8.3 C
New York
maandag, augustus 3, 2020
Home Algemeen Nieuwe gevallen ontdekt: 9

Nieuwe gevallen ontdekt: 9

HET Ministerie van Volksgezondheid (DOH) heeft negen nieuwe bevestigde gevallen van de coronavirusziekte (Covid-19) in het land gemeld, wat het totaal op 33 brengt.

DOH adjunct-secretaris Maria Rosario Vergeire zei dinsdag: 10 maart, dat alle nieuwe bevestigde gevallen in verschillende ziekenhuizen zijn opgesloten.

De DOH zei dat er vanaf maandagmiddag 20 bevestigde gevallen waren. Het aantal steeg ’s avonds naar 24, zoals aangekondigd door president Rodrigo Duterte tijdens een persconferentie.

Patiënten 25 en 26 werden naar de quarantainefaciliteit in New Clark City gebracht, en patiënten 27 tot 33 om De medische stad. (Zie lijst)

De DOH verzekerde dat zijn bureau voor epidemiologie uitgebreide contactopsporingsactiviteiten uitvoert voor alle bevestigde gevallen.

De DOH adviseerde Filippino’s opnieuw om te voorkomen dat ze publiek bezoeken plaatsen of het bijwonen van massabijeenkomsten, en tegelijkertijd om de juiste hygiëne, hoestetiquette en sociale afstand te beoefenen.

Ondertussen wordt in Tudela, Cebu, een Filippijnse overzeese werker uit Japan onderzocht om te laten zien griepachtige symptomen van de Covid-19.

De patiënt, een vrouw, arriveerde in Cebu en ging zondagavond 8 maart 2020 naar haar huis in Barangay Puertobello, Tudela, burgemeester van Tudela. Zei Solante. Ze begon op maandagochtend te hoesten, voegde hij eraan toe.

Toezichtsambtenaren, voegde hij eraan toe, zijn begonnen met het opsporen van personen met wie de vrouw sinds haar aankomst mogelijk in contact is gekomen. Deze personen zijn onder meer een motorrijder, haar familieleden en zitgenoten in het schip dat ze van Danao City naar Camotes bracht. Eenmaal bereikt, zouden deze personen in de gaten worden gehouden.

De vrouw werd dinsdag naar het Eversley Childs Sanitarium in Mandaue City gebracht voor isolatie.

Anderen die werden gevolgd, de acht de resterende Zuid-Koreaanse staatsburgers die tot de oorspronkelijke 26 passagiers uit Daegu, provincie Noord-Gyeongsang, Zuid-Korea behoorden, voltooiden hun quarantaineperiode van 14 dagen op dinsdag 10 maart.

Eerder waren 17 van de 26 passagiers teruggekeerd drie dagen na aankomst in Cebu naar Zuid-Korea. Eén verhuisde naar de quarantainefaciliteit in New Clark City.

In Mandaue City zullen gezondheidscentra dienen als koortsklinieken waar mensen met koorts behandeling kunnen zoeken. Deze koortsklinieken zijn een andere voorzorgsmaatregel.

Dr. Rose Marie Tirado, chef van het gezondheidsbureau van Mandaue City, zei dat er zes personen worden gecontroleerd omdat ze uit Hong Kong of het vasteland van China komen. Ze zijn 14 dagen in quarantaine.

In Lapu-Lapu City worden twee isolatiekamers voorbereid in het Lapu-Lapu District Hospital. Het stadsbestuur kijkt ook naar twee andere sites, ook om de sites die worden gecontroleerd op mogelijke infectie te isoleren. Deze stappen waren een reactie op de verklaring van president Duterte over de noodsituatie op het gebied van de volksgezondheid.

De burgemeester van Lapu-Lapu, Junard Chan, zei dat hij een overheidsgebouw en een verlaten privégebouw heeft geïdentificeerd dat in isolatie zou worden omgezet

Ondertussen ontkende Cebu-gouverneur Gwendolyn Garcia een verklaring af te geven dat alle werkplekken met ten minste 50 werknemers betaalde verplichte verlofkredieten zouden moeten toekennen met betrekking tot de Covid-19.

De post, die de GMA News-sjabloon gebruikte voor het laatste nieuws, zei ook dat “alle scholen in de stad vanaf 12 maart twee weken gesloten zullen zijn.”

“Ik ontken in de sterkst mogelijke termen die van mij afkomstig waren, ‘zei Garcia. (LMY, RTF, JCT, KFD, GCM)

Lees verder

Veel gelezen

Coronavirus Kras die reis van augustus naar Hawaï. De staat heeft zojuist zijn quarantaine verlengd tot 1 september

Dawn Gilbertson USA TODAYPublished 1:38 PM EDT Jul 14, 2020Hawaii delayed its plan to allow out-of-state visitors to return to the vacation hot spot by a month because of an increase in coronavirus cases in the state and on the U.S. mainland.In late June, the governor's office announced that travelers could visit Hawaii beginning Aug. 1, no quarantine…

Spanien: Katalonien verhängt Corona-Ausgangssperre für über 200.000 Menschen

zeit.de mit Werbung Besuchen Sie zeit.de wie gewohnt mit Werbung und Tracking. Details zu Werbe- und Trackingverfahren finden Sie hier.

Servië: Regierung verbietet Menschenansammlungen in Belgrad

zeit.de mit Werbung Besuchen Sie zeit.de wie gewohnt mit Werbung und Tracking. Details zu Werbe- und Trackingverfahren finden Sie hier.

Konjunkturprognose: Altmaier rechnet mit Wirtschaftsaufschwung nach dem Sommer

zeit.de mit Werbung Besuchen Sie zeit.de wie gewohnt mit Werbung und Tracking. Details zu Werbe- und Trackingverfahren finden Sie hier.