8.3 C
New York
maandag, augustus 3, 2020
Home Algemeen Coronavirus 'COVID-hallucinaties hebben mijn leven gered': Bijna dood, een coronavirusgeïnduceerd visioen vertelde...

Coronavirus 'COVID-hallucinaties hebben mijn leven gered': Bijna dood, een coronavirusgeïnduceerd visioen vertelde een vrouw om 911 te bellen

Coronavirus

Adrianna Rodriguez USA VANDAAG

Gepubliceerd 19:15 EDT 8 juli 2020

Marilyn Schneider is een directiesecretaresse in de Cleveland Clinic in Ohio, waar ze haar temperatuur meerdere keren per dag laat controleren.

Toen de 57-jarige op 27 maart thuiskwam van haar werk, werd ze plotseling overspoeld door een hevige kilte, vergezeld van stijgende koorts.

“Het voelde alsof er iets achter me opkwam en een emmer ijswater op me liet vallen”, zei ze.

De volgende dag werd ze getest en minder dan 12 uur later hoorde ze dat ze positief was voor COVID-19. Haar koorts steeg in één dag van 98 naar 104,5 graden, en toen begonnen de hallucinaties.

Eerst hoorde Schneider stemmen door de muren die klonken als pratende buren of haar zoon in de volgende kamer – ook al woont ze alleen en haar zoon woont in Michigan. Ze riep haar hond Scruffles op, die zeven jaar geleden stierf.

Het kwam op een avond tot een hoogtepunt toen Schneider in bed lag en weer stemmen hoorde. Ze draaide zich om en stond oog in oog met zichzelf, een dubbelganger, die naast haar op het bed lag. De ogen van het visioen waren groot van angst, zijn armen uitgestrekt. “Marilyn, waarom help je me niet?” zei het herhaaldelijk.

Schneider reikte door de hallucinatie om haar mobiel op het nachtkastje te pakken en belde het alarmnummer. Het volgende dat ze zich herinnert, is dat ze om vier uur ’s nachts naar de straat rent om markeer de ambulance. Artsen vertelden haar in het ziekenhuis dat ze ’s morgens dood zou zijn geweest als ze niet had gebeld.

‘ De COVID-hallucinaties hebben mijn leven gered ‘, zei ze .

Pravin George, een neuro-sensivivist bij de Cleveland Clinic, zei dat hallucinaties en delirium steeds vaker voorkomen bij COVID-19-patiënten. Het komt zelden voor dat iemand een hallucinatie van de werkelijkheid onderscheidt, en het daarna onthoudt – zoals Schneider.

“Het feit dat ze veel van die dingen heeft kunnen doen, is mooi opmerkelijk ‘, zei hij. “De meeste patiënten kunnen zich niet herinneren dat veel van deze dingen gebeuren.”

Hoewel experts niet kunnen bevestigen waarom COVID-19-patiënten hallucinaties ervaren, gaf George een paar verklaringen.

‘Draag maskers’: Wat artsen zeggen over de risico’s van coronavirus tijdens de Trump-rally in New Hampshire

Controleer deze ranglijsten: Ziekenhuizen worden al lang beoordeeld op kwaliteit van zorg. Deze nieuwe ranglijsten beoordelen ook hun toewijding aan de gemeenschap

Het coronavirus kan intense ontstekingen veroorzaken die worden veroorzaakt door een overreactie van het immuunsysteem van het lichaam. George zei dat hallucinaties het gevolg kunnen zijn van een dergelijke ontsteking die het bloed naar de hersenen blokkeert of van het virus dat de hersenen zelf aanvalt. Een laag zuurstofgehalte door inslagen in de longen kan ook delier veroorzaken.

COVID-19-patiënten die zwaar verdoofd zijn op intensive care-afdelingen kunnen een ander soort delier ervaren, hypoactief delier genaamd, zei George.

