. Het doel is om ziekenhuizen en gemeenschappen te helpen bij het voorbereiden en reageren.

Het initiatief is erop gericht providers te helpen anonieme, geaggregeerde statistieken veilig te delen en weer te geven op één platform met een realtime weergave van de COVID-19-pandemie. Wanneer het live is, worden er elke dag gegevens vanuit ziekenhuissystemen ingediend, met de nadruk op statistieken zoals het aanbod en gebruik van ICU-bedden; toevoer en gebruik van ventilator; totaal aantal positieve, negatieve en hangende COVID-19-testresultaten; en het totale aantal gezonde patiënten dat is ontslagen. Het platform zal ook gebruikmaken van openbaar beschikbare datasets.

In een andere poging om COVID-onderzoekers te helpen, kondigde Change Healthcare vorige week Market Insights aan: COVID-19 analytische datasets, een online onderzoeksomgeving voor gekwalificeerde publieke en private organisaties. De leverancier van gezondheidszorgtechnologie zei dat de omgeving datawetenschapstools combineert met tijdige, niet-geïdentificeerde claimgegevens, die volgens hem “een uitgebreider overzicht bieden dan de test of diagnose, inclusief andere diagnoses, zorg uit het verleden en sociale gezondheidsdeterminanten.”

Meer informatie, inclusief abonnementsinformatie, vindt u hier .

SalesForce komt ook in actie, werkt samen met het Department of Health en de National Guard van Rhode Island aan het gebruik van een database voor het traceren van contacten, en nieuwsberichten suggereren dat het bedrijf een app heeft ontwikkeld voor het volgen van virusblootstelling. Andere staten en grote steden kijken naar de aanpak.

Het gebruik van apps om contacttracering mogelijk te maken, is misschien geen wondermiddel, suggereert een artikel dit weekend in The Economist . Ze zijn niet getest en onnauwkeurige informatie kan ‘gezondheidsfunctionarissen en burgers misleiden op manieren die net zo schadelijk kunnen zijn als elke mislukte drug’. Apps worden niet altijd veel gebruikt, vooral niet bij ouderen, die het meeste risico lopen op COVID-19. Nauwkeurigheid, gebrek aan gedetailleerdheid en privacyproblemen kunnen deze technologische benadering ook tenietdoen.

Corona Gegevensaggregatie automatiseren

Sommige initiatieven proberen de inspanningen te automatiseren om belangrijke gegevens over de COVID-crisis samen te brengen en deze ter beschikking te stellen van organisaties en instanties die verantwoordelijk zijn voor de respons.

De Nebraska Health Information Exchange heeft een COVID-19-dashboard voor de hele staat gecreëerd met actuele informatie over testen, beschikbaarheid van ziekenhuisbedden en medische hulpmiddelen om de verspreiding van de ziekte te helpen bestrijden. Een integraal onderdeel van NEHII’s COVID-19-dashboard is uitgebreide laboratoriuminformatie die hiaten in volksgezondheidsgegevens en analyses vermindert om de COVID-19-uitbraak en respons te monitoren.

NEHII kan COVID-19-gegevens samenvoegen via directe datafeeds van ziekenhuizen, klinieken en laboratoria in Nebraska en regionale laboratoria – zelfs van degenen buiten zijn HIE-netwerk. Bovendien kan NEHII alle laboratoriumresultaten verzamelen en openen van privélaboratoria – naast het staatslaboratorium – waar tests kunnen worden verzonden vanwege capaciteit of overloop. Het doel is om providers in staat te stellen de resultaten van een COVID-19-test te zien, waar de resultaten ook worden verwerkt. Als gevolg hiervan, als een COVID-19-positieve patiënt op een afdeling spoedeisende hulp terechtkomt, kan een zorgverlener de resultaten van alle screenings zien.

NEHII gebruikt NextGate’s Enterprise Master Patient Index, die de interoperabiliteit en patiëntafstemming biedt voor realtime gegevens over laboratoriumtests. Het initiatief maakt gebruik van KPI Ninja voor hun analyse en InterSystems voor hun ADT-waarschuwingen.

Andere initiatieven hebben tot doel een bredere, eenvoudigere uitwisseling van gegevens mogelijk te maken. Een die aan de horizon staat, is het gebruik van HL7’s Fast Healthcare Interoperability Resources om de geautomatiseerde identificatie van te rapporteren gezondheidsgebeurtenissen in EPD’s mogelijk te maken en de verzending ervan naar nationale en lokale gezondheidsautoriteiten te vergemakkelijken.

