8.3 C
New York
zaterdag, juli 11, 2020
Home Algemeen Corona Northam zegt dat de volgende fase van heropening vrijdag begint

Corona Northam zegt dat de volgende fase van heropening vrijdag begint

Corona

Virginia gouverneur Ralph Northam spreekt tijdens de COVID-19 persconferentie in het Patrick Henry Building in Richmond, Virginia, dinsdag 26 mei 2020. (Bob Brown / Richmond Times-Dispatch via AP)

Virginia gouverneur Ralph Northam spreekt tijdens de COVID-19 persconferentie in het Patrick Henry Building in Richmond, Virginia, dinsdag 26 mei 2020. (Bob Brown / Richmond Times-Dispatch via AP)

RICHMOND, Va. (AP) – Gouverneur Ralph Northam zei dat het grootste deel van de staat vrijdag zal beginnen met de tweede fase van heropening, aangezien de belangrijkste gezondheidsstatistieken van Virginia blijven doorgaan vertonen positieve trends te midden van de pandemie van het coronavirus.

De gouverneur zei dinsdag dat restaurants binnen klanten kunnen gaan bedienen, sportscholen binnenruimtes met beperkte capaciteit kunnen heropenen en musea en dierentuinen kunnen heropenen – allemaal met bepaalde beperkingen in het kader van fase 2 van heropening. Northam zei dat het aantal uitgevoerde tests en het percentage positieve van de geteste tests, samen met andere statistieken, in de goede richting gaan.

“Op basis van die gegevens voel ik me op mijn gemak om het grootste deel van Virginia toe te staan ​​naar fase 2 te gaan”, zei Northam.

De gouverneur zei dat Noord-Virginia en Richmond vrijdag niet in fase 2 zullen gaan omdat ze de eerste fase van hun heropening hebben uitgesteld. Accomack County aan de oostkust, dat ook de heropening heeft uitgesteld, zal doorgaan.

Volgens de nieuwe richtlijnen van Northam kunnen restaurants klanten binnenshuis bedienen, maar met een capaciteit van 50%. Sportscholen en fitnesscentra kunnen indoor lessen en trainingen aanbieden, maar met een capaciteit van 30%. Northam zei dat zwembaden ook kunnen worden heropend, maar met bepaalde beperkingen. Bijeenkomsten zijn beperkt tot 50 personen, in plaats van 10.

Overnachting in zomerkampen, veel overdekte uitgaansgelegenheden, pretparken, beurzen en carnavals zijn nog steeds verboden te heropenen.

De gouverneur drong er bij de mensen op aan om waar mogelijk thuis te blijven om te werken en zei dat ze maskers moesten blijven dragen in winkels en andere openbare binnenruimtes.

Het Virginia Department of Health op dinsdag meldden meer dan 46.200 bevestigde of waarschijnlijke gevallen van COVID-19, de ziekte veroorzaakt door het virus en 1.407 sterfgevallen.

Ook dinsdag sprak de gouverneur over de protesten die in het hele land zijn uitgebroken en over de hele wereld over de moord op George Floyd, een zwarte man die stierf nadat een officier uit Minneapolis minutenlang zijn knie in Floyd’s nek drukte, zelfs nadat hij stopte met bewegen.

“Ik kan niet weten hoe het voelt om nu een Afro-Amerikaanse persoon te zijn of wat je doormaakt”, zei Northam. ‘Ik weet niet hoe diep je pijn is. Maar wat ik wel kan doen, is naast je staan. ‘

Northam schetste vier specifieke stappen die hij van plan was te ondernemen om racisme en discriminatie in Virginia aan te pakken. Hij beschreef plannen voor een virtueel stadhuis om de hervorming van het strafrecht en de openbare veiligheid te bespreken en zei dat hij een ontmoeting zou hebben met het bestuur van de Virginia Association of Chiefs of Police.

Hij zei ook dat zijn administratie zou werken op een landelijke dag van “gebed, genezing en actie”, en hij zei dat hij de Afro-Amerikaanse Adviesraad van Virginia en de Commissie vroeg om raciale ongelijkheid te onderzoeken in Virginia Law zet hun werk voort met een focus op strafrecht en openbare veiligheid.

Del. Delores McQuinn, die het Richmond-gebied in het Virginia House vertegenwoordigt en tot een aantal zwarte functionarissen en gemeenschaps- en geloofsleiders behoorde die tijdens de persconferentie bij Northam kwamen, zei dat mensen in het hele land “gekneusd en gebroken” zijn.

“We zijn een land in crisis. Maar ik verwacht niet dat we hier blijven, ‘zei McQuinn. ‘De verwachting is vreedzaam te protesteren. Nadat we vreedzaam hebben geprotesteerd, gaan we aan een tafel zitten waar onze stemmen kunnen worden gehoord en waar mensen kunnen ontleden en verwerken wat we te zeggen hebben. Laten we aan de slag gaan om het verschil te maken. ”

Lees verder

Veel gelezen

Coronavirus: Forschung arbeitet an mehr als 130 potenziellen Impfstoffen

zeit.de mit Werbung Besuchen Sie zeit.de wie gewohnt mit Werbung und Tracking. Details zu Werbe- und Trackingverfahren finden Sie hier.

Corona-Hilfe: Kritik an Beschränkung des Pflegebonus auf Altenpflege

zeit.de mit Werbung Besuchen Sie zeit.de wie gewohnt mit Werbung und Tracking. Details zu Werbe- und Trackingverfahren finden Sie hier.

Crowdfunding in Corona-Krise: Helft mir, mir geht es schlechter als den anderen

zeit.de mit Werbung Besuchen Sie zeit.de wie gewohnt mit Werbung und Tracking. Details zu Werbe- und Trackingverfahren finden Sie hier.

Coronavirus 'COVID-hallucinaties hebben mijn leven gered': Bijna dood, een coronavirusgeïnduceerd visioen vertelde een vrouw om 911 te bellen

Adrianna Rodriguez USA TODAYPublished 7:15 PM EDT Jul 8, 2020Marilyn Schneider is an executive secretary at Ohio's Cleveland Clinic where she gets her temperature checked several times a day.When the 57-year-old got home from work March 27, an intense chill suddenly overcame her, accompanied by a rising fever. “It felt like something came up behind me and dropped a…