8.3 C
New York
maandag, augustus 3, 2020
Home Algemeen Coronavirus Kras die reis van augustus naar Hawaï. De staat heeft zojuist...

Coronavirus Kras die reis van augustus naar Hawaï. De staat heeft zojuist zijn quarantaine verlengd tot 1 september

Coronavirus

Dawn Gilbertson USA VANDAAG

Gepubliceerd 13:38 uur EDT 14 juli 2020

Hawaii heeft zijn plan uitgesteld om bezoekers van buiten de staat een maand terug te laten keren naar de vakantiehotspot vanwege een toename van coronavirusgevallen in de staat en op het Amerikaanse vasteland.

Eind juni kondigde het kantoor van de gouverneur aan dat reizigers Hawaï vanaf 1 augustus konden bezoeken, geen quarantaine vereist, door een negatieve COVID-19-test te presenteren genomen binnen 72 uur na het instappen van een vlucht. Zonder deze zouden passagiers die van het vasteland komen 14 dagen strikt in quarantaine moeten gaan, een beleid dat sinds maart van kracht is en dat de meeste toeristen heeft afgeschrikt en de toeristenindustrie in Hawaï heeft verwoest. De golf van gevallen heeft het voor mensen in veel staten moeilijker gemaakt om getest te worden.

Hawaii gouverneur David Ige zei op een persconferentie eind maandag dat het reisprogramma pas op 1 september begint, een beslissing die volgens hem niet lichtvaardig is genomen.

“We hebben altijd gezegd dat we beslissingen zullen nemen op basis van de gezondheid en veiligheid van onze gemeenschap als hoogste prioriteit,” zei Ige.

Maandag meldde Hawaï nog drie sterfgevallen aan het coronavirus en 23 nieuwe gevallen, waarmee het totaal aantal gevallen op 1243 komt. Zaterdag rapporteerde het een eendaags record van 42 gevallen, zei Ige. Dat is een fractie van andere staten, mede dankzij het isolement van de eilandstaat en de strikte quarantaine die in maart werd aangekondigd toen de pandemie het land in zijn greep hield.

Luchtvaartmedewerkers gediagnosticeerd : 14 Hawaiian Airlines-stewardessen testen positief op COVID-19 na training in Honolulu

Ige noemde “ongecontroleerde uitbraken en pieken” op het vasteland als een factor in het besluit van de staat, waarbij ze verschillende staten met pieken, waaronder Californië en Arizona, grote bronnen van bezoekers aan Hawaï noemde.

“Terwijl we nu spreken, hebben de uitbraken op het vasteland geen controle en we geloven niet dat de situatie op 1 augustus aanzienlijk zal veranderen zoals we hadden gehoopt”, zei Ige.

Studenten die terugkeren naar school in Hawaï zullen worden vrijgesteld van de uitgebreide quarantaine, zei hij.

Velen in het bedrijfsleven van Hawaï hadden uitgekeken naar het testprogramma, omdat het het voor toeristen gemakkelijker zou maken om het te bezoeken t en mogelijk de economie stimuleren. De quarantainevereiste heeft het toerisme voor de staat vrijwel stilgelegd. Hotels zijn gesloten en het werkloosheidscijfer is 22,6%, het op één na hoogste van de natie.

Ige zei dat hij en de burgemeesters van de staat, die hij raadpleegde, de ernst van hun keuzes begrepen. Aan de ene kant, zei hij, zou Hawaii een ongecontroleerde golf van COVID-19 kunnen krijgen als het opnieuw zou worden geopend. Aan de andere kant zou het uitstellen van het testprogramma voor reizigers verdere economische schade opleveren.

“Ik weet dat dit de lasten voor bedrijven hier op de eilanden, met name kleine bedrijven, vergroot. Maar we zijn van mening dat het tijd is om door te gaan met het beschermen van de gezondheid en veiligheid van onze gemeenschap, ‘zei Ige op een persconferentie.

Hawaï is niet de eerste staat die zijn plannen voor heropening onderbreekt of terugkeert. Het gebeurt in het hele land als COVID-19-gevallen piekeren. Maandag kondigde gouverneur Gavin Newsom van Californië de sluiting aan van restaurants en andere maatregelen in de hele staat. Vorige week werden de bars in Las Vegas die geen eten serveren vijf weken na heropening gesloten.

Ook de reisbeperkingen nemen toe. New York, New Jersey en Connecticut vereisen dat bezoekers van COVID-19-hotspots 14 dagen in quarantaine gaan en Chicago voegde een vergelijkbare maatregel toe.

Disneyland stelde de geplande heropening van 17 juli uit , en Hong Kong Disneyland sluit deze week weer, maar Disney World is zaterdag heropend.

Bijdragen: The Associated Press

Zomervakantie dilemma : Moet ik bij aankomst in quarantaine?

Lees verder

Veel gelezen

Coronavirus Kras die reis van augustus naar Hawaï. De staat heeft zojuist zijn quarantaine verlengd tot 1 september

Dawn Gilbertson USA TODAYPublished 1:38 PM EDT Jul 14, 2020Hawaii delayed its plan to allow out-of-state visitors to return to the vacation hot spot by a month because of an increase in coronavirus cases in the state and on the U.S. mainland.In late June, the governor's office announced that travelers could visit Hawaii beginning Aug. 1, no quarantine…

Spanien: Katalonien verhängt Corona-Ausgangssperre für über 200.000 Menschen

zeit.de mit Werbung Besuchen Sie zeit.de wie gewohnt mit Werbung und Tracking. Details zu Werbe- und Trackingverfahren finden Sie hier.

Servië: Regierung verbietet Menschenansammlungen in Belgrad

zeit.de mit Werbung Besuchen Sie zeit.de wie gewohnt mit Werbung und Tracking. Details zu Werbe- und Trackingverfahren finden Sie hier.

Konjunkturprognose: Altmaier rechnet mit Wirtschaftsaufschwung nach dem Sommer

zeit.de mit Werbung Besuchen Sie zeit.de wie gewohnt mit Werbung und Tracking. Details zu Werbe- und Trackingverfahren finden Sie hier.