Called Electronic Case Reporting, het is de bedoeling dat de app, genaamd eCR Now, wordt geïntegreerd in elektronische patiëntendossiersystemen, zodat hun producten automatisch gegevens over COVID-19-patiënten kunnen verzamelen en doorsturen. Het identificeert patiënten door middel van ‘triggercodes’ en automatiseert vervolgens de rapportage aan instanties.

Een groep binnen de FHIR-gemeenschap werkt aan de ontwikkeling van de use case, zei John W. Loonsk MD, adviserend hoofd medische informatica van de Association of Public Health Laboratories, en adjunct-universitair hoofddocent aan de Johns Hopkins Bloomberg School van volksgezondheid. In een update op de FHIR Connectathon van HL7 vorige week zei Loonsk dat de app snel wordt verfijnd, met een derde iteratie die naar verwachting tegen het einde van de maand klaar zal zijn.

Het werk “vordert snel en de belofte voor gezondheidssystemen is om de wettelijk verplichte rapportage te doen die nu op papier en handmatig is,” voegde hij eraan toe. In april introduceerden de Centers for Disease Control een vroege versie van eCR Now om gegevensrapportage over COVID-19 te vergemakkelijken. De app zou de rapportage van geanonimiseerde gegevens aan de CDC mogelijk maken, zei Loonsk.

Een ander initiatief dat in april van start ging is gericht op het gebruik van EPD-systemen als informatiebron om een ​​open COVID-19 patiëntgegevensregister op te bouwen.

Het Health Data for Action-programma van de Robert Wood Johnson Foundation, beheerd door AcademyHealth, ondersteunt een samenwerking tussen Health Care Cost Institute, CareJourney en een netwerk van gezondheidssystemen om de beschikbaarheid van gestandaardiseerde, bruikbare informatie over de impact te vergroten en progressie COVID-19.

Tot de deelnemende gezondheidszorgsystemen behoren Geisinger, HealthShare Exchange / Jefferson Health, het Oregon Community Health Information Network (OCHIN), Prisma Health en Rush University Medical Center, en van anderen wordt verwacht dat ze zich bij de inspanning aansluiten.

Het registratienetwerk zal een reeks gestandaardiseerde data-extracten en vragen bevatten waarmee onderzoekers, clinici, beleidsmakers en journalisten de impact en voortgang van COVID-19 beter kunnen begrijpen. Deelnemers ontwikkelen een lijst met gestandaardiseerde onderzoeksvragen, die beantwoord wordt via een gedistribueerd zoekproces. Waar mogelijk zullen deelnemers best practices, tools en aanvullende technische bronnen delen, inclusief inspanningen die voortbouwen op recente federale regelgeving zoals het gebruik van “bulk” FHIR die kan worden geschaald.

Corona Federale rapportage-uitdagingen

Maar zelfs nu initiatieven steeds vaker proberen om gegevens over de gezondheidszorg en informatie over de behandeling van de crisis te delen, is er geen gladde manier om informatie uit de systemen van de elektronische patiëntendossiers van zorgverleners in handen te krijgen van federale instanties die belast zijn met het verzamelen van die informatie .

Chopra van CareJourney zei dat COVID-19 gerapporteerd aan de CDC de neiging heeft om handmatig te worden verzameld, en mist een zinvolle demografische context.

“Van alle openbaar gemelde gevallen (ontvangen door de CDC) miste 90 procent enige klinische context voor de onderzoekers om te begrijpen”, betoogde Chopra. “We worden in principe gebeld en gefaxt in resultaten, met misschien een elektronische feed over laboratoriumresultaten, maar met basisdemografische gegevens in sommige gevallen, vaak zonder leeftijd of ras, of een andere variabele.” CDC bevestigt dat meer dan de helft van de meldingen terugkomt zonder raciale of etnische gegevens.

Tijdige, elektronische rapportage van COVID-19-gegevens is cruciaal als de natie een verscheidenheid aan initiatieven wil nastreven die de beste belofte in zich hebben om de verspreiding van het virus terug te dringen, meent hij.

“We willen ervoor zorgen dat we de huidige klinische samenstelling van alle COVID-patiënten in het land begrijpen; we willen ervoor zorgen dat we zo snel mogelijk over de volksgezondheid beschikken”, zei hij. Door dit te doen: “We kunnen patiënten sneller identificeren voor contactopsporing en zelfquarantaine, zodat we kampvuren kunnen blussen in plaats van de agressievere bosbranden waarmee we nu worden geconfronteerd.”

Chopra ziet ten minste twee problemen die het gebruik van EPD’s voor het rapporteren van gegevens aan openbare gezondheidsinstanties belemmeren.

