8.3 C
New York
maandag, augustus 3, 2020
Home Algemeen Videogesprekken, aparte slaapkamers: Bolsonaro's eerste COVID-week

Videogesprekken, aparte slaapkamers: Bolsonaro's eerste COVID-week

BRASILIA, Brazilië (AP) – Na maanden waarin de Braziliaanse president Jair Bolsonaro COVID-19 bagatelliseerde door sociale afstandsadviezen en vooral maskers te negeren, werden beide coronavirusvoorzorgsmaatregelen deze week onderdeel van zijn kloosterleven bij de officiële woonplaats in hoofdstad Brasilia.

Bolsonaro, 65, kondigde dinsdag aan dat hij positief testte op het virus en koorts, pijn en malaise had ervaren. Hij schrapte een reis die hij had gepland naar de noordoostelijke staat Piauí, en al zijn vergaderingen voor de week werden omgezet in videogesprekken.

Een daarvan was met voormalig congreslid Roberto Jefferson, president van de conservatieve PTB-partij. Jefferson vertelde The Associated Press dat hij naar het presidentiële Planalto-paleis was gegaan en voor een grote televisie had gezeten waar hij Bolsonaro in een geïmproviseerd kantoor in zijn woning kon zien.

“Ik vond de president goed, rood, gewillig. Met een zeer goede gezondheid ‘, zei Jefferson zaterdag. ‘Ik zag hem maar één keer hoesten, toen ik een grap maakte.’

Sinds zijn diagnose heeft Bolsonaro bijna elke dag virtuele vergaderingen gehouden met Jorge Oliveira, secretaris-generaal van de regering, om officiële documenten te ondertekenen . Volgens het kantoor van Oliveira is er een protocol gemaakt om digitaal te kunnen werken.

Zo interviewde Bolsonaro ook kandidaten voor het hoofd van het ministerie van onderwijs, zei hij donderdag op Facebook. De volgende dag noemde hij Milton Ribeiro, een voormalig adjunct-decaan van de Mackenzie University in Sao Paulo, die predikt in een Presbyteriaanse kerk in Santos, buiten de metropool.

Slechts een paar assistenten die Eerder besmet door het nieuwe coronavirus zou door de week dicht bij Bolsonaro kunnen komen, zei een van hen dinsdag. De persoon weigerde te worden genoemd, omdat hij niet gemachtigd was om met journalisten te spreken. Bolsonaro bracht ook ’s middags enige tijd voor het paleis door met fotojournalisten op 400 meter afstand, aan de andere kant van een tuin. Hij had zijn supporters bij die tuin ontmoet tot zijn diagnose, maar niet meer.

De nieuwe routine markeert een grote verandering voor Bolsonaro, die maandenlang rally’s bijwoonde met zijn fans, op weg naar bakkerijen en eten vrachtwagens om te mengen en te mengen. Soms weigerde hij een masker te dragen. Hij spot met de beperkingen die burgemeesters en gouverneurs hebben ingevoerd om de verspreiding van het virus in te dammen, met het argument dat hun economische gevolgen meer lijden zouden veroorzaken dan het virus, dat hij herhaaldelijk ‘een beetje griep’ noemde.

Bolsonaro slikte van maandag tot en met vrijdag gedurende vijf dagen hydroxychloroquine-pillen, volgens een lid van het presidentiële medische team dat vroeg om niet geïdentificeerd te worden, daarbij verwijzend naar de vertrouwelijkheid van de patiënt en omdat de persoon niet bevoegd is om in het openbaar te spreken. Het medicijn heeft geen bewezen effect op de behandeling van COVID-19 en kan volgens medische onderzoeken bijwerkingen zoals hartritmestoornissen veroorzaken. Als gevolg hiervan werd Bolsonaro onderworpen aan elektrocardiogrammen en bloedonderzoeken, zei de persoon.

De presidentiële persdienst van Brazilië zei in een verklaring dat de president geen medische problemen heeft ondervonden met zijn behandeling.

De assistent die sprak op voorwaarde van anonimiteit zei dat Bolsonaro in een andere slaapkamer sliep om de first lady, Michelle Bolsonaro, te beschermen. Hij woont bij haar, zijn dochter en stiefdochter.

Op zaterdag deelde de first lady een foto van haar COVID-19-testresultaten waaruit bleek dat ze niet besmet was.

“Mijn dochters en ik hebben negatief getest op COVID-19”, schreef ze in de post op haar geverifieerde Instagram-account. “Ik waardeer de gebeden.”

Op donderdag hield Jair Bolsonaro zijn wekelijkse live-uitzending op Facebook. Deze keer werd hij niet zoals gewoonlijk vergezeld door een minister of een gebarentolk. Ondanks dat hij zei dat hij zich goed voelde, zei hij dat hij volgende week nog steeds geïsoleerd moet zijn, om te voorkomen dat iemand besmet raakt.

“Het spijt me dat ik hier geen contact met je kan hebben. Zelfs volgende week zal het niet mogelijk zijn, omdat ik denk dat ik nog niet helemaal vrij ben van het virus, dus ik zal hier niemand aan mijn kant hebben, ”zei Bolsonaro tijdens de uitzending.

Tijdens de uitzending droeg hij geen masker. Maar de assistent zei dat Bolsonaro nu regelmatig de uitrusting draagt ​​om zowel zijn gezin als de meer dan 100 werknemers die in de residentie werken te beschermen.

Lees verder

Veel gelezen

Coronavirus Kras die reis van augustus naar Hawaï. De staat heeft zojuist zijn quarantaine verlengd tot 1 september

Dawn Gilbertson USA TODAYPublished 1:38 PM EDT Jul 14, 2020Hawaii delayed its plan to allow out-of-state visitors to return to the vacation hot spot by a month because of an increase in coronavirus cases in the state and on the U.S. mainland.In late June, the governor's office announced that travelers could visit Hawaii beginning Aug. 1, no quarantine…

Spanien: Katalonien verhängt Corona-Ausgangssperre für über 200.000 Menschen

zeit.de mit Werbung Besuchen Sie zeit.de wie gewohnt mit Werbung und Tracking. Details zu Werbe- und Trackingverfahren finden Sie hier.

Servië: Regierung verbietet Menschenansammlungen in Belgrad

zeit.de mit Werbung Besuchen Sie zeit.de wie gewohnt mit Werbung und Tracking. Details zu Werbe- und Trackingverfahren finden Sie hier.

Konjunkturprognose: Altmaier rechnet mit Wirtschaftsaufschwung nach dem Sommer

zeit.de mit Werbung Besuchen Sie zeit.de wie gewohnt mit Werbung und Tracking. Details zu Werbe- und Trackingverfahren finden Sie hier.