8.3 C
New York
maandag, augustus 3, 2020
Home Algemeen Er bestaat niet zoiets als pandemische soberheid voor miljardairs

Er bestaat niet zoiets als pandemische soberheid voor miljardairs

Donald Trump’s reactie op het coronavirus vanaf het begin was min of meer opzettelijke verwaarlozing, en de laatste tijd, volgens het Witte Huis-functionarissen, vertrouwt hij op die strategie voor herverkiezing. Het plan van de regering, de huidige en voormalige stafleden hebben onlangs verteld The Washington Post, is om het land te dwingen te heropenen in de hoop dat teruggaan naar kantoren en restaurants betekent dat niemand merkt dat er nog een pandemie woedt. “Ze zijn van mening dat mensen eroverheen zullen komen, of als we stoppen met het benadrukken ervan, zal de basis verdergaan en zal het publiek leren 50.000 tot 100.000 nieuwe gevallen per dag te accepteren,” zei een medewerker.

Dat zou de weg kunnen banen voor een soort slow-motion apocalyps: als het zo doorgaat, zal het publiek niet alleen meer Covid-sterfgevallen moeten accepteren, maar ook wijdverbreide honger en dakloosheid. Onlangs schatte het Institute for Policy Studies dat voedselonzekerheid in de Verenigde Staten is verdubbeld sinds het begin van de pandemie, met zwarte en Latinx-huishoudens het hardst geraakt , en een woordvoerder van de organisatie Feeding America noemde de enorme vraag bij voedselbanken “ongekend en in tegenstelling tot elke uitdaging waarmee we in de geschiedenis van de voedselbank in de Verenigde Staten zijn geconfronteerd” . ‘ (Feeding America schat ook dat 40 procent van de mensen die nu voedselbanken bezoeken voor het eerst voedselhulp ontvangt.) De zaken liggen goed op schema om nog erger te worden: naarmate federale en staatsverwijderingsmoratoriums de komende maanden aflopen, maar liefst 23 miljoen huurders zouden tegen het einde van de zomer kunnen worden uitgezet , volgens een nieuwe analyse van het Aspen Institute. Ondertussen zetten de Republikeinen van de Senaat hun kruistocht voort om eind deze maand een einde te maken aan de pandemische werkloosheidsuitkeringen. “We moeten mensen helpen als ze niet thuis zijn. En we hebben. Maar we moeten voorzichtig zijn ‘, zei senator Richard Shelby in Alabama . “Iemand zal op een dag deze schuld moeten betalen.”

Het is op dit moment natuurlijk niet zo verwonderlijk dat dit soort budget met de hand wringen bijna verdwijnt wanneer het gaat om bepaalde andere uitgaven. Er lijkt bijvoorbeeld veel geld in de schatkist te zitten – meer dan $ 740 miljard om precies te zijn – voor het Pentagon. Een wetsvoorstel om het jaarlijkse defensiebudget goed te keuren, dat nu inactief is terwijl de Senaat in reces is, heeft tot dusver overweldigende tweeledige steun gekregen, afgezien van een laatste poging van enkele congresleden, geleid door Bernie Sanders, om verlaagde dat bedrag met 10 procent. (Trump, die voortdurend verdrinkt in een cultuuroorlog die hij zelf heeft veroorzaakt, heeft gedreigd een veto uit te spreken over het wetsvoorstel omdat het de naamgeving van legerbases die momenteel vernoemd zijn naar Zuidelijken vereist, maar oorlogshaviken hebben dapper ) gezworen dat niet te laten gebeuren. “Als het ging om het opheffen van een veto, zouden we waarschijnlijk het veto opheffen”, zei Iowa’s Chuck Grassley deze week. Wat een opluchting!)

In feite is het defensiebudget jaarlijks met meer dan $ 100 miljard gestegen sinds Trump aantrad, wat ook is, in feite dezelfde periode waarin de president en de Republikeinen van het congres enorme belastingverlagingen voor de rijken ramden. Het voorgestelde defensiebudget van dit jaar is nu meer dan het dubbele van wat het land uitgeeft aan alle vangnetprogramma’s ter bestrijding van armoede samen (met uitzondering van Sociale Zekerheid), inclusief het Programma voor aanvullende voedingsbijstand , huisvestingshulp voor gezinnen met lage inkomens en arbeidsongeschiktheidsuitkeringen. Het is ook ongeveer $ 50 miljard meer dan de overheid heeft uitgegeven aan om gezondheid te subsidiëren zorg in 2018. Dat soort verdraaide toewijzing, zoals de vertegenwoordiger Barbara Lee onlangs opmerkte, vormde het toneel voor de huidige crisis. “De prioriteitstelling van defensie-uitgaven en de onderinvestering in de volksgezondheid heeft geleid tot 10 keer meer doden door Covid-19 dan de oorlogen in Irak en Afghanistan”, Lee zei. “Door te hoge prioriteit te geven aan het Pentagon en militaire oplossingen, is ons land drastisch onvoldoende voorbereid op elke crisis die een niet-militaire oplossing nodig heeft.”

