8.3 C
New York
maandag, september 21, 2020
Home Algemeen Coronavirus Appartementen te huur: Amerikanen willen geen huurcontracten voor een jaar te...

Coronavirus Appartementen te huur: Amerikanen willen geen huurcontracten voor een jaar te midden van de pandemie, net als huisbazen

Coronavirus

Dalvin Brown USA TODAY

Gepubliceerd 10:45 EDT 17 aug.2020

De coronaviruspandemie heeft Deborah Pusatere ertoe aangezet om de eenjarige huurcontracten van haar huurders om te zetten in doorlopende overeenkomsten van maand tot maand.

De verhuurder in de staat New York houdt toezicht op 80 appartementen. Wanneer het huurcontract van een huurder afloopt, biedt ze hem een ​​flexibeler contract om op elk moment te verhuizen met een opzegtermijn van 30 dagen.

“Veel mensen verliezen nog steeds hun baan”, zegt Pusatere. “Ze weten niet of hun baan terugkomt. Dus ik wil niet dat iemand opgesloten zit in de huurovereenkomst als ze naar een andere staat moeten verhuizen of binnen een maand moeten verhuizen voor een baan.”

Pre-pandemie, er was grote waarde en zekerheid in langlopende huurovereenkomsten voor zowel verhuurders als huurders. Onder een typisch jaarcontract hebben bewoners meer tijd om hun ruimte als thuis te laten voelen, terwijl eigenaren van onroerend goed gederfde huurinkomsten en leegstandskosten vermijden.

Maar dat kader is niet logisch voor sommige huurders en verhuurders in een wereld na de uitbraak waar financiële onzekerheid dreigt over de economie.

TikTok-verbod: Kunnen influencers mensen echt ertoe brengen om van app te wisselen, zoals Triller?

Vastgoedeigenaren die hun verliezen willen verminderen, zeggen dat ze flexibelere overeenkomsten aanbieden dan sinds de financiële crisis. En huurders die bewegingsvrijheid willen als de pandemie oplaait, vragen om voorwaarden en concessies die onmogelijk zouden zijn geweest voordat het coronavirus de natie greep.

Veel van de hefboomwerking van huurders komt voort uit mensen die tijdelijk stedelijke centra ontvluchtten naar meer landelijke delen van het land, zeggen experts.

“Er was een golf van nieuwe, kortlopende huurcontracten in het voorjaar, en dat was door angst”, zegt Candace Adams, de CEO van Berkshire Hathaway HomeServices voor Connecticut, Rhode Island, New York en New England.

“Er was een eerste golf toen COVID toesloeg vanwege zoveel onbekenden. Toen de protesten in mei begonnen, we zagen veel meer mensen de buitenwijken intrekken op zoek naar korte termijn verhuur. “

Coronavirus Korte termijn huurcontracten

De meeste huurcontracten voor woningen worden voor één jaar ondertekend, met een mogelijkheid tot verlenging, zeggen experts. Gegevens suggereren echter dat er een verschuiving gaande is.

Uit een enquête van juli van de National Apartment Association bleek dat tweederde van de verhuurders tijdens de pandemie kortere termijn huurovereenkomsten aanbiedt aan ten minste 10% van de bewoners. Dat is hoger dan een gemiddelde van 7,3% in juli 2019.

“Dat is een behoorlijk aanzienlijke stijging”, zegt Paula Munger, associate vice president of research bij NAA. “Het draait nu allemaal om flexibiliteit, en eigenaren van appartementsgebouwen zijn zich daar terdege van bewust. Hoe flexibeler ze zijn met bewoners, hoe langer ze zullen blijven. ”

Eigenaren van onroerend goed zwaaien ook met extra kosten die typisch zijn voor korte termijn huurovereenkomsten, maar het is Het is moeilijk te weten hoe lang deze trends zullen aanhouden, voegt Munger toe.

Sommigen begonnen met het aanbieden van flexibele betalingsplannen toen de werkloosheidscijfers in het land aanvielen, zeggen experts. En veel volwassenen zochten naar kortere huisvestingsovereenkomsten, omdat de verschuiving naar werken op afstand hen ertoe aanzette hun woonsituatie opnieuw te evalueren.

Werkloosheid: Naar verwachting zullen meer dan 1 miljoen Amerikanen werkloosheid aanvragen claims

Coronavirus Aanbiedingen en kortingen

De 23-jarige Hailey Bermel en haar twee kamergenoten waren niet klaar om hun appartement met vier slaapkamers buiten Boston op te geven toen de huurovereenkomst in juni afliep. Ze zagen de prijzen dalen op vergelijkbare eenheden in het gebied, namen een lijst met plaatsen met korting mee naar hun huisbaas die ermee instemde om het komende jaar $ 800 per maand korting te geven op hun huur.

“Het voelde geweldig toen ze ‘ja’ zei. Ik maakte een overwinningswandeling door onze straat ”, zegt Bermel. “Het was geweldig te weten dat ik hier kon verblijven bij een verhuurder met wie ik een goede relatie heb.”

Experts zeggen dat eigenaren van onroerend goed eerder geneigd zijn om in te stemmen met kortingen en concessies wanneer het is tijd om te vernieuwen om de huurders die ze hebben te behouden. Maar huurders moeten een actieve rol spelen bij het verkrijgen van voorwaarden waar ze zich prettig bij voelen.

“Niemand zal komen vragen of je hulp nodig hebt”, zegt Munger.