De Cleveland Clinic zei dat symptomen van hypoactief delier onder meer ontwenning, apathie, luiheid en verminderde responsiviteit zijn. Hyperactief delier wordt gekenmerkt door angst, rusteloosheid, snelle veranderingen in emotie en hallucinaties.

SARS-CoV-2, het virus dat COVID-19 veroorzaakt, is niet het eerste om te leiden tot hallucinaties en delier. Volgens de Mayo Clinic kunnen waterpokken, mazelen en door teken overgedragen of door muggen overgedragen virussen hersenontsteking veroorzaken, medisch bekend als encefalitis.

Toen Schneider in het traumacentrum aankwam , zei de dokter dat haar longen de consistentie waren van chocoladepudding.

“Ik zei: ‘Bedek de ramen alsjeblieft, ik niet’ Ik wil niet dat mijn collega’s me zien sterven ”, herinnert ze zich.

Schneider belde haar familie om hen haar wensen te vertellen en afscheid te nemen. Ze had kanker en een dubbele borstamputatie overleefd en was het jaar daarvoor afgestudeerd aan de universiteit, maar ze had geen gevecht meer om COVID-19 te veroveren.

Daarna nog een hallucinatie verscheen. Terwijl ze intubeerd en zwaar verdoofd in het ziekenhuisbed lag, verscheen haar overleden echtgenoot, tante, zus en oma met een bericht in de kamer.

“Deze mensen vertelden me Ik moest terug en moest vechten ‘, zei ze.

De toestand van Schneider verbeterde na die laatste hallucinatie. Ze werd na enkele dagen van de beademing gehaald en de volgende week uit het ziekenhuis ontslagen.

Ze herstelt mentaal, emotioneel en fysiek van haar ziekte. De levendige hallucinaties waarvan ze zei dat ze haar leven hadden gered, brachten haar ertoe om advies te zoeken, iets dat ze aanbeveelt voor andere COVID-19-patiënten.

“Hallucinatie, door drugs veroorzaakt, spiritueel of wat het ook is … Ik wil het niet meer ervaren voordat het mijn tijd is”, zei ze. “Het was een heel enge tijd. Ik minimaliseer kanker in geen enkele zin van het woord … (maar) ik zou liever weer door kanker gaan dan opnieuw door COVID.”

Gezondheid en patiëntveiligheid in de VS VANDAAG wordt gedeeltelijk mogelijk gemaakt door een subsidie ​​van de Masimo Foundation for Ethics, Innovation and Competition in Healthcare. De Masimo Foundation levert geen redactionele input.

Volg Adrianna Rodriguez op Twitter: @AdriannaUSAT.

Lees verder

Veel gelezen

Coronavirus Kras die reis van augustus naar Hawaï. De staat heeft zojuist zijn quarantaine verlengd tot 1 september

Dawn Gilbertson USA TODAYPublished 1:38 PM EDT Jul 14, 2020Hawaii delayed its plan to allow out-of-state visitors to return to the vacation hot spot by a month because of an increase in coronavirus cases in the state and on the U.S. mainland.In late June, the governor's office announced that travelers could visit Hawaii beginning Aug. 1, no quarantine…

Spanien: Katalonien verhängt Corona-Ausgangssperre für über 200.000 Menschen

zeit.de mit Werbung Besuchen Sie zeit.de wie gewohnt mit Werbung und Tracking. Details zu Werbe- und Trackingverfahren finden Sie hier.

Servië: Regierung verbietet Menschenansammlungen in Belgrad

zeit.de mit Werbung Besuchen Sie zeit.de wie gewohnt mit Werbung und Tracking. Details zu Werbe- und Trackingverfahren finden Sie hier.

Konjunkturprognose: Altmaier rechnet mit Wirtschaftsaufschwung nach dem Sommer

zeit.de mit Werbung Besuchen Sie zeit.de wie gewohnt mit Werbung und Tracking. Details zu Werbe- und Trackingverfahren finden Sie hier.