Ten eerste zijn de gemeenschappelijke klinische datasets die nu in gebruik zijn “onvoldoende om te voldoen aan de gegevensvereisten voor COVID-onderzoeken. Stel je voor dat elk EPD zijn bronsystemen in kaart kan brengen in het gegevensmodel dat de volksgezondheid nodig heeft om de dynamiek en epidemiologie van COVID; we moeten de toewijzingen in EPD’s herhalen. “

Ten tweede zijn er verbroken verbindingen die het vereiste niveau van gegevensuitwisseling in de weg staan. ‘Er zijn er twee nodig voor de tango – je hebt een applicatie nodig (bij een openbare gezondheidsdienst) die de gegevens ontvangt en je hebt een provider nodig die de gegevens kan verzenden’, zei Chopra. HIE’s zijn technisch of juridisch misschien niet in staat om de informatie te verstrekken aan de instanties die deze informatie nodig hebben, betoogde hij.

Als gevolg hiervan worden providers geconfronteerd met een rapportagelast bij het indienen van informatie bij federale instanties. Over deze uitdagingen werd ook onlangs gerapporteerd. door Politico , die ontdekten dat medische onderzoekers vertrouwen op faxen en papier records. Dat komt omdat, hoewel providers hebben geprofiteerd van een golf van digitalisering, volksgezondheidsinstanties zijn achtergelaten.

“Het technische systeem voor volksgezondheid van de natie, van de CDC tot lokale instanties, [is] vertrouwt op technologie vanaf het begin van de 21e eeuw die de inspanningen om geïnfecteerde mensen op te sporen vertraagt, en meet hoe snel het virus zich verspreidt en middelen coördineren, ” Politico rapporten.

“Ons vermogen om het detectiewerk te doen dat we moeten doen, wordt belemmerd”, citeert de nieuwsorganisatie Raquel Bono, de coördinator van de coronavirusreactie van de staat Washington. ‘We hebben niet per se één gegevensopslagplaats voor tracering’, zei ze, eraan toevoegend dat het bijhouden en rapporteren van gegevens ‘voornamelijk handmatig is’.

Chopra zei dat de CDC rekent op automatisering om de gegevensstroom te verbeteren, maar dat zal tijd kosten. Voorlopig is het verstrekken van gegevens voor zelfs de eenvoudigste vragen een handmatige hoofdpijn.

“Elk ziekenhuis is verplicht om dagelijks hun middelen verbonden aan COVID te rapporteren – hoeveel patiënten bevinden zich bijvoorbeeld op IC-bedden of op beademingsapparaten. Dat is een grote handmatige belasting; elk ziekenhuis dat ik ken berekent dit met de hand, het handmatig in spreadsheets in te voeren en ze te delen met de federale, staats- en regionale gezondheidsdiensten, “zei hij. “Kopieën van spreadsheets vliegen heen en weer. Gelukkig neemt CDC nu toe”, maar hij waarschuwde dat de huidige initiatieven nog in de kinderschoenen staan.

Fred Bazzoli is een bijdragende schrijver aan IT-nieuws voor de gezondheidszorg.
Twitter:
@ fbazzoli
IT-nieuws voor de gezondheidszorg is een publicatie van HIMSS Media.

Lees verder

Veel gelezen

Coronavirus: Forschung arbeitet an mehr als 130 potenziellen Impfstoffen

zeit.de mit Werbung Besuchen Sie zeit.de wie gewohnt mit Werbung und Tracking. Details zu Werbe- und Trackingverfahren finden Sie hier.

Corona-Hilfe: Kritik an Beschränkung des Pflegebonus auf Altenpflege

zeit.de mit Werbung Besuchen Sie zeit.de wie gewohnt mit Werbung und Tracking. Details zu Werbe- und Trackingverfahren finden Sie hier.

Crowdfunding in Corona-Krise: Helft mir, mir geht es schlechter als den anderen

zeit.de mit Werbung Besuchen Sie zeit.de wie gewohnt mit Werbung und Tracking. Details zu Werbe- und Trackingverfahren finden Sie hier.

Coronavirus 'COVID-hallucinaties hebben mijn leven gered': Bijna dood, een coronavirusgeïnduceerd visioen vertelde een vrouw om 911 te bellen

Adrianna Rodriguez USA TODAYPublished 7:15 PM EDT Jul 8, 2020Marilyn Schneider is an executive secretary at Ohio's Cleveland Clinic where she gets her temperature checked several times a day.When the 57-year-old got home from work March 27, an intense chill suddenly overcame her, accompanied by a rising fever. “It felt like something came up behind me and dropped a…