In juni ontving Mackenzie Gallas, 27, een maand gratis huur in Brooklyn, New York, na wat terug en weer met haar huisbaas. Het leasekantoor mailde een e-mail waarin ze de helft van een maand huur aanbood als ze zou verlengen.

Ze deed een tegenbod nadat ze een ongewoon hoog aantal leegstaande appartementen in haar gebouw had opgemerkt.

“Ik ben blij met de deal die we hebben, maar ik denk dat we wat meer hadden kunnen onderhandelen”, zegt Gallas.

Voor degenen die op de markt zijn voor een nieuw appartement, zijn de deals die beschikbaar worden gesteld afhankelijk van de vraag naar de unit, volgens Natalie Frazier, een vastgoedspecialist bij Sotheby’s International Realty.

“Of het nu een echt goed geprijsde plek is, in een spectaculair gebouw of in een echt groot deel van de stad, mensen zijn nog steeds voor mensen die erom schreeuwen”, zegt Frazier. “Dus verhuurders hebben geen reden om iets extra’s aan te bieden.”

Coronavirus Maar sommige verhuurders zeggen ‘nee’

Hoewel sommige verhuurders in de stemming zijn om te onderhandelen, krijgt niet elke huurder de deal die ze zoeken.

“Er zijn enkele verhuurders die in deze tijd veel flexibiliteit en medeleven tonen. Maar dat is echt de uitzondering ”, zegt Allia Mohamed, medeoprichter van het huurdersbeoordelingsplatform Openigloo.

Mohamed probeerde te onderhandelen over haar huur halverwege haar tweejarige huurovereenkomst. als gevolg van de pandemie, maar de huisbaas in New York City kwam niet in beweging.

“Ik stuurde ze een briefje met de mededeling ‘Ik zie dat je deze echt grote kortingen aanbiedt op lege appartementen op dit moment. Zou je ervoor openstaan ​​om mij dezelfde concessies aan te bieden? ”, Zegt Mohamed. “Het antwoord was ronduit ‘nee’.”

Experts zeggen dat het moeilijker is om flexibele voorwaarden te krijgen als je midden in een huurcontract zit, het wettelijk bindende contract dat je hebt je aangemeld voordat je erin ging wonen. Huiseigenaren zeggen dat sommige huurders hun appartementen halverwege de pandemie hebben verlaten, maar dat laat de huurders niet los.

“Je bent nog steeds wettelijk verplicht om je huurcontract na te komen. Je kunt er niet zomaar uitkomen. Weggaan betekent niet dat je het geld niet nog steeds verschuldigd bent, “zegt Sally Michael, een partner bij het advocatenkantoor Saul Ewing, Arnstein & Lehr in Boston.

Huisbazen zeggen nog meer dat ze bereid zijn om samen te werken met mensen die dat kunnen bewijzen ze bevinden zich in een moeilijke financiële positie. Sommige staten zoals Massachusettes, New York en Californië hebben een moratorium op uitzettingen, dus huurders die met financiële problemen kampen, hebben meer tijd om manieren te vinden om hun huur te dekken voordat ze eruit kunnen worden gezet.

Ongeacht de situatie is het de moeite waard om met je huisbaas te praten, zeggen experts.

“We zien gewoon veel out-of-the-box overeenkomsten. We bevinden ons in buitengewone tijden”, zegt Munger. “Dus ja, benader uw property manager en vraag wat de mogelijkheden zijn.”

Volg Dalvin Brown op Twitter: @Dalvin_Brown.

Lees verder

Veel gelezen

Bolsonaro vuelve a minimizar los peligros de la COVID-19

1 augustus 2020 | | El presidente de Brasil, Jair Bolsonaro, en Brasilia, Brasil. Foto: Eraldo Peres / AP. El presidente de Brasil, Jair Bolsonaro, afirmó este viernes, en medio de una aglomeración de partidarios durante su visita a Río Grande del Sur, que las personas tienen que enfrentar el coronavirus, pues "casi todos se…

Vigilancia epidemiológica, impostergable en época de coronavirus

En el encuentro de este viernes se dio seguimiento a la situación epidemiológica en la Habana en Artemisa. Foto: Estudios Revolución. El número de casos contagiados que durante las pasadas jornadas se reportan and La Habana y Artemisa -las dos provincias con mayor tasa de incidencia por cada cien mil habitantes and los últimos 15…

Corona weltweit: Das Auswärtige Amt waarschuwt vor Reisen nach Brüssel

zeit.de mit Werbung Um der Nutzung von zeit.de mit Werbung zuzustimmen, muss JavaScript in Ihrem Browser aktiviert sein. zeit.de mit Werbung Besuchen Sie zeit.de wie gewohnt mit Werbung und Tracking. Details zum Tracking finden Sie in der Datenschutzerklärung en im . zeit.de Pur Nutzen Sie zeit.de mit weniger Werbung und ohne Werbetracking for 1,20 €…

Corona-Fallzahlen: Hanau sagt Demonstratie zum Gedenken an Anschlag ab

zeit.de mit Werbung Um der Nutzung von zeit.de mit Werbung zuzustimmen, muss JavaScript in Ihrem Browser aktiviert sein. zeit.de mit Werbung Besuchen Sie zeit.de wie gewohnt mit Werbung und Tracking. Details zum Tracking finden Sie in der Datenschutzerklärung en im . zeit.de Pur Nutzen Sie zeit.de mit weniger Werbung und ohne Werbetracking for 1,20 €…