De oorlogsmachine is niet het enige dat recentelijk een meevaller heeft opgelopen. Deze week ontdekte de waakhond Public Citizen dat een groep lobbyisten met banden met Trump gezamenlijk meer dan $ 10 had geoogst miljard aan federale hulp tijdens de pandemie. (Dat wil zeggen dat het moeras direct weer in zichzelf is afgevoerd.) Evenzo federale documenten over het Paycheck Protection Program dat deze week werd vrijgegeven, onthulde dat een aantal miljardairs en reeds gespoelde bedrijven en organisaties enorme sommen geld hadden verzameld om kleine bedrijven het hoofd boven water te houden. Daartoe behoorden onder meer het modemerk van mogelijke presidentskandidaat Kanye West, Yeezy, ter waarde van ongeveer $ 3 miljard, en de Scientology Kerk, die waard is ongeveer $ 1,75 miljard en betaalt beroemd geen belasting als een religieuze instelling. Dan is er de luchtvaartindustrie, die vanaf het begin vrijwel zeker was van een reddingsoperatie en honderden miljoenen dollars aan federaal hulpgeld inzamelde met de belofte dat het de arbeiders niet zou ontslaan. Het blijkt dat verschillende bedrijven hoe dan ook, en deze week, United Airlines heeft plannen aangekondigd om dit voorbeeld te volgen vanaf oktober.

Het is dan ook geen verrassing dat eerder deze maand een menigte demonstranten – sommigen met echte hooivorken in de hand – marcheerden op een rijke Hamptons-enclave om hogere belastingen te eisen op de miljardairs in New York. Onder de demonstranten waren worstelende taxichauffeurs , vertegenwoordigd door de New York Taxi Workers Alliance en burgers van de Shinnecock Indian Nation, onder anderen. “Het is duidelijk dat de echte plunderaars in New York miljardairs zijn – en het is tijd om ze hun deel te laten betalen, zodat we allemaal kunnen gedijen”, zei demonstrant Rebecca Genia in een verklaring. Die demonstratie volgde op de protesten van Black Lives Matter in de welvarende Sag Harbor; meer dan een paar rijke inwoners worstelen nu om particuliere beveiliging in te huren bij de uitzicht op meer onrust.

Er is een bepaald punt waarop immense sociale en economische ongelijkheid niet alleen immoreel maar ook diep destabiliserend is. Met geen einde aan de pandemie in zicht en het aantal gevallen dat blijft dagelijks records breken , zelfs voorheen comfortabele leden van de creatieve en professionele klassen hebben het gevoel gevoeld van beleid dat meer dan $ 740 miljard aan het Pentagon verbindt terwijl de president dreigt de federale financiering voor openbare scholen af ​​te sluiten als ze weigeren in de herfst te openen. “Om heel eerlijk te zijn, het is angstaanjagend”, vertelde een leraar op de middelbare school in Florida
NPR op donderdag. ‘Het verhaal van openbaar onderwijs is onvoldoende financiering. En we zouden terug moeten komen naar een omgeving waar we niet weten wat er aan de hand is, en we zouden het moeten doen met beperkte middelen. ” Met andere woorden, we naderen snel een soort buigpunt.

Lees verder

Veel gelezen

Coronavirus Kras die reis van augustus naar Hawaï. De staat heeft zojuist zijn quarantaine verlengd tot 1 september

Dawn Gilbertson USA TODAYPublished 1:38 PM EDT Jul 14, 2020Hawaii delayed its plan to allow out-of-state visitors to return to the vacation hot spot by a month because of an increase in coronavirus cases in the state and on the U.S. mainland.In late June, the governor's office announced that travelers could visit Hawaii beginning Aug. 1, no quarantine…

Spanien: Katalonien verhängt Corona-Ausgangssperre für über 200.000 Menschen

zeit.de mit Werbung Besuchen Sie zeit.de wie gewohnt mit Werbung und Tracking. Details zu Werbe- und Trackingverfahren finden Sie hier.

Servië: Regierung verbietet Menschenansammlungen in Belgrad

zeit.de mit Werbung Besuchen Sie zeit.de wie gewohnt mit Werbung und Tracking. Details zu Werbe- und Trackingverfahren finden Sie hier.

Konjunkturprognose: Altmaier rechnet mit Wirtschaftsaufschwung nach dem Sommer

zeit.de mit Werbung Besuchen Sie zeit.de wie gewohnt mit Werbung und Tracking. Details zu Werbe- und Trackingverfahren finden Sie hier.